Meg


Jeg er stolt av egen blogg for å få vist fram mine fotokvalifikasjoner. www.sognafaret.blogspot.no. Jeg har også tatt bilder til annonse for dyreprodukter, gårdsbruk i boka "Norske gårdsbruk" for Buskerud, julekort, konfirmasjon. Jeg har fått bildene mine på forsiden av Retrievernytt, medlemsblad for en av Norges største raseklubber. Ringerike utvikling plukket ut mitt bilde av Hønefoss kirke til fotoutstilling på Veien Kulturminnepark 2018. Jeg har illustrert forsiden til romanen "Du skal være tro" av Jan P Solberg. Jeg har bidratt med bilde i boka Phosphoros- Ljusbringaren av Johnny Poestzsch. I 2020 startet jeg med litt avløser funksjon i sauefjøs, tilsyn til storfe i utmark og vært med på sauesanking på Hardangervidda. Jeg har fått lov å være med på ringmerking av fugl og merket min egen lille blåmeis.


Jeg har tre voksne unger som har flyttet hjemmefra. Hverdagen består av hunder og katter som selskap. Alltid greit å få litt penger, så jobber med økonomi og regnskap på full tid. Jeg har jobbet hos samme firma siden 2008, så da kan man vel si at jeg trives. Jeg bruker fritiden på turer med hunder og fotoapparatet som nærmeste selskap. Innimellom blir også andre med på turer. Det beste er tur et sted jeg ikke har vært tidligere, eller en ny variant av en tidligere gått tur.

hengekøyetur

Om du vil ha turmål så ligger de på høyre siden av bloggen, om du leser den i "nettverson" og ikke i "mobilverson". Jeg har stort sett vært på turer i nærområdet, men har også hatt noen flotte ferieuker med hunder. De siste årene har jeg hatt som mål å dra på nye turer. Jeg har holdt på med de samme stiene i alt for mange år. Men det var før jeg oppdaget nye perler rett i nærheten. De siste årene har det blitt både hytteturer og hengekøyeturer. 

reinsdyr

Hunder har vært en kjær hobby siden 1988. Til sammen har jeg hatt 13 valpe kull på flat coated retriever fra 2002 til 2014. Nå trives jeg med å ha hund på hobbybasis. Jeg liker å fotografere, så kamera er stort sett med meg når jeg er på tur. Etter at jeg hadde mus i motorrommet på bilen, anskaffet jeg meg tre katter. Jeg pusler med litt såpekoking og lotionlaging på vinterstid.

såpekoking

I landlige omgivelser har jeg stort sett tilbragt alle mine år. Jeg har tre unger som har flyttet hjemmefra. Nå har det dukket opp barnebarn, så trilleturer blir det noen av. Men vi finner stadig på noe sammen når jeg har noen ideer om ting som kan være gøy. Jeg er ikke fremmed for å gjøre ting helt på egenhånd heller. Noen ganger er det veldig godt å ikke måtte forholde seg til noen. Man kan trygt si at jeg lever singellivets glade dager. 

solnedgang

Huset ligger på en gård med kornproduksjon, men jeg holder meg til blomsterbed og drivhus. På sommeren hender det blir utflukt til et skogsvann for bading, etterpå sitter jeg på verandaen i solnedgangen med ei god bok. Det er trivelig å bo i skaukanten med elva i umiddelbar nærhet. Jeg nyter livet og stortrives i eget selskap. Hele året er det både elg, rådyr, hjort og rev å se når jeg kikker ut av stuevinduet, eller fra verandaen.

elg

I november 2022 dukket det opp et barnebarn. Og jeg er så heldig at jeg får tilbringe tid med henne både sammen med foreldrene og helt på egenhånd. Jeg har begynt å hente henne i barnehagen på onsdager og beholder henne til det er leggetid. Da bader hun i badekaret og blir kjørt hjem.


Jeg liker fjellturer, men kan også trives ellers ute i naturen. Når man er ute hver dag, da er det helt greit å finne nye steder for dagens turmål. Ja om det ikke bare er den daglige lufteturen hundene fortjener. Jeg liker å få målt aktiviteter så da er det kjekt å ha Garmin for å få oversikt. Motivasjon for å registrere forskjellige aktiviteter gjør utslag i "Merker" du får. Tidligere holdt jeg på med Geocaching, men ble lei. Det var små "konger og dronninger" som leiket både politi og røver. Jeg har også holdt på med Stolpejakt. Der kan en også oppnå forskjellige nivåer, og man kommer seg ut på tur til nye steder. Fordelen der er at man slipper å leite nevneverdig etter stolpene. De står godt synlige i terrenget, som regel.  Men det er mange som ikke har særlig kartkunnskap som setter ut stolper, de er dårlige turplanleggere for å få til logiske runder, i 2023 var det gamle stolper som fortsatt sto der og nye som manglet, så det ble en dalende interesse etterhvert. 


Jeg synes det går ann med en skitur i ny og ne i mitt eget tempo, eller med en trekkhund. En sånn lagomlang en. Nedoverski har jeg ikke sans for, det lar seg dårlig kombinere med hunder. Stort sett alt jeg foretar meg så er det med hunder, så det er lite aktiviteter innendørs, når det er bra vær ute. Jo det finnes dårlig vær til tross for bra klær.3 kommentarer:

 1. Ser vi har mange felles interesser. God helg fra meg, Skogfruen🤗

  SvarSlett
 2. Fotoper AS Per M. Haakenstad25. mars 2024 kl. 23:22

  Hei. Oppdaget sida di tilfeldigvis da jeg hadde bilde av Somdalskollen på FB, og du svarte. Så linken din om turen til tunellen i Ådalen. Mange fine turtips hos deg. Imponert over alle turene du har vært på. Jeg er også mye på tur og skriver blogg om det her: www.fotoper.no. Du tar mange fine bilder, men håper du tar i mot et tips. Særlig når du har bilder av et vann er det fint om du får det vannrett, så renner ikke vannet ut i en av sidene. Jeg har begynt å se gjennom turene du har vært på, og noterer for å ha turtips. Jeg har hytte på Krokskogen, og er selvsagt mye der. I tillegg liker jeg meg godt på Vikerfjell.
  Har skrevet to bøker om turer på Ringerike, i oktober kommer "Opplevelser på Ringerike - del 3". Gleder meg til å følge deg videre på turer. God tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. I lige måde, jeg har vært innom siden din fra tid til annen og ikke minst alle de flotte bildene du har på instagram. Turtips og fototips er alltid velkomne. Spørs om vi skulle fått til en fototur når våren kommer for fult.

   Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...