fredag 31. juli 2020

Fem en fredag #31


Juli er over og den siste sommermåneden er i morgen. Når vi var hos dyrlegen for vaksinasjon så gikk det ei hoppe der med forholdsvis nyfødt føll. Mens vi ventet så tok Patran bilder av dem. Synes hun har blitt riktig flink til å ta bilder etterhvert jeg.


Det er vel bare å konstatere at juli ikke ble som jeg hadde håpet på, så nå setter jeg full lit til august om kanskje noe kan bli innviet. Jeg har jo skjønt at en planløs tilværelse kun medfører planløse hendelser som dunster bort i tåka. Så august skal være planlagt ned til minste minutt... eh nei er vel ikke helt sånn det fungerer vel.


Her om dagen fikk jeg forespørsel om å se etter både sauer, høner og griser på en gård i nærheten ei helg i august. Det blir jo gøy, så jeg sa ja. I går var jeg på litt opplæring etter jobb. Jeg har jo bare vært der tidligere for å ta bilder, så litt innføring trengs jo.
  

På onsdag hadde jeg og Kjersti en runde i byen igjen med Frida og Bella. Koselig med en tusletur i byen etter stengetid. Det er alt for lenge siden jeg og Kjersti har funnet på noe. Dagene blir gjerne fylt med noe til hver sine tidspunker, så da blir det liten tid i mellom til å finne på noe som passer for begge. Eller rettere sagt passer for alle tre, for VÆRET må en jo også ha på sin side.


På vei hjem møtte jeg to sjukebiler og en politibil som kom fra en sidevei, så det spørs om det hadde skjedd noe på bygda også. Stakk innom på bensinstasjonen for jeg visste Ingrid jobbet, så ble det softice på meg etter byturen. Jeg hadde ikke spist opp hele før jeg kom hjem for isen var kjempestor. Det ble en liten skje til hver av hundene som hadde ventet hjemme, mens jeg og Bella sosialiserte oss. Mounty ville ikke ha, for nå er Tessy høyløpsk. Da spiser ikke han noe. Om en fire fem dager er Bella høyløpsk og et par dager etter det følger Hailey på. Så da er de ferdig med det verste til jeg skal ha ferie.


Tankefull liten tass som koser seg i sola.


Det var en stund jeg drømte om hest og alt jeg klarte å skrape sammen til jul og bursdager gikk rett på sparebøssa så jeg skulle få råd til hest. Men til tross for at jeg bor på gård og  har fått lønn etterhvert også, så har det aldri blitt hest på meg annet enn på for hos andre. Jeg tror vel ikke at det noen gang blir egen hest på meg heller, det er alt for mye jobb når en ikke har lidenskapen for det.


Kjenner vel egentlig at lidenskapen for mange hunder er i ferd med å avta også. Det hadde vært mer anvendelig med bare to. Jeg er veldig i tankeboksen om jeg skal ha noe flere valpekull også, det er jo så fryktelig mange merkelige folk som en hører om. Mye jobb er det også, og om en ikke har tenkt å holde på med utstilling lenger heller. Det er jo så mye restriksjoner og avlysninger på arrangementer. Og for å være ærlig, jeg tror restriksjonen kommer til å holde seg på arrangementene i lang tid framover.


Begrensninger er en ting som passer meg dårlig. 


Men det er fredagen i dag og hva skjer da? Jo da er det Fem en fredag, så kanskje jeg skulle komme igang med spørsmålene rundt dagens tema?


Det er Elisa Matilda som bestemmer hva vi skal svare på hver fredag, gå inn på hennes blogg for å se hvilke andre bloggere som er med på dette også. Bli med da vel... Nå er det uke 31 og det vil si at det nærmer seg jul. Det er bare 52 uker i et år, så da er det ikke vanskelig å se at det er færre uker igjen av året enn de vi har passert.


Vad doftar bättre på sommaren än på vintern?
Alle blomstene lukter om sommeren. På vinteren har en nesten bare en lukt og det er kaldt og snø. 


Vad doftar bättre än vad det smakar?
Det er endel krydder som lukter godt, men det skal bare mikroskopiske deler for mye til for at det ikke smaker godt i maten.


Vilken doft tar dig tillbaka till barndomen?
Høy. Når gresset var slått og tørket så det kunne kjøres inn i låven for lagring. Da fikk vi lov å hoppe i høyet så det skulle bli presset sammen slik at det ble plass til mer høy. 


Vad är en doft du gillar som andra kan tycka är udda?
Lukta av forskjellige dyr. Jeg tenker ikke på lukta av møkka, men av selve dyret.


Vilken lukt rynkar du på näsan åt?
Oppkast, fordervet mat, sur melk... uff mye som egentlig lukter vondt.


Et litt uforutsett tema, lukter er vel egentlig ikke det jeg tenker noe særlig over. De er liksom bare der, men når en kjenner forskjellige dufter så får en assosiasjoner til forskjellig.


Ha en riktig god helg!


14 kommentarer:

 1. Kul att läsa dina svar och väldigt fina bilder på hästarna, både stora och små.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. fina bilder, du har verkligen kommit på hemska dofter....

  SvarSlett
 3. Vilka goa djurbilder du delar med dig av! Lukter som du rynkar på näsan åt är jag helt enig med dig. Ha en bra helg!

  SvarSlett
 4. Det blir konstigt när det översätts!

  SvarSlett
 5. så fina hästbilder! lukter tänker en väl mest på när de uppträder på fel plats. jag har också lite svårt för det där med lagom

  SvarSlett
 6. Vilka vackra hästar, så mysiga de ser ut! Dofter är lite luriga, tänker på dem ofta och bildar många minnen av dem, men tyvärr kommer jag inte ihåg några doftminnen från barndomen.

  SvarSlett
 7. Jättefina bilder på hästarna och jag får också barndomsminnen när jag tänker på doften av hö. Det hade jag helt glömt bort men det är verkligen något som hör till barndomen, att hoppa i hö och åka på hölasset när höet skulle bärgas.

  SvarSlett
 8. Fina svar och fina hästar! Trevlig fredagskväll!

  SvarSlett
 9. Vackra hästar och bra svar på frågorna. Doften av hö är det något speciellt med, ett fint barndomsminne som jag nu blev påmind om. Trevlig helg!

  SvarSlett
 10. Underbara foton på hästarna, och fölet med krullig päls o lockig man! Hödoft är mysig, men då jag var barn bodde jag i storstan och visste ingenting om djuren och växterna. Trevlig helg

  SvarSlett
 11. Fine hester og flotte bilder av dem.. Jeg er glad i hest å dreiv litt med riding før jeg ble syk..men bare sånn rolig tur..ikke sprang å sånt..:) Så at du trivdes med å gå tur med hundene..og ha med kamera.. Jeg har ikke hund men veldig glad i å ta bilder.. trenger ikke gå langt heller.. God helg <3

  SvarSlett
 12. Fina hästbilder och roligt att läsa dina svar!

  SvarSlett
 13. Who vilka fina bilder på hästarna - vad är väl som att lägga näsan mot en häst och inta dess ljuvliga doft. Har själv haft hästar men sålde dem för 8 år sedan.
  Kramiz

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...