tirsdag 17. april 2018

Menneskets beste medisin


Gåturer kombinert med god søvn og sunn kost kan hjelpe deg kan hjelpe deg og din kropp å få det bedre.


Positiv hjerneforandring. Det å gå tur forhindre tidlig demens, minske risikoen for Alzheimers og forbedre din mentale helse. En spansk studie med mer enn 30 000 deltagere har vist, at kvinner, som går minst tre timer hver uke, har 43 % lavere risiko for å bli rammet av slag.


Forbedret syn. Selv om det kanskje kan virke som om øyet er det siste som henger sammen med ledd og knokler, kan ditt syn faktisk ha godt av at du går tur. Mosjon ved hjelp av gåturer kan blant annet bidra til å bekjempe grønn stær ved å lindre trykket på øyet.


Forebyggelse av hjertesykdommer. Gåturer er også perfekt for å forebygge hjerte- og karsykdommer, og slag. Regelmessig gåturer kan minske hjerteproblemer ved å senke høyt blodtrykk og forbedre blodomløpet.


Økt lungekapasitet. Å gå tur øker oksygeninnholdet i blodet og hjelper til å med å trene lungene dine. På grunn av bedre og dypere pust kan visse symptomer i forbindelse med lungesykdommer også lindres.


Godt for bukspyttkjertelen. Det kan kanskje være vanskelig å tro, men å bruke gange som trening viser seg å være et meget effektivt verktøy for å forebygge diabetes. Det kan til og med være bedre en regelmessig løping. Denne undersøkelsen viser, at en gruppe “gåere” viste en seksdobbel forbedring av glukosetoleransen enn gruppen av “løpere” gjennom en prøveperiode på 6 måneder.


30 minutters gange hver dag vil ikke bare minske risikoen for tarmkreft. Det kan også forbedre forbrenning og motvirke forstoppelse.


Turgåing er en lav-intensiv og skånsom treningsform, hvor du aktiverer store muskelgrupper, noe som fører til økt fettforbrenning. På en middel-intensiv gåtur kan du brenne opp til 300 kalorier (kcal) i timen. Å gå 10 000 skritt om dagen kan være like bra som trening på et treningssenter – spesielt hvis du legger inn noen intervaller eller går oppover i noen bakker.


Gange kan øke bevegeligheten, forhindre tap av beinmasse og redusere risikoen for brudd. Det anbefales å gå minst 30 minutter om dagen på regelmessig basis for å minske leddsmerter, stivhet og betennelser. Gange kan gjøre underverker hvis man opplever ryggsmerter under mer utfordrende og kraftfulle øvelser. Å gå mye bidrar til bedre blodsirkulasjon ved ryggraden og forbedrer holdning og bevegelighet, noe som er viktig for en sunn ryggrad.


Hvis det kan forbedre depresjonsymptomer hos pasienter med store problemer, så forestill deg hvordan det kan hjelpe oss med å finne energi når vi føler oss nede eller utmattet. Studier fra University of Illinois viser, at nettopp skog kan hjelpe med hjerte- og karsykdommer, diabetes og depresjon. Ifølge forskerne holder det med cirka 20 minutters gange i skogen et par ganger i uken for å forbedre helsen. Og en gåtur med en venn eller noen andre du liker, vil øke den positive effekten og forbedre humøret ditt!


God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!