mandag 21. oktober 2019

Bellas første utstilling


Vi var egentlig helt passelig tid ute til utstillingen. Det regnet litt fra parkeringen og inn, men Bella tørket forholdsvis raskt så hun var så si tørr når vi skulle entre ringen. Alltid litt spennende når en er på valpeshow med en valp for første gang. Særlig når det er innendørs i en forholdsvis trang hall. Bella satte seg godt til rette ved ringen og lente seg mot ei som satt på golvet ved siden av henne. Bella hadde først hjulpet henne med å sjekke veska hennes og baggen på leiting etter utstillingsbånd. Hun var vant til god hjelp i hverdagen hun, så det ble en liten samtale mellom henne og Bella til de fant båndet.


Når vi var ferdige i ringen gikk vi og tråkket litt rundt for at Bella skulle få litt utbytte av å være inne i en forholdsvis trang hall med mange andre hunder. Alle som var mindre enn henne var ikke noe problem, men når vi kom til leonbergererne som var større enn henne. Da ble hun skeptisk. Så vi tråkken noen ganger forbi hannhundene så hun pent måtte innfinne seg med at her skulle vi passere.


Helt innerst i hallen var det lydighet, så vi gikk dit to tre ganger. Jeg synes det var litt greit å se på i forhold til å se på andre raser i ringen, men Bella brydde seg katten om dem. Hun la seg ned og iløpet av et par minutter så sov hun. Det betyr jo bare at hun er komfortabel av å være i hall sammen med mange og jeg har gjort en bra jobb med sosialisering til tross for karantenetilstandene som rådet en stund. "Alle" hadde barnevogn til hundene sine, så jeg og Bella ble enige om at en sånn måtte vi skaffe oss vi også.


Vi var ute en tur for å lufte henne, men hun skulle ikke på do. Jeg plasserte sekken og stolen i bilen før vi tok en liten tur inn i hallen igjen. Det var snart på tide med de voksne leonbergerne i ringen. Valpene var nemlig i egen ring for en annen dommer. Jeg kom i snakk med et par andre som hadde leonbergere. Ei veldig hyggelig dame, som jeg ble enig med å holde kontakten. Vi skulle møtes i Letohallen i romjula! Så får vi se hvordan det går da. Bella har et godt grunnlag i det minste.


Dommer: Zorica Blomqvist


2 kommentarer:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...