mandag 16. desember 2019

Oversikt


Ja hva skal jeg vise deg oversikt over da. Jeg kan jo ta noe håndfast som jeg har brukt penger på i 2019 kanskje. Hundehold er ingen gratis hobby, egentlig koster den litt i overkant. Men det er jo livskvaliteten en betaler på. Jeg kunne sikkert klart meg med færre hunder, da blir det billigere. Men man må ha litt kontinuitet i hundeholdet om en har planer om å drive med avl. Så når de en har er gamle, så må man faktisk kjøpe inn nytt materiale å avle på.


Siden Lady ikke tok seg siste gangen hun ble paret og Ronja aldri tok seg, Hailey hadde ikke helsen til å bli avlet på og Tessy ikke egner seg som mor, samt at Mounty ikke er helt bra i øynene til å bli avlet på. Ja så har jeg ingen og må en eller annen gang gå til innkjøp av en ny tispe som forhåpentligvis viser seg å bli en egnet mor til kommende valper.


Kort oppsummert så er det ca 15 000 som er gått ut til foring. 23 000 har gått ut til forsikringsselskapet. 16 000 er gått ut til ny valp og resterende 6 000 kroner er gått med til omregistrering, vaksiner, markekur og litt annet utstyr som trengs når du har 5 hunder.


Dyr generelt er ikke noe billig ting å holde på med. Jo større og flere dyr du har jo dyrere er det. Hunder kan du spare veldig lite på egentlig i forholde til størrelsen. Klart små spiser litt mindre mat enn de store, men hos dyrlegen og til forsikringen så er det like mye ut om hunden er 5 kilo eller 50 kilo.


En annen oversikt er hva jeg har lagt igjen på Rema 1000 hittil i år. Det er så si like mange kroner. Ved å bruke appen Æ der så har jeg spart nesten 5 000 kroner. Litt over 30 000 har jeg fylt drivstoff for hittil i år. Nei du skal ikke få en oversikt over hva jeg tjener, men det er igjen litt penger som jeg kan kose meg for. Nei jeg har ikke satt opp noe budsjett for 2020, til tross for at jeg jobber med regnskap. Det får klare seg med det budsjettet der. Så lenge jeg har kontroll hver måned så er det ikke nødvendig.


1 kommentar:

  1. Ja, visst kostar det att ha hundar men det är det absolut värt. Kanske kan du avla på Bella så småningom. Hon verkar vara både fin och ha ett bra temperament.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...