onsdag 29. desember 2021

Hva er det med Waldorfsalat?

fullmåne tåke

Ja du vet denne såkalte salaten som består av kuttede epler, stilkselleri, ananas og druer i biter. Stivpisket kremfløte, blandet med majones samt valnøtter. Smakes til med sitron og ananassaft. Jeg er ikke veldig begeistret for denne saken, men den skal liksom være med da virker det som. Det er mer en dessert enn salat synes jeg. Men nok om hva den er...

fullmåne tåke

Jeg inviterte ungene på middag på Nyttårsaften i år. Først ble det til at jeg spurte Marius hva han ville ha til mat når dem kom nyttårshelga. Da hadde han lyst på kalkun. Så var jeg hos Helle på middag og hun serverte kalkun. Denne kalkunmåte hadde jeg ikke smakt tidligere, men noe så utrolig godt måtte jeg prøve meg på fant jeg ut.

fullmåne tåke

Da Kenneth ble invitert så lurte han på hva jeg hadde tenkt å servere. Kalkun, svarte jeg. Og det hadde vel knapt gått tre sekunder før jeg fikk melding tilbake... med Waldorf? Nei ikke med noen waldorfsalat. Å?

fullmåne tåke

Neste møte med Marius ble nesten i samme gata... du skal lage sånn stor kalkun? Eh nei, jeg skal lage liten kalkun. Jeg skal lage bare deler av en kalkun. Jeg må ikke ha en hel kalkun.

fullmåne tåke

Når jeg først var så godt i gang i det omtenksomme hjørnet, inviterte jeg likegodt mamma og pappa på kalkun nyttårsaften også. Jeg sa jeg skulle lage kalkun om de hadde lyst på. Jo da det hadde de da. Så når jeg gikk kom mamma ut på verandaen og ropte over kanten. Skal jeg lage Waldorfsalaten? Nei, du skal ikke det svarte jeg. Jeg skal ikke ha noe waldorfsalat til kalkunen min!

fullmåne tåke

Men det skulle ikke forundre meg om hun kommer med en bolle, ja bare sånn for sikkerhets skyld. Det kan jo være litt lite...

fullmåne tåke

Jeg skal lage kremet mangosaus til kalkunen, jeg skal koke ris til kalkunen, jeg skal varme nanbrød til kalkunen, jeg skal IKKE ha waldorfsalat til kalkunen. Jeg skal ikke ha hel kalkun heller, jeg skal bare ha det kjøttet som blir spist opp uten en halv fugl til overs når det blir et nytt år.

fullmåne tåke

8 kommentarer:

 1. Good idea to only cook a part of the turkey, just enough for the family. There was one year I ordered 1 medium size turkey for 4 of us and we ended up eating it for many meals.

  SvarSlett
 2. Hva??? Skal du ikke ha Waldorfsalat? ����

  SvarSlett
 3. Nei, hva er det med den salaten? Den er jo god, men jeg må ikke ha den. Vakre månebilder!

  SvarSlett
 4. Beautiful shots and you know that salad will be there. I know you do. You won't have any, but it will be there with your delicious dinner. I'm coming over too. What shall I bring?

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. ♥

  SvarSlett
 5. Alas, no turkey here...or Waldorf salad! You meal sounds terrific. and I gotta say, your Moon shots ROCK! Embrace the New Year with an open heart and a fierce spirit. Cheers to new horizons!

  SvarSlett
 6. Hahaha, jag sitter här och skrattar och tänker att det är bra att du står på dig och sätter ner foten. Här är det du som bjuder på mat och då lagar du den mat du vill bjuda på. De blir säkert nöjda allihop. Waldorfsallad har jag aldrig ätit, i alla fall inte som jag kommer ihåg, men jag tror att din sås blir godare till kalkon.
  Superfina månbilder!

  SvarSlett
 7. Your photos are beautiful as always. I would not have Waldorf salad with turkey either!

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...