fredag 19. februar 2021

Fem en fredag #7 Problemlösning

Ny dag og ny helg står for tur. Siden snøen laver ned så har det blitt begrenset med uteaktivitet med kamera. Men jeg har vært på lufteturer med hundene i det minste. Jeg har ikke mange planene i helga, men kanskje jeg skal ta en tur for å ta noen snøbilder. Nå er det bare en månedstid til påske, og erfaringsmessig så kommer våren hånd i hånd med påsken. Bare å glede seg til søle og pollen. Ikke akkurat min favoritt årstid. Men i år blir den nok bedre, da jeg har kjøpt meg drivhus i vinter som skal settes opp. Frøposer hoper seg opp og jeg gleder meg til blomster utover sommeren og grønnsaker utover mot høsten. Man må jo ha trua på at de spirer og vokser seg til.

Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen?
Nei da har det nok lett for å bli noe pasta, eller potetstappe fra pose. Det enkleste er nok en brødskive, men det smaker liksom ikke så godt. Man må ha et varmt måltid om dagen.

Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans?
Jeg tørker aldri mitt hår. Jeg har langt og tjukt hår så det tar evigheter å tørke det, så jeg har blitt vant til at det tørker av seg selv. Har stort sett med meg en strikk så jeg kan få samlet det når det er forholdsvis tørt.


Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon?
Det er veldig sjelden jeg skal ha tak i noen. Ikke er jeg så avhengig av telefonen heller, så den ligger stort sett på kjøkkenbenken om jeg er hjemme. Det er ikke alltid jeg tar den med når jeg er ute på tur heller. Skal jeg bort for å besøke noen ligger den alltid igjen i bilen. Jeg synes folk er alt for tilgjengelige om dagen. Noe som irriterer meg veldig er folk som har mobilen i hånda fra de står opp og til de legger seg. Sjekker den hvert tredje minutt til tross for at den ikke har gitt fra seg et eneste lite pip engang. Om man virkelig må ha tak i noen så får man dra til dem da, eller finne en annen telefon. Men så viktig er det vel ikke om det ikke har skjedd et dødsfall eller ulykke?

Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten? 
Ja man går jo rundt og leiter da, og er det ingen i nærheten så sitter det stort sett en eller annen i kassa for å ta imot penger. 

Om du gick vilse i en skog utan karta eller kompass, skulle du kunna hitta ut?
Jeg er alltid på tur uten kart og kompass. Jeg har ganske god retningssans, men det har jo hendt at jeg har vært litt ute av kurs og kommet fram til et sted jeg skjønner er langt unna bilen. Da er det bare å gå da. Det er ikke ofte jeg går tur i skogen på ukjent terreng, da følger jeg helst en sti eller vei. Men på fjellet er jeg ofte på høsten og da går jeg alltid utenfor stier når det er mulig. Det er bare å følge med litt hvor man går så man kommer tilbake sånn nogenlunde dit man har parkert. 

Det er Elisa Matilda som har 5 en fredag. Om du går inn på hennes side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Det er fem spørsmål om deg og livet ditt som du noen ganger må tenke litt over før du svarer. 

Ha en flott helg!


11 kommentarer:

 1. Torrvaror som pasta har man ju oftast hemma. Själv har jag alltid några nudelpåsar hemma. Det går snabbt och kan vara riktigt gott om man har i lite rester av kyckling eller kött. När det gäller mobilen så håller jag helt och hållet med dig, på alla punkter. Den är ett nödvändigt ont/gott som oftast blir bortglömd här hemma. Och jag klarar mig ju fint ändå! Ha en bra helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde alltid nudler i hus tidligere, jeg kunne kjøpe en eske av dem. Veldig godt og veldig raske mat

   Slett
 2. Jag brukar inte vara ute och gå själv, har nästan alltid med mig maken och då behöver inte jag ha koll på var vi är. Men jag tror att jag skulle gå gå riktigt länge för att hitta tillbaka till bilen, jag har inte riktigt den kollen. Och jag är superdålig med kartor också =(

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg går stort sett for meg selv hver gang jeg da jeg bor aleine

   Slett
 3. Det händer aldrig att jag inte har mat i kylen eller frysen men om det skulle vara så finns det konserver, pasta, ris och mycket annat att laga till något av.
  Under de två år jag väntade på en lever vande jag mig vid att alltid ha mobilen med mig överallt. Jag fick ju inte missa "SAMTALET". Det är svårt att ändra vanor så jag har fortfarande med mig den nästan hela tiden. Men jag tittar inte på den stup i ett ;)
  Om jag går vilse kollar jag GPS:en i mobilen och den hjälper mig att hitta rätt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Min eks var veldig avhengig av sin mobil, så jeg ble vel litt antimobil.

   Slett
 4. Jag blev tidigt van vid mobil då jag hade en dotter som väntade på en lever. Det var redan 1992 och allt har gått bra.
  Jag lever också allena och måste fixa vardagen själv. Intressant att läsa dina svar!
  Trevlig fredag!

  SvarSlett
 5. ägg finns väl i en i övrigt tom kyl. ost också kanske. då kommer man en bit. jag brukar leta fram någon personal i lager - eller personalutrymmen. jag ropar i dörren

  SvarSlett
 6. Lite lika är vi där kring att att leta runt i affären. Jag försöker hitta själv eller leta upp någon. Upplever dock att det blir mer och mer ovanligt att man frågar?

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...