fredag 12. februar 2021

Fem en fredag #6 Sinnen

ballong

Iskaldt vær i lang tid, og endelig husket jeg å skaffe ballonger for å prøve å lage iskuler. Alle lager jo islykter om dagen med blomster eller annet på innsiden. Jeg laget fire testballonger uten noe inni for å se hvor lenge de måtte stå ute for å bli gjennomfrosne.

vannballong

Jeg tappet vann i ballonger, men det er ikke like enkelt å vite hvor mye en skal fylle den med. Er man litt i overkant optimistisk så blir det rimelig vått "overalt" merket jeg, da den første ballongen fikk hull i kanten der den satt på krana.

vannballong

Det endte med halvfulle ballonger slik at jeg ikke fikk så vått kjøkken.

vannballong

Jeg hadde de stående ute omtrent et døgn, før jeg tok dem inn for å se hvordan de så ut når ballongen ble skrellet av. En var ikke gjennomfrossen og sprakk da den dunket bort i en som var gjennomfrossen. 

isballong

Det er Elisa Matilda som har 5 en fredag. Om du går inn på hennes side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Det er fem spørsmål om deg og livet ditt som du noen ganger må tenke litt over før du svarer. Jeg liker egentlig å svare litt mer enn tre ord, for når noen legger opp til en "aktivitet" så er det minste du kan gjøre... jo gjennomføre den ordentlig.

iskule

Vad ser du till höger om dig?

Der ser jeg en korridor til de andre kontorene som står tomme nå i disse tider. Men jeg er på jobb. Jeg trives ikke med hjemmekontor. Jeg synes det er trivelig å komme seg ut av huset når man er der så mye ellers. Jeg liker å kunne snakke med noen da jeg ikke liker å snakke i telefonen.

iskule

Vad känner du med din vänstra fot?

Mitt andre bein når jeg sitter med korslagte bein.

iskule

Vad hör du utanför?

Biler som passerer til andre bedrifter på samme industrifelt. Det er en javn trafikk av både lastebiler og personbiler hele dagen. Innimellom kjører det en truck forbi og en og annen sykelist til tross for -20 på termometeret.

iskule

Vad doftade senast gott från köket?

Fra dette kjøkkenet var det vel julelunsjen som ble servert før jul. Fra mitt kjøkken hjemme var det gårsdagens middag som var biffstrimler i peppersaus med hässelback poteter.

iskule

Vad smakade du senast?

Det var min frokost. Grovt brød med banan på og et glass melk.

iskule15 kommentarer:

 1. Vad häftigt det blir med iskonsterna. Smart att använda ballonger ju. Macka med banan på har jag aldrig testat. Det låter gott.

  SvarSlett
 2. Så roligt (morsomt) med de där iskulorna!

  SvarSlett
  Svar
  1. De holder helt til våren kommer med varmegrader

   Slett
 3. fint med islyktor, jag använder spann, lägger ibland lite halvvissna blommor i vattnet... gärna ljusslingor under.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg pleid å gjøre også, men tenkte jeg skulle prøve noe nytt

   Slett
 4. Interesting how you made ice balls.

  SvarSlett
 5. Jag har också sett en del bilder på isformationer med blommor inuti. Det blir fint men det är fint med bara is också. Den innehåller så mycket att titta på i sig själv. Fina bilder på dina isbollar :D

  SvarSlett
 6. så fin iskonst! det är många som inte trivs med hemmakontor

  SvarSlett
 7. Tack för idén med iskonst, vad häftigt!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 8. Helt underbara bilder!
  Förstår dig nästan att du går till jobbet ändå, trots rekommendationer att jobba hemifrån. Å grejen är ju den att kontoret troligen är det mest coronasäkra stället du kan befinna dig på, eftersom de flesta andra jobbar hemifrån. Gissar att du åker egen bil till jobbet, och då är det ju hundra procent säkert.

  SvarSlett
 9. Skoj med dessa isbollar - nästan så jag måste prova jag med - undrar lite om man kan ha i karamellfärg i vattnet så att man kan få dom i lite olika färger :) Bilderna på dina isbollar gör verkigen att man vill prova.

  SvarSlett
 10. Brukar göra "varma mackor" med banan, skinka, tomat och ost - och det är jättegott. Men bara banan.....!? Å andra sidan gillar jag limpmacka med skivade jordgubbar, det är kanongott!!
  KRAM/Susie

  SvarSlett
 11. Iskulorna var en kul idé! Smörgås med banan har jag aldrig provat på, det kanske vore dags nu. Problemet är bar att jag avskyr mogna bananer

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...