fredag 5. februar 2021

Fem en fredag #5 Årshjul

roser

Det er Elisa Matilda som har 5 en fredag. Om du går inn på hennes side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Det er fem spørsmål om deg og livet ditt som du noen ganger må tenke litt over før du svarer. Jeg liker egentlig å svare litt mer enn tre ord, for når noen legger opp til en "aktivitet" så er det minste du kan gjøre...  jo gjennomføre den ordentlig. Denne uka er "Årshjul" tema og hva lurer Elisa Matilda på egentlig?

rose

Vilken månad tycker du alltid känns längst?

Januar egentlig, da er det så fryktelig mye å gjøre på jobben med årsoppgjør og revisor som kommer. Det er korte dager hvor det er mørkt når en drar på jobb og mørkt når en reiser hjem. Det er langt fram til det er noe å glede seg over, våren kjennes milevis unna. Jeg har ikke sol før litt ut i februar, så januar er en lang måned på flere måter.

rose

Vilken tid på året går fortast?

Både sommeren og høsten går raskt. Det kommer sikkert av at en har så mye en skal rekke på kort tid. Hver årstid er tre måneder i følge kalenderen, men de kjennes ikke like lange ut disse månedene. Hvor lang våren kjennes ut kommer ann på hvor fort snøen blir borte, søla tørker opp og en kan nyte varme dager. I år har jeg mange planer i hagen for våren, så kanskje det er våren som kommer til å gå raskest i år...

rose

När på året är du som gladast?

Helt klart på høsten, med lange fjellturer i flott sol og gnistrende høstfarger. Når en tenker etter så er egentlig humøret veldig avhengig av været. Når det regner synker humøret mitt, særlig med regn i flere dager og uker. Man kan liksom ikke gjøre noe da, ikke noe er gøy med regnklær eller paraply.

rose

Hur skulle ditt år se ut, vädermässigt, om du fick välja?

Januar og februar skulle hatt masse snø, rundt 10 kuldegrader, solskinn på dagen. Mars og april skulle vært varme på dagen, sånn rundt et par kuldegrader på natta. Snøen skulle smelte og grøftekantene skulle begynne å stikke fram med de første vårblomstene. Sola skulle skinne fra skyfri himmel og en kunne sitte ute i solveggen med en bok, litt sjokolade og en appesin. Mai, juni, juli, august og september skulle være gode og varme med solskinn hele dagen, på natta kunne det kommet litt regn innimellom slik at naturen holdt seg frodig og grønn hele tiden. I oktober kunne frosten kommet på natta, men fremdeles flotte soldager med varmegrader på dagen. November kunne blitt kald med snøvær og desember kunne også hatt masse snø. Akkurat november og desember er en ikke så avhengig av sol som ellers i året. Da er det mye å finne på inne med forberedelser til jula.

rose

Vilken är din favorithändelse som återkommer varje år?

Jeg er virkelig ikke noe tradisjonsmenneske, men favoritthendelse er helt klart helger og ferier som man kan finne på noe selv. Man er ikke avhengig av at andre bestemmer når du skalk stå opp og hva du skal gjøre før du reiser hjem fra jobb. Det er alltids noe å ta seg til når man har hund og liker å ta bilder av ting ute i naturen. 

God helg!

12 kommentarer:

 1. Visst är januari en tråkig månad!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. februari är min värsta månad. jag är så trött. mars är mycket bättre med vårlufr, ljus och brunlila björkar

  SvarSlett
 4. Vilka bra och genomtänkta svar. Vi är inte riktigt lika här, för min "längsta månad" är definitivt november. Den är lika mörk som januari, men i januari är jag närmare våren och sommaren.

  SvarSlett
 5. För mig är hösten den bästa årstiden ... och vintern den tråkigaste.

  SvarSlett
 6. Nej, hösten - i alla fall senhösten - är ingen favorit. Efter den väntar ju vintern och det är en årstid jag aldrig gillat.
  KRAM/Susie

  SvarSlett
 7. Upplever att tiden går fort oavsett årstid och att det finns något skönt med varje del.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 8. Spännande där med januari, tänk så olika man är när det kommer till tider som påverkar en. INte så konstigt egentligen då vi har olika liv, men spännande är det :)

  SvarSlett
 9. Många skriver januari, men jag håller allt på att november är värre.
  Annars bra och trevliga svar!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...