onsdag 4. desember 2019

Coaching


Lei av å mislykkes? Sett deg mål du alt har nådd!

Coaching er veiledning, motivering, læring og trening av personell, hvor de trenede er selvstendige individer som tar bevisste veivalg og gjennomgår faglig og personlig utvikling. Coaching er en prosess som handler om å frigjøre og utvikle menneskets potensiale. Det handler om å bringe mennesket fra nåværende tilstand til et ønsket mål. Til det livet personen egentlig vil leve, enten det er i jobb eller på det private plan. Coaching er en en-til-en prosess som har til hensikt å hente ut det beste i hvert individ, og de gode resultatene kommer i samspillet mellom coach og kunde.


Coachingen er handlingsfokusert. Det vil si at en beveger seg fra nå-situasjonen i retning ønsket mål. På veien mot målet vil det være nødvendig å ta tak, skape handling for å få ting til å skje. Coachen hjelper den andre til å finne sine løsninger og strategier på vei mot målet. Coatchen tar utgangspunkt i at den andre allerede har svaret inni seg. Men det er gjennom coachingens kraftfulle spørsmål og teknikker, at personen finner svaret selv. Tankens kraft kan styre livet i den retningen du ønsker. Ingen kan endre andre uten at denne vil endre seg.

Spar alltid de beste rådene til slutt, så har du noe å ty til i krisesituasjoner.


Når jeg jobbet på Arbeidsinstituttet, Ringerike så var alle instruktørene på coaching kurs for å lære å bygge opp andre. I og med at vi hadde med vanskeligstilt ungdom å gjøre, så var mye av jobbhverdagen å motivere andre til å komme seg ett hakk videre i livet. Finne lyspunkter de kunne strekke seg etter.  For å få øvelse i dette skulle vi coache hverandre for å få trening. Jeg fant veldig raskt ut at jeg egnet meg mye bedre som coatch enn å skulle bli coatchet. Jeg veit jo stort sett hva jeg vil og hva jeg skal og andres ideer er sjelden bra eller bedre enn mine.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...