søndag 12. juli 2020

La humla suse


Jeg har sommerferie, det er knapt nok midt i juli og jeg finner gule blader på rogna. Og det er ikke på grunn av tørke skal jeg si deg! Hr Yr er ganske iherdig med disse bygene sine, så det er ingen fare med at noen i naturen skal trenge vann de kommende ukene egentlig.


Det er ikke så enkelt å finne humler å ta bilder av når det er så javnt med nedbør, de er ikke så aktive i sånt vær. Men når sola titter fram i ny og ne så hender det at en får et lite glimt av en ivrig liten sak. 


Til tross for planfri ferieløsning, så har jeg laget ei liste... kjekt med sånne lister serru, da glemmer man ikke så mye på slutten av ferien. Jeg har nå noen punkter med steder jeg skal til iløpet av disse to ukene jeg har ferie nå. Så får vi se hvor mange punkter som er krysset av iløpet av tiden. Om jeg ikke tar alle, så er det jo fortsatt helger i sommer selv om de ikke kalles ferie.


Jeg må si at det er aldeles nydelig å ha ferie, sånn aktiv latmannsferie. Er redd det blir en mengde bilder i ferien, så jeg kommer vel til å ha bilder til snøen kommer. For med så kald sommer så snør det vel som legger seg i slutten av august.


Prestekrage, (tidligere Chrysanthemum leucanthemum), flerårig art i kurvplantefamilien. 20–70 cm høy, oftest ugrenet, urt med smale, tannete blad og store, oftest enslige blomsterkurver med hvite tungekroner og gule skivekroner. Alminnelig på tørre bakker og i gamle enger over hele Norge nord til Finnmark. Kjempekrage er en nærstående art som dyrkes i hager, den er høyere og har større blomster enn prestekrage.


I går ble det ikke bare kos, jeg vasket golv og klær, klippet plenen og spiste litt før det ble tur med hundene. Man må jo legge grunnlaget for å kunne kose seg. Om man har planer om å ikke gjøre noenting i to uker, så må man ha et sånn nogenlunde reint grunnlag. Siden pakka kom med det nye sengetøyet, vasket jeg det også, så jeg kunne få reint på senga. Alt nytt må jo testes om det er brukbart. Med tre nye sengesett så holder det i 15 år til, for det er vel omtrent så lenge siden jeg kjøpte sengetøy sist. Det er det du legger merke til år du skifter på senga liksom, isj dette begynner å bli litt utslitt. Og begynner å bli utslitt det varer en god stund skal jeg si deg. Men når det endelig ryker, da må en kaste det. 


I det siste har det blitt kastet endel, og da har man plutselig ikke så mange igjen i skapet. Jeg kjøpte et crepp og to sateng, så her skal det soves.


Nyt helga eller ferien eller hva du nå gjør i helga!


2 kommentarer:

  1. Härliga bilder. Det är bra att förbereda semestern med att tvätta och städa och sedan kan man göra precis det man får lust med. Men det är klart att som hundägare har du en del rutiner du måste hålla ändå. Roliga rutiner för det mesta och bra för att inte bli alltför lat och strunta i promenaderna :D Hoppas finvädret kommer snart också så att det verkligen känns som sommarsemester.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja jeg er vel forholdsvis rutinemenneske, så det er vel bare jobb som skiller dagene fra helg og hverdag. Man må jo ha struktur på ting skal en ha oversikt.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...