lørdag 20. februar 2021

"Tänk när den här var populär"

 flytelys

Ny uke nytt tema, men denne gangen ble det ikke hagen, det ble noe innendørs. Husker dere da "alle" skulle ha slike flytelys. Mange puttet blomster hoder sammen med lysene, så det så ut som små vannliljer. Jeg fant ikke noe gammelt bilde av det, og ikke fant jeg noen nye flytelys, så bildet fikk bli som dette. Noen av disse flytelysene var duftlys, så det ble en behagelig lukt i rommet.

novemberkaktus

I "gamledager" hadde også alle en novemberkaktus som gjerne blomstret til nærmere påske. Jeg hadde en stor en, men jeg kan ikke akkurat huske hvorfor jeg ikke har den lenger. Det spørs om den døde etter mange år og noen flyttinger. Jeg husker mamma hadde en veldig gammel en som hun hadde arvet etter sin bestemor når hun døde. Det skal jeg jammen se neste gang jeg er der, om hun fortsatt har den. Om den fortsatt lever så er den fra tidlig 1900-tallet.

novemberkaktus

Jeg ser noen av de andre som er med ikke holder seg til ukens tema, men jeg synes det er noe av vitsen. Jeg liker at man må tenke litt og gjerne leite litt for å finne bilder som passer til temaet. For nå om vinteren så er det liksom ikke bare å gå ut å knipse noen hagebilder liksom.

"Vi är några Trädgårdsbloggare som gått ihop och skapat TrädgårdsFägring. Vi är nyfikna och älskar trädgårdsbloggar. Vi tycker att trädgårdsbloggandet har försvunnit lite i det snabba flödet på sociala medier. Allt har sin plats, men i bloggar är det mycket lättare att söka kunskap, förmedla kunskap och hitta tillbaka. I bloggen finns den kvar!" 

18 kommentarer:

  1. Jodå, jag hade både flytande ljus och novemberkaktus. Min kaktus blommade väldigt fint två gånger om året och jag fick höra att den gjorde det eftersom jag inte skötte den som man ska. Men vad gör det när den är lika fin år efter år :D Nu har jag den inte kvar längre men den spred glädje under många år.

    SvarSlett
  2. Det står på sidene til TrädgårdsFägring at en kan blogge om det en vil bare det handler om natur eller hage, så det er frivillig om en vil følge ukens tema eller ikke.

    November og påskekaktus er veldig fine, men det er ikke alltid de vil blomstre igjen her.

    SvarSlett
    Svar
    1. Synes det er greit å holde seg til temaet jeg om jeg skal være med. Trenger litt utfordring på å få til noe.

      Slett
  3. Visst kommer jag ihåg flytljusen och jag har fortfarande några jättestora liggandes avsedda för utomhusbruk. Kanske använder dem i badkaret ute nån gång även om de inte är moderna och en novemberkatus eller två finns det också.
    Jag tycker också det är trevligt att läsa olika tolkningar av veckotema, men hoppas du har överseende med att jag själv väljer egna teman.
    Fortsatt trevlig helg
    /Anette

    SvarSlett
  4. Tror jeg har noen duftlys liggende ennå. Bruker dem ute i en gammel emaljert vaskebalje, sammen med blomster, ja :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Rart de gikk "av moten" de var jo så koslige.

      Slett
  5. I have a cactus like yours, only mine has red flowers. It is one of my favorite houseplants and blooms twice during winter months.

    SvarSlett
  6. De flytande ljusen kommer jag absolut ihåg, men minns inte om jag själv hade några :)
    Novemberkaktus har jag alltid en planta av, men minns inte om de är sticklingar från en ursprungsplanta eller hur jag får dem, haha minnet är inte vad det brukade vara :) Jag köper hur som helst aldrig novemberkaktus och de blir aldrig några stora exemplar men jag har som sagt alltid en liten står i köksfönstret och som blommar fint och tacksamt varje vinter, typ straxt före jul.
    Du är välkommen att kika in hos mig. Jag har tagit veckans tema på allvar och gjort ett inlägg om 70-talsväxten Berberis ;)

    Skön söndag!
    Birgitta

    SvarSlett
  7. Jag kommer väl i håg de flytande ljusen och jag hade några men dem har jag redan förbrukat för länge sedan.Jag har några kaktusar och några Novemberkaktusar som blommar så fint varje år.Ha det gott/Margareta

    SvarSlett
    Svar
    1. De fleste blomstrer på sommeren, da er det hyggelig å ha noen som blomstrer i den mørkeste tiden

      Slett
  8. My mother has a cactus like yours, but in recent years it has only had one or two flowers. I really like this plant.

    SvarSlett
  9. Det står ju klart och tydligt att man bloggar på temat om man vill. Så du får ursäkta men det är upp till var och en. Bakgrunden till Trädgårdsfägring var att ha en samlingsplats. Jag inkluderar hellre än exkluderar.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett
    Svar
    1. Virker som jeg tråkket noen på tærne, men jeg har valgt å følge temaene og det virker som det er et problem. Skjønner ikke helt problemet jeg. Men det kan hende jeg er din.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...