tirsdag 9. januar 2018

Hvor kipt er det ikke?


Hvor kipt er det ikke å måtte være inne når det er slikt vær ute? Tenk å kunne få jobbe bare de dagne det var dårlig vær, iskaldt og regnevær, full storm og hagleskurer? 


Det er helt greit å betale andres regninger, helt greit å bruke andres penger, helt greit å ha oversikt over andres ting også.


Det er slett ikke kipt å se solnedgangen når en er på vei hjem fra jobb. Dro ikke for tidlig fra jobb engang! Det går mot lysere tider! Det som egentlig har skjedd siden forrige solverv, er at jordkloden har beveget seg til andre siden av sola, slik at den nordlige halvkule tipper vekk fra sola i stedet for mot sola, slik den gjorde ved sommersolverv. Dagen øker med omtrent 10 minutter. Det er en timestid i uka...


Etter å ha jobbet mange år ved et kurssenter for vanskeligstilt ungdom og på krisesenter så har en fått en vane med å legge igjen jobben på jobben. Så når jeg drar hjem fra jobb så er tankene helt andre steder. I tiden hjem fra jobb legges mange planer, noen mer vidløftige enn andre. Hva vil resten av dagen bringe? Kan jeg gjøre som jeg vil, eller blir den fylt av sånne MÅ ting som egentlig ikke er gøy.


Rart det der med sånne veier som en kjører hver dag, gjerne flere ganger hver dag. Først den ene veien, så den andre endel timer seinere. Hvor trafikksikkert det er kan vel diskuteres, for innimellom så kan en med hånda på hjertet ikke si at en har registrert noen verdens ting de siste minuttene. Det er ikke til å komme fra at en følger mer med både på veien og i omgivelsene langs veien på veier en ikke har kjørt tidligere, eller der det hører med til sjeldenhetene at en kjører. Er det underbevisstheten som kjører til og fra jobb?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!