søndag 14. januar 2018

I Northug stil


LØYPE!!!


Siden det ikke går så raskt med Northug i sporet lenger så kan jeg vel ikke akkurat skryte på meg at jeg klarer å holde følge med han egentlig. Men det går fort nok for de firbeinte i alle fall. Det har blitt skiturer både i går og i dag, litt klabbeføre i potene, siden det har vært litt småvarmt i forhold til de siste dagene. I helga har det vært 3-5 kuldegrader, altså en 20 grader varmere enn på tirsdag og onsdag. Kan ikke klage på det, selv om det er godt det kommer en skikkelig kuldeperiode så mye utøy ikke klarer seg og kan formere seg når vårsola titter fram for alvor.


I adventstiden var jeg med på en giveaway hos Kjersti i Halden. Hun hadde flere omganger med bøker som skulle gis bort og jeg hang meg med på noen av de som fristet. Ikke nok med det, jeg endte opp med hele 4 bøker i vinnerpotten min! På fredag når jeg kom hjem fra jobb så lå jammen meg bokpakka i postkassa mi, klar for en helg i sofakroken på kveldene. 


Så når en har vært ute på skitur og tatt en dusj, så er det bare å kose seg med god samvittighet etterpå. Det er jo tross alt helg og da skal man jo kose seg. Jeg startet opp med "59 - og alt det der" av Virginia Ironside. Boka er skrevet i dagbokstil, det er en boktype jeg liker veldig godt. En bok preget av hverdagslige trivielle saker, oppturer og nedturer for både hovedpersonen og vennskapskretsen. Jeg ble sittende å lese lenge i går kveld før jeg la meg, så nå har jeg igjen bare 1/3 som nok blir lest i kveld. Jeg klarer ikke å lese når jeg skal sove. For det først så sover jeg med vinduet åpent, og når det er vinter så blir det fryktelig kaldt om en skal ligge med armene over dyna og lese. Ligger man på magen så blir det jo sånne glipper mellom kroppen og dyna så det er ikke kos. Men det er haugevis av folk som liker det. Jeg legger meg ikke i senga før jeg er trøtt, og sovner stort sett innen 2-3 minutter. 


Hundegården er halvannen meter høy, så det  begynner å bli en anstendig mengde med snø nå. Det skal snø mer i dag, i hele morgen og på tirsdag, så jeg må vel snart inne i hundegården og måke litt slik at de ikke hopper ut. 


Siden det er blitt freset så er det ikke særlige brøytekanter, men de er nå så Mounty må strekke litt hals for å nå opp.


Litt småjusteringer av klabbeføret i potene så er han klar for skitur.


Det går hardt utover naturen når snøen klarmer seg til kvistene, da ryker gjerne toppen rett av.


Hailey storkoser seg når det har blitt mildere og hører hun noe ute så skal hun ut for å hjelpe til. Pappa er omtrent like glad i å være ute som henne, så hun fotfølger han rundt. Litt trøbbel får hun når både jeg og han er ute samtidig. Hun skulle aller helst ha vært med oss begge på det vi driver med.


Nå som årsoppgjøret er ferdig på jobb, så har jeg vel litt mer overskudd om kveldene igjen. To arbeidsomme uker er over og hundene får hva de trenger og litt til igjen. 50 gode uker før det blir strev igjen. Jeg får finne fram en hodelykt så jeg ser løypa om kvelden, den jeg brukte sist uke på skitur sluttet å lyse halvveis, så da ble det litt så som så om jeg traff løypa når det ble nedoverbakker. Alltid spennende når en nærmer seg bunnen av bakken da. 


Nyt søndagskvelden, så skal jeg nyte slutten av boka mi og kanskje gå på en godterismell... det er jo tross alt helg!

1 kommentar:

  1. Hej, har ni så mycket snö? Halvmetern? Det har inte vi här, kanske 25-30cm men det ska komma mera nu i veckan. Besvärligt om du måste skotta inne i hundgården men värre om hundarna bara kan skutta ut! Ha en fin måndag!

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!