onsdag 29. november 2017

Fyttihelvete så sinna søppelmann


Dagen startet hos fastlegen etter en liten runde i Sokna sentrum med Hailey og Ronja. Det var bare en snau time mellom skolestart og at jeg hadde time, så da ble det litt sosialisering på jentene. For liten tid å dra hjem og for lang tid å sitte på venteværelset.


Jammen var det stor forskjell fra sist jeg hadde helseattest for utvidet førerkort. Nå var det blitt andre regler legen måtte forholde seg til for å kunne godkjenne helsen som tilfredsstillende. Ikke nok med syn og hørsel, nå skulle styrke i fingre, armer og bein testes også. Legen likte det veldig godt, for nå var det ikke noe skjønn om folk skikket seg til å kunne kjøre en bil. Det var mange, særlig eldre som ikke hadde så god selvinnsikt. De skulle jo bare på butikken. Blodtrykk og puls ble målt. Det ble til og med målt blodsukker for å utelukke diabetes. 


Med helseattesten i boks, så dro jeg hjem for å ta med alle på en skautur, de har gått av å løpe fra seg litt for å få ut litt energi. Siden vi skulle hente brillene til Patran på Specsavers hentet jeg henne på skolen, men det var ikke helt enkelt og tok rett og slett litt tid. Hadde jeg ikke hatt time for brillehenting og måtte rekke trafikaltgrunnkurs i Hønefoss til klokka fire, så hadde jeg slett ikke firet så fort. Jeg er nemlig ikke den som gir meg uten en kamp når den er berettiget... Man velger sine kamper, men i dag tok jeg den ikke.


Åpen mail til Hadeland og Ringerike Avfallsselskap:

"I dag hadde jeg et veldig lite hyggelig møte med en av deres sjåfører. Han som hentet matavfall og restavfall måtte vente da det sto en tømmerbil for å laste tømmer, jeg sto i bil etter tømmerbilen. Da tømmerbilen var ferdig passerte han søppelbilen på en passeringslomme på Tangeveien. Jeg forventet at jeg også kunne passere søppelbilen på denne passeringslommen, da veien ikke er bredere enn for en bil. Nei, søppelsjåføren startetopp og presset seg mot bilen min. Da jeg pekte på passeringslommen som da lå 20 meter bak søppelbilen så begynte han å veive med armene inne i bilen og peke at jeg skulle rygge ut på jordet slik at han kunne kjøre forbi meg. Jeg har en helt vanlig personbil og hadde liten lyst til å rygge ut i løssnøen på jordet. Oppover bakken som veien går ville jeg heller ikke komme opp uten fart. Og det får en ikke når en er stoppet midt i bakken. 

Da hoppet sjåføren ut av bilen og løpe mot bilen min med knyttede never over hodet og skreik. Jeg er ikke skvetten av meg, men da følte jeg meg såpass ukomfortabel at jeg låste bildørene mine. Etter en stund gikk han tilbake til bilen sin og jeg ble presset ut på jordet når søppelbilen kjørte så nære bilen min at jeg ikke var sikker på om han fysisk ville dytte meg av veien. 

OM jeg blir møtt av slik oppførsel en gang til av denne sjåføren blir han politianmeldt, for slikt finner jeg meg ikke i å bli behandlet."

Blir spennende å se om jeg får noe som helst respons på mailen. Jeg skal gi dem en dag eller så, så skal jeg ringe dem om jeg ikke hører noe.


På vei til Hønefoss etter et kjapt måltid hjemme så passerte jeg søppelbilen igjen på Veme. Der den sto for å ta av kjettingene før den skulle ut på riksveien. Da nevnte jeg episoden for Patran. Hun bare kikket på meg og så kom det litt tørt "Du kommer til å ende opp i en veikant du"  Det høres ikke videre positivt ut, det høres egentlig ganske dødt ut... og at jeg trolig har tapt en kamp jeg har valgt å ta. Men det var sikkert for en god sak.


Konfliktskye folk uten ryggerad er det ikke noe å samle på, det er ikke sunt å holde ting inne i seg har jeg lest.


Nå har det vært en ukes tid uten de helt store drømmene om natta. Jeg er våken endel ganger, men har nok dypere søvn enn jeg har hatt på lenge. Spørs om det hjalp å være litt slasin form noen dager og ta seg en dubb eller to på sofaen om kvelden.


Formen er mye bedre og jeg er så si helt i hundre igjen. Jeg hadde regnet med å bli skikkelig forkjørlet, men de siste årene har jeg klart meg bra. Jeg må ha et skikkelig godt immunforsvar som klinker til ulumskhetene og returnerer de flukstens tilbake dit de kom fra.


Andre som tydeligvis har det knallbra også, det er de firbeinte. Når de har hatt en aktiv dag med fri utfoldelse eller som i dag, da Hailey ble med til Hønefoss også. Da er det godt med litt kos mens jeg ser på tv før jeg skal hente Patran igjen. Hailey satt i bilen i parkeringshuset når vi hentet brillene, så tok jeg med henne på en runde i byen før vi kjørte hjem igjen. Så i dag har hun både kjørt heis og labbet gatelangs i julerushet som tydeligvis hadde startet. 


I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut. Jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut Jag drömde om en jättesal där statsmän satt i rad. Så skrev dom på ett konvolut och reste sig och sa: Det finns inga soldater mer, det finns inga gevär, och ingen känner längre till det ordet militär. På gatorna drog folk omkring, och drog från krog till krog, och alla drack varandra till och dansade och log. I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut. Jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut.

* *

Cornelis Vreeswijk, 1937-1987, nederlandsk-svensk lyriker og visesanger, oppvokst i Stockholm-forstaden Ekerö fra 1949. Han platedebuterte i 1964 med Ballader och oförskämdheter, og oppnådde etter hvert en enestående posisjon i Norden med sine særpregede viser, som ofte var bitende sarkastiske, men som også inneholdt mye varm humor og poesi.


Sliten svenske hviler ut...


4 kommentarer:

  1. Fy f***! For en horribel oppførsel. Den burde vært meldt til politiet. Håper han ikke har kone og barn hjemme... for stakkars dem, når fyren oppfører seg slik mens han er på jobb! Jeg venter i spenning på svaret fra firmaet.

    Det høres ut som du har hektiske dager.
    Håper du får en fin uke fra nå :)

    SvarSlett
  2. Gratulerar till det fina utfallet av läkarbesöket. Men fy attan för han som körde timmerbilen!!!
    Här en länk till en annan och även riktigt annorlunda version av sången Last Night I Had the Strangest Dream, med Pete Seeger.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...