fredag 19. juli 2024

I mørket er alle katter grå

 katt pus pusekatt kattepus


Siden jeg er en ukestid på etterskudd med det du leser, så kan jeg vel ikke skrive i går, men egentlig var det i går. I går altså på lørdag stakk sommeren innom en bitte liten tur igjen. Kvelden ble avsluttet med en forrykende solnedgang. Om Oliver poserte så villig er jeg ikke så sikker på, men med Varga som ivrig tilskuer så ble han sittende på rekkverket.

pus katt kattepus pusekatt

Strømledninger har ødelagt mange flotte bilder, men om man skal prøve å ta de hort så er det heller ikke så enkelt når himmelen er brokete som ei gammal flanelsskjorte.

pus katt kattepus pusekatt

Siste uka før jeg har ferie så skal jeg prøve meg på sånt hjemmekontor. Da blir det nok litt småjusteringer av jobbetider etter været ute. I sommer kan man ikke kimse bort en dag med oppholdsvær virker det som. 

solnedgang

Jeg hadde lyst på hjemmelaget pizza med tykk bunn og masse fyll her en dag. Da veit jeg at jeg ikke klarer å lage sånn liten en, da må man liksom ha full langpanne med høye kanter. Andre som liker det er Kenneth og Ingrid, de hadde besøk i ferien, så da ble både Sigurd og Hedda med på middag også. Sofie spiste til den store gullmedalje, med is til dessert og en smak av morellene som Patran hadde med før helga.

solnedgang

Kvelden utartet seg til en krig mot vepsene. Det gamle reiret fra i fjor hadde brått kviknet til. Med vepseskum og fluesmekker endte både jeg og Sigurd opp med hvert vårt stikk. Sukkermaurene hadde også funnet ut at de skulle ta vingene fatt. Så det ble en aktiv dag på bekjempelser. De fineste solnedgangene kommer når sola egentlig har gått ned. Jeg ble sittende ute på verandaen til det ble så mørkt som det blir en sommerkveld. Utrolig nok så har høstmørket begynt å senke seg allerede. 

solnedgang

Alle sommerplanene ser ut til å ikke la seg gjennomføre med så ustabilt vær. Så en skal være glad for alt som en får krysset av på "to do" lista. Alt blir ikke som man har tenkt, men gjør man det beste ut av det, så kommer man langt.

solnedgang

Ingrid forbarmet seg over hundene når hun var her. De lå strøkne og fikk børstet pelsen sin etter tur. De simpelthen elsker børsting. Bella setter pris på det hun også, enda hun hatet børsten da hun var yngre. Så hun muligheten da, så stakk hun av. I allefall utenfor rekkevidde. Nå snur hun den andre siden til.

squash

Dagen etter ble det som Hr Yr hadde lovet, regnværet bøttet ned. Ikke bare litt heller, men hele dagen. Da ble det litt høsting i drivhuset. Squashen blomstrer i hopetall, så der kan det bli mye å spise etterhvert.

squash

De fleste blir vel spiselige omtrent samtidig tenker jeg.

druer

Druene har så smått begynt å skifte farge, så det skal bli spennende å smake på dem når den tid kommer.

tomater

Tomatene lover også en viss formening om innhøsting etterhvert.

sukkererter

Sukkererter kan man spise så mye man orker hver dag og de som stikker innom på besøk spiser også det de vil. Jeg har ikke sådd dem for å ha utover vinteren, men for å kunne gå og snokespise når de er klare.

jordbær

Det er ikke fult så mange jordbær som det var lenger.

drivhus

Nå trenger man ikke skål og plukke i, det holder med en håndfull om dagen.

hvit gjeterhund

Med aktive dager, trenger små jenter å hvile seg.









5 kommentarer:

  1. The kitty photos are so cool and the sky is totally amazing. Yum, those berries look great.

    SvarSlett
  2. Så fine bilder av Oliver og solnedgangen. Vet du hva druen din heter?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei det vet jeg ikke, kjøpte en av legger av en på Finn

      Slett
  3. Those are lovely silhouette photos of Oliver. I hope summer sticks around a while and gives you many more beautiful sunsets and plenty to harvest. Thank you for linking up with Feline Friday!

    SvarSlett
  4. Wow, vilka läckra bilder på Oliver och vilka fantastiska kvällshimlar. Du verkar ha många sådana skådespel hos dig nu. Perfekt att du fick hjälp att äta upp maten när du lagad så mycket och det är ju alltid trevligt att få sällskap :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...