søndag 7. februar 2021

Uka som gikk #5

kjøkkenvindu

Akkurat nå 

Årests aller første glimt av sol inn på kjøkkenet. Bare noen minutter, men de blir fort flere minutter når sola først har kommet seg over kanten av Holleia. Det ble tur i sola i går med Bella, Ronja og Mounty. Da møtte vi pappa som var på vei hjem igjen, for det var visst noe ski sak på tv. Etterpå ble han med på ski på jordet. Han liker nok best å gå uten Bella, Tessy og Hailey, for Bella tråkker stadig bak på skiene. Klart det er mer gøy med han som går mye forter enn meg, men de kom raskt tilbake og luntet med meg noen runder på jordet. Vi gikk til sola forsvant bak Holleia.

kjøttmeis

 Fortsatt iskaldt for småfuglene og de blåser seg opp som små baller der de nyter fuglematen som blir hengt ut til dem. Etter nyttår har jeg hatt en javn stigning av lesere på bloggen og jeg håper den trenden holder seg. Det betyr at innleggene når ut til flere og det er flere som kommer tilbake og blir trofaste lesere.


Det er litt gøy å se utslag på statistikken til bloggen når jeg bestemte meg for å gjøre litt mer ut av det og gå inn for å få flere lesere som kom tilbake for å lese oftere her inne. 

katt

Ukens tanke 

fullmåne

Jeg fikk et armbånd til jul som det sto "Live in the moment" på. Jeg ble trekt ut på å få en gratisk kortlegg fra tarot og englekort, der kom det også fram at jeg måtte nyte øyeblikket, slappe av og være i øyeblikket. Ja så har jeg gjort det siden nyttår da. Jeg har gitt slipp på fortid og ikke planlegge framtia, bare ta ting som de kommer. Dette viser at tankens makt gjør noe med hvordan vi lever livet vårt og hvordan vi har det med oss selv. Jeg kunne velge å fokusere på alt som er negativt og alt som ikke gikk som planlagt tidligere. Lulle meg inn i hvor synd det var på meg og forvente at andre skal ordne opp og gjøre så jeg har det bra. Men jeg har valgt å leve akkurat nå, valgt å se løsninger og håpe på det beste. Karma bites you honey...

Ukens favoritt dag 

Kjøttmeis

Kanskje det var tirsdag da det ble bare 12 kuldegrader utover dagen. Det skyet til og jammen så kom det noen snøfnugg også slik at isen ble dekket. To av pakkene jeg hadde bestilt meg på nettet ble levert og jeg kunne nyte nye forede skøyter. Nye klær kom også sammen med noen klær til Patran, så jeg tror jeg går for tirsdagen denne uka her. 


Ganske greit på onsdag også, da snødde det også, så nå er det ikke holke lenger på gårdsplassen.

Ukens irritasjon 

flat coated retriever

Jeg tenkte egentlig jeg skulle være litt føre var og sette på batterilader på bilen min da det har vært så kaldt lenge. Greit å sjekke tilstanden liksom før en står der med flatt batteri en dag en skal på jobb. Jeg opp med panseret, så en svart boks og vippet av dekslet. Eh nei det var sikringsboksen gitt. Bladde litt flyktig i instruksjonsboka, men der var det ikke noe detaljert om hvor batteriet satt. Inn for å få litt varme i fingertuppene og google litt flyktig. Det var nok flere som lurte på det der, for når jeg begynte å skrive inn så poppet det opp forslag med det samme. Det skulle sitte under dekslet i bagasjen. Jeg ut igjen, men der var det alt annet enn batteri. Så en liten frustrasjon på Facebook og vips så hadde jeg en link fra Youtube. Ble tipset om at det sikkert var ladepunkter i motorrommet når batteriet var så kjelkete plassert. Så jeg får vel kanskje kikke litt etter dem i morgen kanskje... eller til våren.

katt

Ukens arbeid 

Intenst da det er ny månedsavslutning. Da er det ikke noe slingringsmonn, men full innsats og bare krysse fingrene for å slippe overtid. Men med store problemer med regnskapssystemet så tok det jammen tid å få gjort det en skulle til rett tid.

Ukens høydepunkt

Baktpotet

Helt klart fredagen! Kenneth hadde bursdag og vi dro på Pampas for å spise middag. Må jo feire at han har blitt ti år eldre enn hva jeg føler meg.

vaniljeis varme bjørnebær

Jeg og Patran plukket opp Kenneth ved sekstiden og dro til Pampas for å spise pepperbiff og baktpotet,  til dessert ble det vaniljeis og varme bjørnebær uten eggelikør. De andre spiste annen type biff og Patran ble så mett at det ikke ble plass til noe dessert. Pampas leverer hver gang, billig og godt og ikke masse folk så det går helt greit å holde en samtale igang ved bordet uten å rope.

Ukens anbefaling 

badesalt med lavendel

Jeg setter stor pris på netthandel og i det siste så har vel kortet gått litt varmt. Men det er gøy da når det røsser inn med pakker i posten. Noen så store at jeg må hente de, da de ikke får plass i postkassa. Forrige uke fikk jeg badesalt med lavendel. Det var skikkelig salt fra gruve i Polen og tørkede lavendel biter. Jeg testet det en kveld og for en opplevelse, det var noe annet enn sånn badesalt som det er tilsatt konsentrat i så du lukter på ti meter avstand, selv etter en dusj. 

badesalt med lavendel

Ulempen var at når badesaltet hadde løst seg opp, så fløt lavendelen rundt og løste seg ikke opp. Men det lukta veldig godt da. Den virker veldig drøy i bruk også, så her kan jeg kose meg mange ganger selv om glasset ikke var så stort. 


Ukens generelle tips 



4 kommentarer:

  1. Flott oppsummering av uken som gikk. Jeg har blogget fast siden 2008, og min erfaring er at hvis en kommenterer på mange blogger, så får en også både kommentarer tilbake og mer trafikk selv. Hvis folk slutter å kommentere på min blogg, så slutter jeg å kommentere på deres også. Så de to tingene følger hverandre. Det er jo en "jobb" å holde en blogg i gang, men det er jo en veldig hyggelig jobb da :) Jeg skriver som regel ut av eget hode uten å hente tema fra andre, men det er jo en fin vri det også hvis hodet sitter fast. Trafikken bryr jeg meg ikke så mye om, for det er kommunikasjonen i kommentarfeltet som jeg synes er så hyggelig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er hyggelig med kommentarer. Man får liksom venner, for man blir jo kjent ettersom man følger over tid.

      Slett
  2. Kul att du lyckas med att öka andelen läsare och att de kommer tillbaka regelbundet :D Jag har inga sådana ambitioner utan tycker att det är ganska lagom som det är nu. Men visst är det en speciell vänskap i bloggvärlden och den är jag glad för nu när världen är som den är :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...