lørdag 25. juli 2020

Ole Dole Død


En fjorten år gammel gutt og moren hans blir holdt innelåst på et loft i et rekkehus. Fortvilet innser de at hjelpen aldri kommer, og nå holder luften på å ta slutt. Samtidig reiser en tysk professor til Sverige med et skjebnesvangert oppdrag: å drepe og dø. Hans livslange hemmelighet må aldri bli avslørt.

Ved idylliske Valsjön i Åkersberga blir det funnet en utbrent bil, og likdelene etter en ung mann. De avhogde kroppsdelene viser seg å tilhøre en vekter bosatt i Göteborg. Magnus Kalo ved drapsavsnittet i Stockholm må etterforske det brutale øksedrapet ved vannet. Etterforskningen utvikler seg snart til et skremmende sammensurium der hevn, løgner og død er hovedingrediensene. Magnus kjemper mot klokken for å legge bit etter bit i det ondskapsfulle puslespillet. Da forsvinner plutselig hans elskede kone Linn sporløst ...

De første to tredjedelene av denne boka var egentlig ikke noe annet enn slitsom. En haug med folk og tiltider serdeles korte kapitler. Det var mer enn en gang at det var tre kapitler på to siden. Det var for lite om hver person da det endret seg i hvert kapittel. Bokas siste tredjedel ble litt bedre da forfatteren fikk snevret inn handlingen noe og folkene begynte å møte hverandre. Slutten var ekstremt usannsynlig.  Helt midt på treet bok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...