søndag 26. juli 2020

Når en planløs ferie skjærer seg


Jeg hadde ingen direkte planer for disse to ukene, men jeg må jo innrømme at jeg hadde visse forhåpninger. Men når alt skjærer seg og alt blir gæli, når det ikke er en eneste ting som er i nærheten engang. Regner det ikke, så blåser det iskaldt. Kaldeste julimåned på 30 år sier dem, og roper om global oppvarming. Ikke en fjelltur og ikke en overnattingstur. Hvem gidder det når regnet kan bøtte ned på to minutters varsel liksom. Resten av forhåpningene skal jeg heller ikke ramse opp. 


I juli har jeg kjørt en liten intensiv for å se hva jeg kunne få til med denne bloggen. Jeg er ikke så opptatt med hvor mange lesere jeg har, men har mer lyst til å dele bildene jeg tar og kanskje skrive litt. Jeg er ikke ute etter å få noen toppblogg med tusenvis av lesere som kan henge seg opp i detaljer og kritisere og bli en engen diskusjonstråd på kvinneguien på nettet. Jeg har neste delt alle innleggene på Facebooken min, men statistikkmessig så er det ikke der leserne kommer fra i store tall. I juli har jeg vært med på en bloggutmaning, der har jeg kun brukt arkivbilder. Jeg har svart på kommentarer som har blitt lagt inn på bloggen, kommentert mer på andre blogger. Jo da lesertallet har økt, men i august tror jeg det går tilbake til det gamle, da er det jobb igjen og innsatsen ligger vel heller andre steder enn her. 


Bilder skal jeg fortsette med, men de lange turene frister ikke lenger. Alle løper jo rundt i fjellet og stimler sammen i kø. Jeg likte meg bedre når jeg jobbet mindre og hadde fri hver onsdag. Da hadde jeg stort sett alle stedene helt for meg selv. Jeg trives bedre og bedre kun i eget selskap. Så mye at jeg snart får en diagnose tenker jeg. Ja det er jo en diagnose for alt nå om dagen. Skal ikke mye til å få en heller har jeg skjønt. Ikke er det sikkert det kommer et bidrag om dagen lenger heller. 

Mandag

Dagen ble ikke som jeg hadde tenkt i det hele tatt. Siden Patran ikke skulle jobbe var planen en fjelltur. Frokosten ble inntatt på verandaen og Ronja kom for å legge seg ved siden av meg. Hun lå å småskalv som om hun frøys, men det var slett ikke kaldt ute. Jeg la teppe over henne, men hun hoppet raskt ned og ble borte en stund. Da hun kom igjen hadde hun dobbelt så stor snute som hun pleier og seigt slim kom ut av munnen. Dette har jeg sett tidligere, så jeg antar at hun har kjempet hardt mot hoggorm. 

Jeg har tidligere hatt to hunder som har blitt bitt, så det er sånn hvert 10. år omtrent det skjer. Så isteden for fjellet ble det dyrlegen. Der ble hun værende ut dagen for å få væskebehandling. Til tross for hovenheten klarer hun fint å både drikke og spise, så næring får hun i seg. De ville ha henne tilbake i morgen for å se på henne da hun hadde noe feber i dag. Hun fikk noe smertestillende også, så det var bare å komme tilbake om hun skulle bli dårligere utover kvelden.

Tirsdag

Kenneth lurte på om jeg kunne lufte Terri i dag for han kom til å bli seint hjemme igjen fra jobb. Jeg visste at han og Ingrid har fuglerede i blomsterpotta ved døra. Så da benyttet jeg anledningen med å titte ned i den. Der lå det tre fuglunger og sov tungt. Ingrid har stadig sendt snapper fra eggene kom, til de ble klekket og nå måtte jeg passe på før de ble så store at de fløy ut på egenhånd.


Ny tur til dyrlegen med Ronja for mer antibiotika og intravenøs væskebehandling. Siden det er elendig ferievær og Ronja ble bitt, så tenkte jeg at det var en ypperlig anledning til å ta alle sorgene samtidig og like godt røntge Bella. Så på torsdag har jeg time til det. Jeg dro innom på jobben siden jeg ikke har skriver her og skrev ut papirene jeg må ha med til dyrlegen. På vei hjem begynte venstre bakhjul å pipe, når jeg bremset ga det seg, men når jeg kom hjem var felgen varm.  Oh yes tenkte jeg, kan vel ikke håpe på bra resultater av noe røntging nå. Kenneth kom på middag og sjekket bilen, da peip det ikke. Konklusjonen ble at det trolig var en stein som hadde kilt seg fast ved bremsecaliperen.

Onsdag

Ronja er fortsatt i dårlig form, så hun tusler mest fra verandaen og ned på plenen for å komme seg på do. Forholdsvis mye sol, men en skikkelig sur kald vind. Men jeg fant fram solsenga i en lun krok, ei ny bok og tok dagen på verandaen. Boka leste jeg forøvrig ut i løpet av dagen, men hva er det med forfattere eller er det forlaget som bestemmer? Jeg er så lei bøker som begynner med hvordan det ender. Jeg er ikke interessert i å lese hva som skjer fram til slutten når jeg allerede vet hvordan det ender. Noen ganger får du bare misstanke om hvordan det ender, men "På broen" så var prologen spoiler, så jeg var skikkelig skuffet når det ikke var noe twist på slutten, men det var akkurat slikt det endte. Litt hopping fram og tilbake i tid, men det er det snart i alle bøker. Det er også en forferdelig uting de driver med i bøker. Det var få personer involvert, og boka var skrevet i jeg form. Det var bra.

Torsdag

Ny tur til dyrlegen, men ikke med Ronja. I dag var det vaksinasjon for Bella og Hailey. Utenfor vinduet gikk det ei hoppe og et nyfødt føll. Patran selger papir så vi plukket opp litt av det, før vi var innom butikken for å handle. På kvelden var det hjemmelaget pizza med Patran og Kenneth.

Fredag

Startet på ei ny bok, som heller ikke var blant de helt store. Mye elendige forfattere som får publisert bøkene sine. Var litt flink og klippet plenen, for det er ikke lenge mellom hver regnskur. Både Bella og Tessy har løpetid, så en vask trengs også, men det ble ikke i dag. I kveldinga dro jeg og Patran for å se til sauene. Anne og Lars er borte i helga, så da må jeg se over. De hadde fått beskjed om ei som haltet, så da måtte det sjekkes. For meg så det ut som den var støl og ikke hadde vondt egentlig, ikke så vi noe på beinet som skulle tilsi at det var noe galt heller.

Lørdag 

Siste dagen av ferien som Hr Yr påsto at det var solskinn. Frokost på verandaen og så var det på tide å kjøre Patran på jobb. På vei hjem var jeg innom på Rusta for å kjøpe litt jeg trengte og endte opp med noe jeg ikke trengte også. Utrolig hva man finner til tross for at jeg ikke hadde med meg hverken kurv eller trille. Da ender mye mer med fram til kassa. Før jeg dro hjem var jeg igjen innom på beite og prøvde å finne søya som haltet i går. Tror jeg fant henne og hun var mye bedre i beinet sitt. Så bar det hjem til solsenga med ei ny bok som Patran hadde fått i posten. Knallfin hittil,


Et par helger til nå så er det nærkontakt.

Søndag
Med regnvær og Patran på hyttetur, da må jeg vel være litt fornuftig. Så det ble golvvask og støvtørking, skifte på senga og unna litt klær inn i skapet sitt. Da kan jeg ta resten av dagen i feriemodus.


Ukens tanke
Hvorfor fristet du meg?
Hvorfor kunne det ikke bare ha vært en flørt? 
Måten vi danset... jeg har aldri blitt mo i knærne før.
Måten du så på meg... jeg har aldri druknet i øynene til noen før.
Hvorfor ville du sitte på?
Hvorfor ville du ha meg med inn?
Måten du kysset meg på... jeg har aldri blitt kysset slik.
Måten du kledde av meg på... jeg har alltid kledd av meg selv.
Hvorfor ville du ikke mer?
Hvorfor angret du?
Måten du ser på meg... som du gjerne ville fortalt med noe.
Måten du tar på meg... som du ville tatt mer på meg.

8 kommentarer:

  1. Vi hadde forhåpninger om ei overnatting pr.uke i mannens ferie..men etter fjorten dager har det blitt ei overnatting..formen min har vært så dårlig denne uka..men mannen har fortsatt to uker igjen..:) Jeg er heller ikke så opptatt avlesertall..men uten noen innom hadde det vært lite motiverende å lage innlegg :) Stakkars hund som fikk huggormbitt da..håper det går bra :) Fine bilder og fine tanker i innlegget her... Gode ønsker til deg <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er ikke så glad i overnattinger, liker best å komme hjem på kvelden. Ronja er nesten seg selv igjen nå, men hun skal ikke anstrenge seg på et par uker.

      Slett
  2. Kjedelig når ting skjærer seg. Men ekstra kjedelig når Ronja er dårlig. Håper det bra.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ronja får liksom halt hun. Hun må være en katt med 9 liv, men nå tror jeg ikke der er så veldig mange livene igjen... Pr i dag er formen fin igjen, men hun har vært rimelig tufs fram til i går egentlig. Virker som hun har vært øm i hele kroppen, for det har ikke gått ann å løfte på henne uten at hun piper. Det er over i dag.

      Slett
  3. Titter innom bloggen din hver dag, men er elendig på å kommentere. Synd at ikke ferien gikk som du håpa, men det viktigste er jo at Ronja blir bra igjen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Uff ja, det er ikke så greit å være liten, men nå tror jeg hun er over det verste. Jeg har hatt henne i senga om natta for å ha oversikt på henne. Det blir til at en leser innleggene også skriver en ikke noe. Man må jo følge med på de faste ;)

      Slett
  4. Det är många som är besvikna på hur semestern blev i år. Det är inte mycket att göra åt vädret men trist är det när man har längtat så länge och så blir det inte som det var tänkt. Jag har alltid ledigt och är inte lika beroende av fint väder i juli men jag tycker synd om alla som blev besvikna.
    Stackars Ronja. Hon ser så ledsen och ynklig ut på bilden och det måste ha varit rejält besvärligt. Hoppas hon repar sig snabbt nu och att huggormarna håller sig borta.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er skikkelig værsjuk med årene. Var ikke så nøye med været før, men nå frister det ikke med noen ting om det regner eller blåser.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...