fredag 28. september 2018

Spøker for fjelltur


Ser du Norefjell? Jeg ser det nemlig hjemmefra... i dag la jeg merke til at det var hvitt! Veldig hvitt! Da var det bare en ting å gjøre, gå inn på hrr Yr og sjekke web kamera i området. Det var bare hvitt helt på toppen ved Høgevarde og deromkring, så denne helga her er det vel kanskje den aller siste helga det er mulig å komme til fjells med sommerdekk på bilen på denne siden av jul.


Det fristet ikke å fortsette i den gode ånden som jeg hadde over meg i går ettermiddag nå i kveld. Spørs om resten av kjelleren får bli i morgen ettermiddag isteden... 


Siden Tessy ikke er helt god i framlabben ennå, så holdt det med en runde nede på jordet for henne. Hun tar litt av på tur, men haltet bare glimtvis, så noen dager til uten langtur så er nok poten helt bra igjen tror jeg. 


Pappa har startet på prosjektet om neste vinters ved. Denne vinterens ved er vel i hus og allerede startet med på ta seg en liten tur i ovnen til tider.


Høstfargene har så vidt tittet fram nede i lavlandet også, men det hindret ikke hundene i å ta et bad i elva når vi var der i dag. Det ble ikke så lange svømmeturen, men et par ganger hver seg dyppet de seg nå. Når vi kom inn igjen tente jeg i ovnen, for jeg regnet med at det var blitt litt kalde iløpet av turen. Det blåser jo litt friskt døgnet rundt i det siste.


Mens Tessy fikk komme inn og varme seg ved ovnen gikk vi andre opp i havna en tur. Ronja stupte ned i den første blåbærtua hun kom fram til og spiste den så si tom.


Når hun ble satt ut i dag tidlig var det nesten kuldegrader, så da fikk hun på seg ullgenseren sin. De har lune hundehus, så de har det bedre der om dagen enn å sitte inne og vente på meg. Mamma kledde av henne når sola begynte å varme, så hun ble ikke overvarm til jeg kom hjem fra jobb.


Litt poseringstrening må en få til når en først er i skauen med fotoapparat. Det er en stund siden de har blitt oppstilt, så en må holde det ved like. Ikke alle som liker det like godt som Ronja, hun kunne blitt tatt bilde av hele tiden om det hadde vært så. 


Mounty er mer sånn, åhhh nei ikke nå igjen, må jeg?


 Etter skauturen når jeg hadde laget meg biff til middag med fløtegratinerte poteter, stekt løk og paprika og ferske tomater fristet det mye mer med en tur i badekaret enn å være effektiv. 


Jeg hadde nemlig fått en liten leveranse i posten, og den måtte jo prøves. Det er jo tross alt fredagskveld. Både badesalt og ansiktsmasker, den siste boka jeg leser og kun meg selv å ta hensyn til. Da blir det fort en time mindre til annen disposisjon, for å si det sånn.


Lurven tar ikke nei for et svar, heller ikke vent litt, eller etterpå... Når han vil ha kos så trøkker han seg fram og biter i det du holder på med. Om du ikke koser med han så gir han seg ikke. Jeg har lempet han ned på golvet mer enn en gang, men han tar bare fart lenger bort på golvet og bykser opp i fanget ditt. 


Mounty må bare avfinne seg med å vente på tur, når Lurven har fått nok kos.


Nå har jeg planer om å fortsette med boka mi, om jeg får lov da... Lurven virker litt opptatt med kattegraset sitt, så da er det håp om en side eller to videre.  Ha en riktig god helg!

  

2 kommentarer:

  1. Du bor verkligen vackert med otroliga vyer omkring dig. Vilka härliga bilder och så duktiga vovvarna är att posera :) Hoppas du fick läsa din bok ifred ett tag men har man många djur så blir det mycket gos :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er skikkelig herlig å bo her, jeg trives så godt. Jeg tok med meg boka på senga når jeg la meg så jeg fikk lese i fred.

      Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!