mandag 22. februar 2021

Glad mandag

snø på taket

Ny uke og jeg tenkte å fortelle litt om hvor bra det egentlig er at det er mandag. Ja for det er bra at det er mandager i uka. Hadde det ikke vært mandager så hadde det vært en annen kip dag etter helga som vi ikke hadde syntes noe særlig om. Mandagen er generelt litt tung å komme gjennom. Det har gjerne blitt litt seint i helga, gjerne litt lange morgener før en finner det for godt å stå opp. Da er mandag morgen hard og brutal når vekkeklokka ringer ti på seks og proklamerer en ny uke har startet. Ligger litt dypt å grave fram det positive akkurat da kjenner jeg. Og til de som hevder at alle dager er like, nei det er stor forskjell på dager.

tømmerstokk

Først og fremst så er jeg glad for at det er vinter og mye snø, at det har blitt varmegrader og tildels regn er jeg ikke fult så glad for. Holke liker jeg ikke, men jeg er ikke veldig glad i -24 som vi har hatt ganske javnt i det siste heller. Varmegrader VS iskaldt... nei den må jeg tenke litt på gitt.

tømmerlunne

Jeg er glad for at jeg bor slik til at jeg kan spenne på meg skiene ved utgangsdøra og legge i vei i egen skiløype på jordet. Jeg er glad i vinteren og de mulighetene som finnes om vinteren som ikke eksisterer på sommeren. Jeg liker alle årstider, alt med sin sjarm og det er helt greit at det er fire av dem. De varer i tre måneder, akkurat nok til å vente på neste årstid egentlig.

tømmerlunde med snø

Med mildvær og varmegrader så langt langtidsvarslet viser, så må jeg vel forte meg om jeg skal få veldig mange turer til på skøyter i år. Siden det er litt lyst utover ettermiddagen så får jeg vel kanskje satse på en time eller to etter jobb. I dag blir det ikke, for da må jeg handle litt mat og det er det greit å gjøre før alle andre er ferdige på jobb også. Og maten trives ikke så lenge i bilen på en måte. Får håpe på sol så jeg kan ta noen solnedgangsbilder i samme slengen. 

flat coated retriever

Med både bursdagsfeiring og hundevask med klipping, så har nå denne helga gått også. Ukene bare flyr, så snart er det en helg til og da har Patran vinterferie. Det hjelper ikke meg mye, for da er det ny månedsavslutning og det er bare å jobbe på. Jeg har sagt meg villig til å være med på en 40 dagers psykisk helse test, så en får en mail hver kveld ved sjutiden som en må svare på før klokka ti om kvelden. Men jeg må si jeg er overrasket over de spørsmålene de stiller. Det er mange av spørsmålene som ikke har svaralternativer som passer meg. Men klart jeg er ikke ordinær eller vanlig, men med de spørsmålene der så kan de ikke bli særlig kloke heller. 

engelsk cocker spaniel

Etter både skitur og sparketur på hundene i helga så syntes de det var helt greit å småsove i sofaen resten av kvelden. Sparkføret var ikke optimalt, for isen var myk og grusen hadde kommet fram igjen. Noen steder var det til og med oljegrus, så noen tur i mørket er bare å skrinlegge om jeg skal ta flere turer denne uka. Greit med spark for da må faktisk hundene småjogge litt og bli litt mer slitne enn en runde i bånd når jeg går på beina. 

katt sover

Ja hva mer er man glad for en mandag da? Hva er du glad for på en mandag?

pus sover

2 kommentarer:

  1. Enjoy the winter and your babies look very comfortable and warm. Excellent.

    Have a fabulous day and week. ♥

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!