onsdag 5. september 2018

Et foto i timen

"Ett foto i timmen handlar om att, precis som det står att man ska ta ett foto varje timme en dag. Detta gör vi en eller två dagar i månaden på fastställda dagar. Är det inte så att det ändå passar så går det ju ändå att göra en egen dag och sen posta i senaste ”EFIT-dagen” här på sidan."


Når man vokner om morgenen, av seg selv eller av vekkeklokke så velger man hvilken holdning en skal ha til dagen. Jeg vil ha en flott dag i dag! Det er ikke sikkert det blir en flott dag i dag, men om en ikke har et håp om at den skal bli bra så er det ikke sikkert en får så mye ut av dagen heller. 


Patran skulle seint på skolen i dag da de hadde innsamling til "Brød for verden" i dag også. I går hadde de samlet inn over 70 000 kroner, så da blir vel noen mager mette noen dager da. Jeg hadde time hos dyrlegen for vaksinasjon av kattungene kvart over ni, så da måtte hun opp og bli med meg nedover. Det var ikke sikkert jeg hadde rekt å hente henne etter dyrlegen for å kjøre henne på skolen til klokka var elleve. Jeg fant fram buret til Ronja så jeg ikke skulle ha kattunger over hele bilen nedover. Buret var veldig gromt, så når vi skulle dra var det bare å dra igjen glidelåsen for alle var inne i buret.


Etter dyrlegen ble det innom på Rema1000 for å handle litt mat for resten av uka. Kattungene ventet i bilen for det var overskyet og ikke fare for at det skulle bli for varmt for dem. Så kjørte jeg Patran på skolen før jeg satte kursen hjem.


Jeg åpnet buret bak i bilen, men kattungene hadde det ikke så travelt med å komme seg ut. Jeg hadde jo plassert så mange fristende varer rundt buret. De skulle helst vært sjekket ut før de kom seg ut av bilen.


Når varene var plassert i fryser og kjøleskap så dro jeg ut til Lars og Anne for å hjelpe til med sauene som var hentet ned igjen fra fjellet i går. Jeg hadde med meg fotoapparatet, så de kommer en annen dag.


Vel ferdig med sauejobben så var det å sette kursen hjemover og ta meg av noen hunder som hadde stått i hundegården mens jeg var borte.


Pappa hadde lyst til å være med å gå tur i dag, så da ble det tur på alle fire hundene samtidig. Nå som løpetiden er over på alle sammen var det ikke en eneste lyd på hverken Ronja eller Tessy, så nå kan de nok være med på tur sammen når jeg er aleine også. Det er bare å holde javnt sig hele veien og ikke stoppe. Vi gikk ut til Veme og tilbake i rikelig sommertemperatur til tross for endel skyer.


Både Tessy og Mounty har fått en lei tendens til å ta seg en tur på egenhånd om en snur ryggen til dem i to sekunder, så det blir endel hundegård på dem nå. Jeg har jo litt å drive med uten å se på dem. De har fått flere sjanser, men sniker seg unna ved hver minste anledning. Det gidder jeg ikke. I ettermiddag lukket Tessy ørene når vi var nede på jordet også, og satte kursen nedover bakken. Jeg fikk stoppet henne rett før postkassa og da spilte hun helt uskyldig. Å ropte jeg på henne? Trodde det var en annen Tessy jeg da...


Etter både sauejobb og turgåing var det påkrevd med en dusj. Etter dusjen fant jeg ut at jeg hadde glemt å fornye Vikinglottoen min denne uka, for den glapp forrige uke også. Så jeg måtte dra på Sokna for en ny 5-ukers lapp med Joker. Da ble det lunsj mat på jobben for de to arbeidsdagene som er igjen denne uka.


Det ble hjemmemikset gryterett til middag som ble inntatt på verandaen. Brus og en god bok, så jeg klar for et par rolige ettermiddagstimer i sola. Boka er virkelig bra, der skjedde det noe fra første side så den kan jeg så langt i alle fall anbefale. Jeg får vel lese den ferdig før jeg avsier noen dom over den.


Ronja og kattene holdt meg med selskap det meste av tiden. 


Jeg ble på verandaen til sola forsvant bak bjørka.


Patran sendte melding om at de var på vei tilbake til skolen, så da var det på tide å hente henne igjen.


Nå er det kveld og på tide å finne senga, for i morgen er det atter en arbeidsdag.

2 kommentarer:

  1. 70 000 kronor, det var då inte illa! Undrar hur det gick dag två?

    Håller helt med dig om att ha rätt inställning när man vaknar, hela dagen präglas av det! Å andra sidan kan man väl inte ha en dålig dag med så många goa djur om kring sig som du har.

    SvarSlett
  2. Hej, du sitter ofta i bilen och skjutsar din dotter. Hur långt är det till skolan hennes? Går det inga bussar? Jag vet hur det är på landet, vi har tre bussturer per dag! Men de äldre barnen som går i skolan i stan tre dagar i veckan (6 mil enkel resa) åker buss. Du har verkligen fullt upp med både kattungar och alla hundar, härligt! Trevlig helg!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...