søndag 23. september 2018

Glede av hverandre


I helga har det vært mye kos. Det har vært fryktelig til vindvær så særlig mye mer ute enn strengt tatt nødvendig har det ikke vært. Det har blitt turer på hundene, i går på veien langs jernbanen. I dag ble det denne siden her ut til Veme og tilbake. Pappa var med etter at han hadde kjørt mamma til kirkegården for litt høstplanting,


Det kjekke med at han er med på tur er at alle fire hundene får tur samtidig, Jeg har ikke tatt sjansen på å ta med både Ronja og Tessy på tur aleine ennå. De er venner inne, men adskilt med en grind på toppen av trappa. Alt går helt greit til en av dem eller begge tror ting dreier seg om at, Eller at det er sjanse for at det er noe spiselig som kan falle på golvet. Da er de ikke venner. Så jeg har kommet til den konklusjonen at det er bedre å holde dem hver for seg så de ikke får barket sammen, så jeg får bitre fiender om Ronja og Lady var. For det er tungvindt å ha to som ikke tåler synet av hverandre og om de er i nærheten så skal de "drepe" den andre.


I går kom Kenneth og Ingrid opp på Får-i-kål middag. Kenneth kom to ganger, først spiste han med meg og Merethe, så kom han når Ingrid var ferdig på jobb og skulle ha middag her hun også. Da ble det fruktkompott med vaniljesaus på han. I dag var det restemiddag på meg og Merethe, Til kvelds unnet vi oss fruktkompott og vaniljesaus. Så til tross for en dag med rester så ble vi skikkelig mette denne gangen også. Det ble igjen noe kål, så det får hundene få på frokosten sin i morgen. Jeg gidder ikke alt styret i natt om de skulle bli litt uggene i magen sin av kokt kål. Da får det heller komme ute i hundegården iløpet av morgendagen.


Det er litt uvisst hvor lenge Merethe skal bli, men i morgen kommer Patran igjen også, så da får vi kjøpe noe ekstra kos på butikken før vi drar hjem fra jobb. Jeg skal jobbe halv dag i morgen og hente henne på skolen. Helt greit det så slipper det å bli så uhorvelig seint før det blir middag. Mamma og pappa kommer bort på middag, så da blir det jammen litt kos i morgen også. Kan bli vant til litt kos i ny og ne.


I går kveld tok kattungene helt av når Kenneth leiket med dem. Da var de ganske på hugget alle tre samtidig og han hadde nok med å ikke komme i faresonen for å få en klo eller to i buksebeinet når de feivet i vei for å få tak i fjærsaken i enden av pinnen. Det er ikke akkurat noen av de som sier neitakk til en runde med leik på kvelden. På dagtid er de en god del ute. Det er Oliver som virkelig storkoser seg ute. Lurven holder seg mest rundt veggene her, mens Oliver er både i uthuset og rundt veggene til mamma og pappa. Han har jo tross alt funnet ut at småfuglene får mat der. Han har allerede prøvd å klatre opp i fuglehuset, men det har pappa satt en stopper for. Han har satt på takrenner rundt stolpen opp til huset, for hakkespetten var så iherdig i fjor sommer. Metallrenner klarer ikke små puseklør å klatre opp.


Daisy synes det er helt greit å være inne. Hun kan til nød gå ut på verandaen eller plenen om vi er med henne. Noen ganger blir hun med gutta ut, men det tar ikke mange minuttene før hun smyger seg inn verandadøra eller setter seg på stolen utenfor stuevinduet for å vise seg fram at hun skal inn igjen. Jeg har dem med hensikt ut når jeg skal på tur med hundene så de skal bli vant til å væte litt ute på egenhånd når det ikke er så kaldt.


Hailey tar kveldene med den største ro og bryr seg ikke om en katt eller to legger seg inntil henne, eller går over henne. Hun gløtter ikke opp med et halvt øye engang.


Daisy tar for seg av kattegraset jeg kjøpte når vi var i Oslo. Jeg er litt spent på om det holder seg eller om jeg må kjøpe nytt når det er ferdig spiret på en måte. Hittil vokser det mer enn kattene spiser, selv om jeg ser de stadig er oppe i blomsten og tygger i seg noe av det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...