onsdag 24. april 2024

Livets roser

 Roser

Livet handler mye om valgene vi tar. Du kan velge å være negativ, føle deg dårlig, synes synd på deg selv, og lide pga dårlig selvtillit, eller du kan ta i bruk de våpene du trenger for å leve et lykkelig, tilfreds liv med tro på deg selv og dine evner.

Roser

Dans på roser er et uttrykk som betyr et behagelig, sorgløst liv. Det er mest brukt etter nektelse: «ingen dans på roser». Uttrykket er kjent i dansk fra før 1600. Det kommer av den senromerske og middelalderske skikken med å strø roseblader på vei, seng, dansegulv og lignende.

Roser

Alle har jo sine nedturer. Og når jeg er nede i mørket og føler jeg ikke kan komme opp igjen, da får jeg denne replikken som trøst. «Rolig det kommer til å ordne seg, livet er ingen dans på roser.» Men er det ikke akkurat det livet er? Hvis du tenker over det, mener de at en dans på roser skal være feilfri og perfekt, faktisk evig lykke. Det betyr nesten det samme som å fly på en rosa sky. 

Roser

Men hvis du tenker over hvordan en rose ser ut. Kan du forestille deg at det er behagelig å danse på en? Jeg vil si «ja!» Livet er som en dans på roser, fordi en rose har torner. Noen ganger unngår du å tråkke på tornene, og det er da livet går bra. Noen ganger tråkker du på dem og det er smertefullt, akkurat som livet kan være. Så fortell meg en gang til at livet ikke er som en dans på roser. Jeg danser ofte på min rose, problemet er bare at den er full med torner.

Roser

Ta ansvar for ditt eget liv. Den du er, hva du har, og hva du gjør er ditt ansvar og kun DU kan kontrollere dette. Bruk de feilene du har gjort tidligere i livet som en kunnskapsbank, ikke som en grunn til å utslette deg selv. Problemer kan gjøre deg sterkere dersom du jobber med å komme deg igjennom disse. Verdsett at du er unik. Det er ingen i denne verden som er nøyaktig som deg, så lær deg å verdsette den du er. Ikke forsøk å være noen andre,.

Roser

Dans med livet! Gi slipp på kontrollen og se øyeblikkets muligheter. Få en annen tilnærming til bekymringer, frykt og alt det andre som hindrer deg i å være den høyeste versjonen av deg selv.

solnedgang

Livets solnedgang kommer tidsnok.

solnedgang


7 kommentarer:

  1. Livet blir vad man gör det till. Det kanske är lätt att säga när man har möjlighet att påverka och välja men de flesta av oss kan välja att ha ett bra liv utifrån sina egna förutsättningar.

    SvarSlett
  2. Ja, det er vel opp og nedturer for de fleste, og det er bare sånn livet er.
    Flott solnedgang.

    SvarSlett
  3. Those roses are really beautiful and so is that sky!

    SvarSlett
  4. All so true - someone once said - it is not what life throws at you that is important, it is what you do with what life throws at you. I hope you dance on rose petals. Enjoy your week. And thankyou for visiting my blog this week.

    SvarSlett
  5. Your photos are beautiful illustrations of your point. Things will happen that are not pleasant, we have to choose our attitude toward them.

    SvarSlett
  6. Thanks for joining Angel Brian's Thankful Thursday Blog Hop!

    SvarSlett
  7. wow! awesome photos of the roses ~ thanks,

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...