onsdag 26. juni 2024

Stolpejakt på Noresund

hare

Når man kjører rundt med kamera i bilen så hender det at man får noen blinkskudd. Ikke alle dyrene er like enkle å ta bilde av, som regel hopper de avgårde om en stanser bilen. Bilde gjennom bilruta er sjelden bra, selv om en tror en har reine ruter. Når man kjører ned ruta må man huske å slå av radioen. Noen ganger må man liste seg ut av bilen også for å få et bra bilde. 

stolpejakt noresund

Haren så jeg på vei til jobb onsdag morgen, etter jobb dro jeg til Noresund for å scanne noen stolper. Hele helga har jeg planer og Hr Yr har bestemt seg for at sommeren kan komme tilbake. Så da blir det vel bra framover.

stolpejakt noresund

Varga, Bella og Hailey fikk tur, de vaser fremdeles veldig når de går samlet på tur. Jeg synes det er greit å legge opp slike stolpeturer så en får en runde ut av det. I og med at det var fire stykker ved gamlehjemmet så ble det en tur over brua før vi tok runden med de andre,

stolpejakt noresund

PÅ vei til Noresund kjørte jeg gjennom ei skikkelig regnskur. Over brua så det rimelig mørkt ut en stund. Mulighet for skikkelig regnvær med lyn og torden så det ut til en stund. Men vi klarte oss hele runden uten noe regnvær.

stolpejakt noresund

Lupin blomstret flittig alle steder, så det var ikke alle stolpene som var like enkle å få øye på.

stolpejakt noresund

Når man har leitet litt gjennom årene så får man litt trent blikk i hvor de kan være. Man er jo avhengig i at de som har satt ut stolpene har en fungerende GPS til å ta ut koordinatene ril QR koden.

stolpejakt noresund

Det var så mye vann i Krøderfjorden ved gamlehjemmet, at all sandstranden sto under vann. Men hundene fikk drikke seg utørste da.

stolpejakt noresund bekkeblom

 Jeg liker statistikk, liker å ha oversikt. Stolpejakt er egent statistikk og merker man kan oppnå ved å scanne stolper over så så mange meter, i forskjellige fylker, fullførte kart også videre.

stolpejakt noresund

Jeg har sikkert skjermdump fra tidligere år over oppnådde merker, men de har jeg ikke tenkt å leite etter. Det får holde med årets merker så langt. Stolpejakten er gratis og veldig enkel å holde på med. Har sett at såkalt turorientering har kommet med egne stolper flere steder. Skjønner ikke hvorfor noen må kopiere et konsept. Finn på noe annet isteden mener jeg.

stolpejakt noresund

Merke nummer 
1 er besøkte grønne stolper
2 er besøkte blå stolper
3 er besøkte røde stolper
4 er besøkte svarte stolper
5 er besøkte kart
6 er fullførte kart
7 er besøkte stolper over 900 meter over havet
8 er besøkte fylker
9 er antall x 3 stolper i en kommune
10 er antall fullførte ekspedisjonskart

stolpejakt noresund

Stolpejakten lar seg kombinere med utfordringer og merker man får ved å tracke turer med Garmin klokke også. Greit å se hvor man har gått og hvor lang runden ble. Avstand varierer veldig fra kart til kart, hvor mange stolper de inneholder.

stolpejakt noresund

Lurte litt på om de hadde satt ut stolpene ved Kryllingheimen for at de gamle skulle ha noe å se på utenfor vinduet, eller om de ville vise fram et flott område.

stolpejakt noresund

Siden vi har startet med sommertid på jobben var jeg ganske tidlig på Noresund. Så når vi passerte barnehagen var det flere unger som sa hei. Ei jente på huska spurte til og med om hun kjente de hundene der. Nei du gjør nok ikke det svarte jeg. Det tvilte hun litt på. Spørs om hun hadde veldig lyst til å klappe dem.

stolpejakt noresund

Skyene løste seg mer og mer opp, det førte til at sola steika riktig så godt til tider.

stolpejakt noresund

Noresund Fjordpark har aktiviteter for store og små. Både bålpanne og bademuligheter.

stolpejakt noresund

Nok en anledning bød seg for en dukkert for jentene.

stolpejakt noresund

Varga kunne tenkt seg å slippe båndet så hun virkelig kunne aiert i vannet. 

stolpejakt noresund

Den klatresoppen her passer bra for Sofie til høsten tenker jeg.

stolpejakt noresund

Fint til rettelagt for turmuligheter. De har jo planer om nye leiligheter med skikkelig nær fjordutsikt. Der kunne faktisk jeg ha tenkt meg å bodd når jeg blir 110 år.

stolpejakt noresund

Om det er sti eller bru bryr ikke Varga seg noe om.

stolpejakt noresund

Så gikk ferden under riksveien og videre oppover i byggefeltet.

     stolpejakt noresund

Det er endel huseiere som har sans for detaljer 

stolpejakt noresund

Jeg har sans for slik hage, men den er lite forenelig med full jobb og stor lyst på tur når sola skinner. En fin hage krever mye jobb.

stolpejakt noresund

Stolpene viste vei til en snarvei oppover i byggefeltet

stolpejakt noresund

Den gikk gjennom Knottland for å si det mildt.

stolpejakt noresund

Glad stien ikke var så lang. Vel ute på asfalten igjen kunne jeg pirke de bitte små svarte jævlene ut av ører og andre kriker de hadde gjemt seg.. Knotten biter skikkelig og er nesten ikke til å bli kvitt.

stolpejakt noresund

På haugen bak den gamle kroa var siste stolpen og vi kunne finne bilen og dra hjem. Jeg håpet på at dagen etter ble fri for ei regnskur, så jeg kunne slå plenen for andre gang i sommer, Det vil med andre ord si at det er på høy tid.

stolpejakt noresund


7 kommentarer:

  1. Det är kul att kunna kombinera sköna promenader med stolpletning och kanske var stolparna utanför äldreboendet till för de boendes nöje :D Många vill nog hälsa på dina hundar, inte bara barn. Jag skulle ha svårt för att hålla mig borta om jag fick möjligheten :D Fy för knott. Jag har inga sådana problem här och om det är många myggor så har jag min spray i väskan.

    SvarSlett
  2. Jeg er imponert over din energi, og alt du får tid til! Haren var veldig søt, og flott bilde av den.

    SvarSlett
  3. Beautiful shots of a fun adventure. Your camera loves you.

    Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

    Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Scritches to your precious furbabes. ♥

    SvarSlett
  4. What a beautiful area for a post hunt and that bunny is so darn cute peeking out!

    SvarSlett
  5. You have so many beautiful places to go and see. Gardens are wonderful if you have the time to spend in them.

    SvarSlett
  6. Thanks for joining Angel Brian's Thankful Thursday Blog Hop!

    SvarSlett
  7. Så flott innlegg! Det høres ut som du virkelig har hatt en spennende og variert opplevelse med stolpejakt på Noresund. Jeg elsker hvordan du kombinerer turgåing med fotografering og får med deg naturens skjønnhet underveis. Det er imponerende hvor dedikert du er til å finne stolper og samtidig holde statistikk over dine prestasjoner. Varga, Bella og Hailey ser ut til å ha hatt en fantastisk tid også! Takk for at du delte denne inspirerende turen med oss. Jeg ser frem til å lese mer om dine eventyr i fremtiden. Ha en flott sommer videre!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...