søndag 30. september 2018

Doppler


Jeg liker ikke folk, Jeg liker ikke det de gjør. Jeg liker ikke det de er. Jeg liker ikke det de sier... Med Doppler gjør Erlend Loe seg til landets mest skremmende forfatter. I bunn og grunn en dyster bok som framstår som lys og mild som skogen som ligger og lokker der ute.  145 sider. ISBN 978-82-02-55807-9

Hmm hva skal jeg si, en ytterst merkelig bok om en merkelig mann. Etter et lite sykkeluhell i skauen så velger han å bosette seg i skauen. Han starter byttehandel med kjøpmannen, jobber ikke og har så si ingen kontakt med familen sin. Kun når de oppsøker han i skauen.

Vi får følge med på dagliglivet og ikke minst all funderingen og konklusjoner som denne mannen etterhvert trekker over hvordan samfunnet er. At han tar seg av en morløs elgkalv som etter hvert flytter inn i teltet hans. Dilter etter han rundt om i skauen og ned til sivilisasjonen. Kona som kommer på besøk til tider får å få seg litt og ender opp gravid igjen med deres tredje barn.

Etterhvert som flere får sansen for Dopplers livsstil blir det riktig så folksomt i skauen hans... Godt det står bakerst i boka at det er en fortsettelse, men jeg tror ikke du går glipp av mye om du ikke leser bok nummer to i serien. Vi får se. Jeg kjøpte nå alle tre bøkene om Doppler jeg når jeg første handlet. Han både filosoferte og argumenterte om mye merkverdig i samfunnet, så jeg må jo se hvordan det ender.

2 kommentarer:

  1. Då jag (tyvärr) bara deckare är den boken nog inte min genre. Dessutom är den alldeles för tunn - 145 sidor är nog i tunnaste laget. Jag föredrar tegelstenar (svenskt smeknamn för tjocka böcker);-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Den er en triologi, så den blir riktig tjukk til sammen.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...