fredag 29. november 2019

EFIT - Lammesteik til middag


Dagen startet en time seinere enn jeg pleier, for jeg har halv dag på fredagene. I og med at det skulle være avslutning i lunsjen for produksjonssjefen så ville jeg være der. Men jobbe flere timer enn jeg måtte hadde jeg ingen planer om. Neste uke blir stri nok med månedsavslutningen.


Frokost må man ha, i dag ble det tomater og majones på brødskiva.


Virkelig fornøyd med julepynten som ble satt opp.


Dagens høydepunkt med kake etter lunsj.


Dagen endt og jeg skulle plukke opp Patran på skolen siden hun skal være her i helga.


Klar for neste etappe av dagen.


Innom butikken før vi skulle hjem.


Jammen ble det ikke julebelysning ute her også før det ble en runde med hundene. Litt rekognisering for julekortbilder av hundene med nisseluer og full pakke.


Det er av sjeldenhetene at jeg har middagsgjester, men jeg har igjen dette lammelåret etter jeg passet hunder i fjor. jammen skulle ikke Patran være der også. Da ba jeg like godt Kenneth og Ingrid opp på middag fredag kveld. Det er jo et helt år siden jeg steika det forrige gang, så det ble litt googling for å få et lite hint. Hintet var at det lønte seg å skjære ut isbeinet. Eh ja ha ja, etter en demonstrasjon så fant jeg ut at jeg steiker med isbeinet.


"Er du en handyman, eller handywomen, med baufil i utstyrsreptoaret, så kan du godt skjære over leggbeinet. Da tar steken mindre plass i ovnen eller formen" Det trengte jeg ikke tips om engang, det gjorde jeg helt uoppfordret sist gang jeg steika låret. Ellers hadde jeg ikke fått igjen steikovnsdøra.  Jeg måtte handle inn litt krydder for anledningen. "Rosmarin er det krydderet som kanskje passer aller best til lam, og gjerne sammen med hvitløk. Men både timian, salvie, oregano, persille eller en blanding av såkalt provence-krydder passer godt til lammestek. Ha også på salt og pepper på steken før steking"


Resten av kvelden var det gjester her så det ble ikke tatt noe mer bilder. Nyte fredagskvelden i riktig juleånd. Andre som er med på EFIT, finner du HER


4 kommentarer:

  1. Här blev den lammrostbiff istället, men jag stod och klämde på lammsteken (benfri!) i butiken. Gott såg det ut hos dig, både kött och kakan vid lunch!

    SvarSlett
  2. Mycket god kaka/fika och inte minst maten. Ser ni hade kallt också, vaknade ju själv i fjällen i Åre i höjd med Trondheim kan vi säga.

    SvarSlett
  3. Kallt uppe hos er ser jag, och middagen ser verkligen god ut!

    SvarSlett
  4. Håller med de andra att middagen såg fantastiskt god ut!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...