lørdag 13. februar 2021

"Min snygga häck"

vinterlandskap

Akkurat her sliter jeg fryktelig, jeg har nemlig ikke en eneste hekk i min hage. Jeg har et langt blomsterbed, men det syns ikke nå under all snøen. Ellers har jeg ikke noen like planter som er plantet etter hverandre og kan kalles en hekk. 

vinterlandskap

Jeg kan jo ikke lage et helt innlegg om mangelen på hekk... kan jeg vel? Må alle hager med respekt for seg selv ha minst en hekk? Hvor lang må rekken av planter være for å kunne kalles en hekk? Det må kanskje være litt flere enn to? Ja for holder det med to, så har jeg tuja hekk, jeg har vel noe som kan minne om en granbuske hekk også. Den er i alle fall tre meter lang.

vinterlandskap

Så brått fikk jeg vel ett prosjekt til for hagen min... jeg må ha en hekk! 


Det er TrädgårdsFägring som holder oversikt over hageplaner, se mange andre sine planer for deres hager 2021 hos TrädgårdsFägring.

7 kommentarer:

  1. Häck är väl inget måste och ska man sätta häck tänker jag att det ska finnas ett syfte med häcken. Jag ville åstadkomma avskildhet och insynsskydd bland annat eftersom jag bodde vid en gata med gångväg ner till centrum och en skola med många hämtande föräldrar. Då ville jag ha häckar för privacy.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var lurt. Jeg bor liksom for meg selv jeg uten mye naboer.

      Slett
  2. Vakre vinterbilder! Det er jobgodt at du nå har et nytt prosjekt å gjøre til sommeren :)

    SvarSlett
  3. Det är som på oss människor, en häck kan vara stor och fyllig eller liten och smärt ;-)
    I trädgården kan man ju ha en liten häck för att skilja av två rum eller få till en skyddande vägg vid en odling. Jag tycker att dina granar på rad kan räknas som häck - men man måste inte följa temat hos Trädgårdsfägring (jag gjorde det i min sista bild denna gång).
    Trevlig helg!

    SvarSlett
  4. Jag tycker absolut att granhäcken är just en häck och den kan du vara nöjd med. Hur man gör i sin trädgård är en smaksak och det finns inga krav på att man måste ha vissa saker. Men om du vill ha en häck så ska du naturligtvis ha en :D

    SvarSlett
  5. Hej Lillian!
    Din trädgård ser vacker ut i vinterskrud. Speciellt de fina granarna och björken.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
  6. Jag har kallat mina 5 små lavendelplantor för häck eftersom de stod på jämnt avstånd i en rad, så dina granar är definitivt en häck i mina ögon. Med de vyerna du visar från din trägård hade jag inte känt behov av att ha någon häck alls. Så vackert!
    Ha en fin vecka /Lotta

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...