lørdag 4. november 2017

Tur til Tolvputt


Hverdagslykke kaller noen det, andre kaller det jobb og slit... jeg er på tur med mine beste venner!


En får nyte de oppholdsdagene en har, for i natt og i morgen skulle det bøtte ned igjen. I dag gikk ferden oppover Holleia helt inn til Tolvputt. Vi fulgte mye den gamle traktorveien oppover, for det var endel biler som kjørte. Spørs om det var endel jegere som skulle friste lykken før snøen for alvor setter inn.


Merethe dro til Hønefoss for å se om hun fant seg en vanntett og vindtett jakke som hun kunne bruke utover. Da benyttet jeg sjansen til en skikkelig skautur på meg og hundene. Om det kommer så mye regn det er spådd så blir det ingen langtur i morgen. Jeg for min del håper på snø!


Etter turen i alt vannet var jeg litt småkald, så det ble en time i badekaret før jeg startet opp på hjemmelagetlapskaus til middag. Jeg laget liksågodt en stor kjele når jeg først laget middag, så har vi litt til i morgen også. Kjekt med alt som er unnagjort.


Det var ikke så veldig langt oppover vi skulle komme før snøen lå i veien fortsatt. Et lite skarelag, så det var litt småglatt med joggesko.


Når man kommer litt opp i høyden så får en en utrolig utsikt.


Det er nydelig på fjellet i solskinn, ikke sikkert det var så mye at en trengte ski engang.


Sokna, med saga midt i bilde.


Moelven Soknabruket AS, Sagbruk med høvleri der det mye av skurlasten leveres internt og selges på det norske markedet via Moelven Wood AS.


Snart på toppen og det begynner å flate ut i terrenget.


Det var en tynn hinne med is på vannet og reine påskestemninga.


Jeg gikk ikke helt ned til vannet, for om isen ikke holdt hundene så ville det blitt en veldig våt og kald tur hjem på dem.


En liten hvil i solveggen ved hytta tok vi oss tid til. Må ta hensyn til små korte poter som er med, da er det godt med en pust i bakken selv om de ikke helt innser det selv.


Mounty, Tessy og Lady


Det eneste som er dumt med å gå dit er at en må ta samme veien ned igjen når det har kommet snø. Ja, man kan jo slite seg fram i snø og litt småbløtt terreng da, men det er ikke særlig kos. Jegerne sto jo i kø rundt oss, da kan jeg holde meg til veien jeg. Når vi var på vei nedigjen så var det los rett bak oss. Tror nok den jakthunden hadde los på oss og ikke noe dyr, for det var ikke særlig lenge den bjeffet.


Om det går litt skeis i livet, så får man se etter andre veier...


På vei nedigjen var vi såvidt innom ei hytte som tidligere lå midt i skauen, i vår så er det hugget rundt den og det har blitt den panoramautsikten til alle kanter.


Koselig terrasse som er full av store steiner.


Ha en flott lørdagskveld!


6 kommentarer:

  1. Tänk att ni redan fått snö även om den bara ligger en bit högre upp. Husse har bytt till vinterdäck på bilen men det är det enda vinteraktiga jag sett... Kramis!

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjekt å være godt forberedt når vinteren plutselig banker på en morgen :)

      Slett
  2. Återigen - du har en fantastisk natur omkring dig. Och förstås också vackra hundar. Men snö... det var många år sedan den uppskattades av mig. Numera är den bara jobbig, om än stundtals vacker. Här är ännu ingen snö i sikte. Men tids nog så ... på tisdag får bilen vinterdäck.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Med alt regnet det siste året så må jeg si jeg ser fram til snø og kuldegrader. Man kan være ute på tur uten å bli våt, det blir ikke en haug med grus og jord med hverken meg eller hundene når vi kommer inn fra tur.

      Slett
  3. Men så vackert du bor! De snöklädda fjället i bakgrunden, WOW. Men Norge är fint, besöker gärna Norge igen, men det är mycket dyrt för oss från Sverige. Men jag njuter så länge av dina vackra foton. Ha en fin söndagskväll

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja jeg bor fint til, jeg er ikke noe bymenneske, men setter stor pris på nærheten til naturen. Jeg er flink til å bruke naturen til både kos og trøst.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...