onsdag 8. juli 2020

Skautur i havna


Var det noen som nevnte tur og skauen? Da er ikke Bella sein om å komme når jeg finner fram fotoapparat og joggesko. Det har jo vært så vått og grisete ute, så i går tok jeg alle hundene i dusjen og såpet dem inn etter tur. Må passe på når det er så kaldt ute at en fyrer i ovnen slik at de tørker forholdsvis raskt.


Jeg følte ikke for å gå langs veien i griseværet så det ble litt fotografering isteden. Der kan hundene løpe løse og jeg kan leite etter fotomotiver en times tid. Det må jo regne fra seg nå så jeg får fint vær neste uke når jeg har ferie. Tipper hundene kommer til å være sjeleglade for at jeg skal tilbake på jobb igjen.


Noen få blåbær fant jeg på et ris, men jeg smakte ikke på dem. De kan godt bli litt mer modne for min del. De første er litt sure som regel, for en har ikke tid til at de skal bli skikkelig modne.


Kjøpte en ny shampoo på nettet her om dagen som jeg prøvde på Bella, så det skal bli spennende å se når hun en gang tørker og får børstet gjennom pelsen for å se hvordan den blir. De andre fikk gammel shampoo så jeg ikke har så mange flasker med en liten skvulp igjen i. Blir fort sånn når en kjøper noe nytt som en skal prøve. Liker en det godt da så blir det gamle gjerne stående en stund.


For et par kvelder siden så kom Lurven haltende inn til kvelds. Han skulle spise, men hadde ingen intensjon om å gå ut igjen etterpå. Ikke skulle han ut i går morgen heller, og han lå fortsatt inne når jeg kom fra jobb. Jeg kjente på beinet hans, men det var han ikke særlig interessert i nei.


Det virket som det var øverst i høyre frambein som var vondt. Dagen etter så det bedre ut,  han haltet fortsatt, men hadde nå klatret seg på toppen av stativet sitt når jeg kom hjem fra jobb i går. Så da regner jeg med at det går seg til. Han hoppet over grinda i trappa for å komme seg ned så han kunne sove på toppen av hundeburene i sola som tittet så vidt fram før regnet tok over igjen. 


I dag fikk jeg ta på beinet hans og han går tilnærmet normalt igjen, så da var det kanskje bare en strekk eller en litt for kjær landing ute et sted.


Hailey er snart ferdig med den verste røytinga, for når jeg badet henne så var det bare litt hår og ikke hele hånde full av pels ved innsåping. Spørs hvor lenge hun holder seg hvit denne gangen. Sist gang gikk det en halvtime før hun og Bella snurret rundt hverandre på gårdsplassen.


En gammel steinmur etter en gammel koie,


Naturen er full av små undre.


Jeg var på jakt etter noen humler, men når det småregner så er de ikke særlig interessert i å lufte seg i vesentlig grad.


Andre ekle skapninger var ikke fult så vonde å be. Perlemorskall, hvilken funksjon denne billa har er lettere uvisst.


Men den satt helt rolig hele tiden jeg kikket på den.


Mye bløt jord å finne så en får gravd seg langt ned, det er en ting Bella setter stor pris på. Godt hun ikke var nybadet enda.


Ha en fortreffelig aften! Snart helg og snart ferie... da må en ha trua! Det har jeg!


2 kommentarer:

  1. Det blir säkert finväder lagom till din semester :D Då kan du göra långa fjällturer tillsammans med hundarna och kanske ta ett dopp eller fler :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper virkelig det! Trist om dagene blir borte i regnvær.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...