torsdag 11. februar 2021

Når man tror man er 19...

solskinn

Hvordan kan du trives i sofaen foran tv'n når det er sånt ute?

 skøyter

En nydelig dag på Røsholmstranda med Kjersti, Frida og Ronja. Det ble en søndag med stor dose av D-vitaminpåfyll, kos og ikke minst løsning av verdensproblemer. Kjersti har blitt en habil fotograf også. Vi må begge øve på å være foran linsa isteden for bak.

kunstløp

Det skal i alle fall ikke bli 30 år til neste gang jeg skal ut på skøyter. Jeg var litt spent på hvordan det ville fungere med den brukne anklen min med tre skruer og ei plate i, men det gikk utrolig greit og ikke ble den vond heller. Så da er det bare å kjøre på før det kommer mye snø og dekker den flotte snøen på fjorden.

brun labrador

Frida storkoser seg på isen. Hundene fikk løpe løse med båndet etterseg, for selv om vi hadde vår del av isen så si for oss selv. Så hendte det jo at det gikk noen forbi som hadde helt løse hunder som ikke hørte noe vesentlig.

brun labrador cocker spaniel

Vi camperte på en stokk som hadde frosset fast i isen. Da var det greit å ha på seg skøytene uten å tråkke i grusen. Dagen kort oppsummert så ble det ett fall på hver av oss. Vi skyldte på litt ujavn is og ikke mangel på ferdigheter.

kakao


Når de nye skøytene ankom i posten, så var det bare å vente på en fridag og pakke tursekken med kakao, skolebrød, pølser, og ved til bålet.

kakao, skolebrød

 Jeg og Kjersti møttes på Røsholmstranda midt på dagen på søndag. Åtte kuldegrader viste bilen når vi sto på parkeringa, men nede på isen var det nok nesten varmegrader.

skøyte skade

Når vi satte oss ned etter en times tid på skøyter la vi merke til blod på isen og litt på den ene posen. Ikke så vi noe på hundene og ikke fant vi egentlig ut hvor dette blodet kom fra. Det endte opp med at vi beskyldte Ronja for å ha startende løpetid. Etter både kakao og skolebrød så ble det en time til på isen. Frida fulgte etter meg og jeg bøyde meg for å se på henne mellom beina mine, da så jeg at buks mi var sund og det var en flekk på den. Ved nærmere undersøkelse så hadde jeg et skikkelig kutt i leggen på nesten ni cemtimeter.

velfortjent hvil

Når det nærmet seg ettermiddag trakk vi inn på på stranda for å tenne opp bål så vi kunne få grillet pølser. 

bål

Jeg hadde med noen store kubber så vi kanskje skulle fått litt skikkelige glør til å grille pølser på. Vi hadde jo et håp om varme stekte pølser og ikke svarte pølser som var kalde inni. Etter tredje pølsa hver oss så begynte vi virkelig å få teken på både utseende og smak på pølsene. 

brun labrador

Frida følger nøye med, for det kan jo hende hun får en pølse om den blir riktig så svart... men det gikk ikke den veien gitt.

pølsegrilling på bål

Eneste ulempen med slik kos er den sure bålrøyken du drar med deg hjem.

grille pølser på bål

Det er i lukt jeg ikke kan fordra. Husker når ungene var mindre og de skulle ha ute dag og kose seg, da var det å kle av seg med en gang de kom hjem og hoppe i dusjen, klærne i vaskemaskinen og bli ferdig med det før det skjedde noe som helst annet.

bål grille pølser

Men det er knallgodt med passe grillede pølser på bål.

pølse i lumpe

Pølse i lumpe grillet på bål.

cocker spaniel

Ronja hadde tjukk genser på seg, så hun frøys ikke. Hun og Frida delte teppe å ligge på når vi var på land og hun hadde ikke kalde poter når jeg kjente på dem. Hun satt litt på fanget og da iset det ikke i lårene mine som det gjør noen ganger når hun kommer.

bål brun labrador

Når pølsene var spist opp fant vi ut at det ikke var lenge til solnedgangen, så da ble vi enige om å få med oss den før vi dro hjem igjen. Vi snakket også om å komme tilbake en kveld for å gå med hodelykter. For det er noen uker til det er fullmåne igjen.

bålvarme

Når dagen gikk mot sein ettermiddag da var det virkelig godt å ha et bål til å varme fingrene sine.

popkorn på bål

Kjersti disket opp med nyinnkjøpt popkornmaskin for bål, hvor vellykket det ble skal vel ikke kommenteres. Men hun hadde glemt salt...

popkorn på bål

En mulighet var kanskje at det var litt i overkant fyr på bålet når vi testet...

kakao med marsmalow

Jeg koset meg med kakao med marsmalow mens vi ventet på solnedgangen. Den kommer ganske raskt når den første kommer.

bål i solnedgang

Minner nesten om Monsen på tur dette her.


Hadde det ikke vært Kjersti så kunne det vært riktig så romantisk denne vandringen inn i solnedgangen fra Karlsrudtangen. Men stemningsfylt var det i alle fall. 

solnedgang

Jeg skal spare noen av de nærmere to hundre bildene fra søndag, men noen solnedganger er det bare å nyte.

solnedgang

Ser nesten ut som det ikke er is, kun vann...

solnedgang på isen

Magisk og ikke minst magiske sprekker som gjorde at jeg snublet og kuttet hull i buksa og leggen min. Utover søndagskvelden ble jeg litt øm på hofta også, for ikke å snakke om albuen, men det skulle jo bare mangle om man ikke merker at man deiser i bakken på stein hard is. Men man slo seg da når man var ung også, man husker bare ikke helt hvor vondt det gjorde egentlig...

solnedgang labrador

Når man prøver å få til et flott bilde av isbiter på isen samtidig som Frida prøver å spise de opp.

brun labrador

Det var et belte midt på som tydeligvis ikke hadde vært frosset samtidig med det andre. Der kråset det godt når vi gikk over og Frida tok aldeles helt av og fikk skikkelig raptus.

brun labrador

Det skjedde noe rart med isen i solnedgangen, den ble både rosa og fikk grønne striper. Kjersti så hele regnbuen, men det hadde jeg litt problemer med å se. Fargene kom ikke så godt fram på bildene som de gjorde når vi var ute på isen.

solnedgang

Noe variabel is, for lenger ut var den helt krystallklar og helt polert. Ikke så enkelt å holde seg på potene da.

solnedgang

Sånne øyeblikk er bare å nyte.

solnedgang

Bare minutter unna nå, så er det hele over og kulda kommer krypende mens mørket senker seg.

mørket senker seg

Mørket senker seg og det gjenstår bare å takke for en utrolig flott dag ved fjorden Kjersti.

lavendelbad

En så nydelig dag ble avsluttet med badesalt i badekaret med lavendel, lilla battery og ei god bok. Det var bare virkelig fortjent. 




14 kommentarer:

  1. Nei, en skal vel ha en huskeregel om at en skal ikke tro at en er yngre enn det en er ;)
    Flotte bilder fra isen.

    SvarSlett
  2. Looks like a fun time out in the open. The dogs love it too. At the end of the day, a warm bath is what we look forward too. Hope you leg is healing well. Lovely sky shots.

    SvarSlett
  3. Det så ut som en koselig og innholdsrik tur, håper det gikk bra med kuttet. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  4. Åååh, vilken underbar dag och vilka vackra bilder. Kul att det fungerade att åka skridskor men hur kan man få ett sådant sår utan att märka det? Det ser ut som om du fått ett skärsår av en skridsko men det kan väl inte vara möjligt. Härligt verkar det i alla fall ha varit och jag är glad för att jag också fick vara med och njuta :D

    SvarSlett
  5. Vilken härlig dag och så många fina bilder till den.
    Tack för att jag fick följa med på turen en stund :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Man må finne på noe utendørs i disse tider.

      Slett
  6. Looks like fun for sure. Wouldn´t mind doing that myself. Sausage.. ;)

    SvarSlett
  7. Ah, I would give anything to just trade this one day with you out in the snow!

    BBQ, popcorn, hot cocoa and marshmallows - they all sound divine!

    Love the photos. Lillian!

    SvarSlett
  8. lovely phtos - looks like bun but really cold

    SvarSlett
  9. That sounds like a fabulous day outdoors with good company. Thanks for taking us along with you, I enjoyed it a lot :)

    It's great to see your link at 'My Corner of the World' this week!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...