onsdag 7. februar 2018

Kaja Nordengen - Hjernen er stjernen


På ettermiddagen plukket jeg opp Åse for å dra til Lillestrøm for å høre på Kaja Nordengen sitt foredrag om Hjernen. 


Når vi er på tur så ender vi opp på restaurant som regel. Tror nesten jeg har spist mer på flotte steder med Åse enn jeg har gjort med Leif. Det sier vel sitt om hvor ofte jeg er ute på en bedre middag. Er man først i byen så må man også slå ut håret med dessert. Etter en middag på Casa Mia ble denne litt i meste laget, men både den og oksekjøttet var knallgodt. Restauranten var tydelig vis populær så det var jammen godt Åse hadde vært der tidligere og visste at det lønte seg å bestille bord på forhånd.


Noen hundre meter bortover i gata så var vi klare for foredraget Hjernen er stjernen.


Hjernen er stjernen. Ditt eneste uerstattelige organ.
Alt du ikke vet om din fantastiske hjerne!

Et svært underholdende foredrag som gir deg innsikt i alt du ikke vet om den fantastiske hjernen vår! Hun bruker eksempler alle kan relatere seg til, og aha-opplevelsene står i kø. Hjernen din gjør deg til den du er. Den husker hendelser fra barndommen, forelsker seg og tolker kompliserte mønstre. Men hjernen lokker deg også til dårlige valg og avhengighet. Foredraget "Hjernen er stjernen" innvier deg i alle hemmelighetene om ditt mest utrolige organ. Det ligger store muligheter i å vite hvordan hjernen virker, og her gir lege og hjerneforsker Kaja Nordengen deg innsikten du trenger.

Kaja Nordengen jobber som lege i spesialisering i nevrologi og postdoc. ved Akershus universitetssykehus. Hun fullførte en doktorgrad om hjernen i 2014. Nordengen har holdt en rekke kurs om hjernen og nervesystemet, og har de siste åtte årene undervist ved Universitet i Oslo. Hun har også holdt foredrag for biologiklasser fra videregående og på TEDx Oslo. Kaja Nordengen bor i Oslo med mann, datter og hund.


Aha opplevelsen uteble, dette var almenkunnskap. Enda jeg ikke er helsearbeider engang. Her spørs det om det er noen som har hauset opp noe de ikke helt har greie på hva inneholder. Jeg visste alt dette fra tidligere. Når hun tar fram illusjonsbilder som viser forskjellige ting utfra hvilken vinkel du ser på de, deler ut frysetørret urt til to i salen som skal komme opp på scenen for å spise sitron og grapefrukt som om det skulle vært noe søtt. Vi har alle hørt om disse tingene tidligere. Så når de skulle ha en halv times pause før Kahoot og spørsmålsrunde. Det fristet såpass lite at jeg og Åse gikk i pausen. 


Når en har investert i ny skjorte for anledningen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!