torsdag 24. oktober 2019

Lasaruseffekten


ISBN 978-82-03-36314-6 på 511 sider. En mystisk tekst kalt de dødes bok. Arkeolog Bjørn Beltø leter etter en flere tusen år gammel tekst kalt de dødes bok. Men han er ikke den eneste som jakter på det mystiske manuskriptet fra oldtiden. En hemmelig og farlig munkeorden er villig til å gå langt for å stanse ham. 

Et forskningsprosjekt kalt Lasaruseffekten. I USA er medisinske forskere iferd med å avdekke hva som skjer med oss etter døden. Forskningsprosjektet har fått kodenavn Lasaruseffekten, etter Bibelens Lasarus som ble vekket opp fra de døde etter fire dager i graven. Beltø avdekker snart en skremmende sammenheng mellom De dødes bok og Lasaruseffekten.

Boka er skrevet i jeg person som jeg liker best, men den er også skrevet i både fortid og nåtid. En kvart side for nesten hvert kapittel så er det nåtid, mens hovedboka handler om fortiden. Del to av boka er skrevet i nåtid, men med i overkant mange detaljer. Jeg trenger ikke å vite alskens småting når jeg leser.

Del tre var egentlig en liten bi-del for å få bakgrunnsinformasjon om det som Bjørn Beltø ufrivillig har blitt trukket inn i ved å hjelpe ei som han trodde han skulle få god hjelp av isteden. Del fire er igjen tilbake til nåtid.

Boka hadde aldri den store spenningen eller om en lurte på hvordan dette skulle gå, om de ville komme seg unna. Boka sluttet uten at en egentlig fikk vite noe om hvordan det gikk til slutt. Boka endte akkurat der den startet på en måte. Nei det var egentlig 500 bortkastede sider å lese.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...