fredag 10. juli 2020

Fem en fredag #28


Til og med kattene foretrekker å være inne for å sove med slikt sommervær vi har hatt i det siste. Det er ikke sommer når en må fyre i vedovnen opptil flere ettermiddager for at en ikke skal fryse inne. De neste ukene skal jeg ha ferie, så da vil jeg ha skikkelig ferievær så jeg kan bade, sole meg, gå tur på fjellet og bare kose meg. Jeg skal ikke behøve å planlegge noe eller ta noe forbehold når jeg har ferie. Nei da skal jeg bare nyte.


Det er Elisa Matilda som har "Fem en fredag". Du deltar med å svare på disse fem spørsmålene på din egen blogg, så kan du titte inn på siden til Elisa Matilda etterpå for å se hvem andre som også er med på dette her. Jeg har faktisk vært med på hver eneste en i hele år. Det er ikke alltid like enkelt å finne svar på spørsmålene, men stort sett så går det rimelig greit synes jeg. Litt googling for å skjønne hva det egentlig spørres om, men svensk er jo ikke så vanskelig da. Bare noen ord innimellom som jeg aldri har hørt tidligere. Tipper det er verre for de svenske deltakerne å forstå hva jeg har svart enn det er for meg å lese deres blogger.


Hur spenderade du somrarna som barn?
Vi var alltid på en liten ferietur. Et sted i Norge. Når jeg var veldig liten så dro vi rundt med telt. Den lengste teltturen jeg husker var når vi dro til Trondheim for å besøke en som pappa hadde jobbet med tidligere. Når jeg ble litt større kjøpte de campingvogn og vi var litt rundt i Norge dag også. En sommer var vi i Sverige, men stort sett så var det "nærområdet" som overnattingene gikk til. Vi var aldri på tur mer enn en uke eller så, så sommeren ble stort sett tilbrakt hjemme, eller hos mine besteforeldre som drev campingplass ved en stor fjord. Gode ferieminner, med mye bading og aldri regnvær. Overnatting i telt på plenen foran huset. Det var gode sommere. 
 

Hur spenderar du sommaren i år?
I dag er min siste dag på jobben før jeg skal ha to uker ferie uten noen planer. Det blir noen dagsturer i nærområdet og forhåpentligvis noen turer på fjellet med hundene og fotoapparatet. Min neste ferieuke i august, skal jeg på tur har jeg tenkt. Til Vestlandet og nordover. Da er det ikke så mange som har ferie, så det går ann å feriere.


Vad skulle du vilja göra i år men som inte går?
Jeg kunne tenke meg en tur til en gresk øy, det er mange år siden jeg har vært der. Men Hellas er et utrolig hyggelig land å feriere i. Små koselige restauranter i vannkanten. Passe varmt og passe langt unna med fly.


Vilken är favoritsysslan på sommaren?
Det er vel å egentlig ikke gjøre noen ting, ta ting som de kommer. Ikke vekkeklokke, kunne sitte på verandaen og spise frokost med en god bok. Gjøre akkurat det en har lyst til der og da. 


När brukar du ta första doppet?
Det gjør jeg når det er varmt nok i både lufta og vannet. Godt å avkjøle seg med svalende vann, man trenger ikke svømme. Det holder egentlig bare å få dukket seg.11 kommentarer:

 1. att bara slappa är bra sysselsättning, mysiga bilder.

  SvarSlett
 2. Har också tältat med föräldrarna. Och varit på biltur i Norge!

  SvarSlett
 3. Mysiga kattbilder! Att ta dagen som den kommer och bara vara är en favorit. :) Ha en fortsatt trevlig fredag!

  SvarSlett
 4. Det är skönt att bara vara! Ni som fortfarande arbetar har väl tillvaron tillräckligt inrutad under resten av året, och då är det skönt att bara få ta dagen som den kommer.

  SvarSlett
 5. väldigt skönt att slippa väckarklocka och klocka över huvud taget. långa frukostar tror jag är väldigt nyttigt.

  SvarSlett
 6. Visst kändes det som att det var bättre väder när man var barn, solen sken alltid �� Men det kanske är en försköning av minnet. Härligt med en tur till Grekland, det hade gjort oss alla gott tror jag, men det får nog vänta nåt år! Ha en trevlig kväll!

  SvarSlett
 7. Att kunna göra vad som faller sig in är den bästa lyxen, och kostar ofta inte något alls! Ha en skön semester, hoppas du får sommarvärme och sol

  SvarSlett
 8. Så roligt att läsa :D. Får jag fråga vart i Sverige ni var? Vi hade många turister från just Norge när jag växte upp :D.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg mener at vi dro rundt Arvika. Vi lå ved en liten sjø som det var sivstrå rundt, men siv er det vel rundt de fleste vann i Sverige?

   Slett
 9. Du var som jag ute på campingssemestrar som liten. Trondheim, där har jag en bro, flyttade dit för 35 år sedan. En otroligt vacker plats – ja hela Norge är vacker. Vi får Blekinge får visst besöka Norge nu 😊 men jag stannar hemma i år. Söta katter du har och en hund också kan jag läsa. Alla grekiska öar finns kvar nästa år, så ta de nästa år har du något att längta efter och se fram emot. Jag har aldrig varit i Grekland men vi pratade om det i vintras men som tur var bokade vi aldrig något i vår.

  Kramiz

  SvarSlett
  Svar
  1. Jag har inte en bro i Trondheim utan en bror :) lite stavfel där

   Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...