mandag 30. oktober 2017

8 uker til jul


I dag tidlig var det fire kuldegrader og en merket at nå er vinteren rett rundt hjørnet. I alle fall temperaturmessig. Siden det har vært varmegrader etter at det snødde er alt blitt borte igjen og det er forholdsvis sølete på jordet også. Til tross for at det ikke er pløyd eller gjort noe annet der.


Ronja liker godt å få på seg litt klær når det er kuldegrader. Hun har utallige gensere, så det er noe for enhver både farge og tykkelser på garnet. Ikke noe som er så ille som å fryse. Om hun fryser så løper hun nesten ikke noe, da holder hun seg helt i beina mine og lurer på når vi skal inn igjen til vedovnen.


Skal du ha genser spør jeg, da setter hun seg rett ned og strekker hals. Når jeg finner genseren så løfter hun på ett og ett frambein og reiser seg opp så jeg får dratt ned genseren.


Hailey har begynt å anlegge skikkelig vinterpels, så der er det ikke noe fare med at det skal bli kaldt til vinteren. Mesteparten av valpepelsen er borte, så det skal bli spennende å se utover vinteren hvor kaldt det blir og hvor mye snø som kommer.


En halvtime på jordet gir mer trim enn en time langs veien. Mye mer gøy er det også, nesten like gøy som i skauen. Men i skauen blir det mer tusling og snusing. Det er på jordet det leikes.


Hailey løper rundt og snidder bort i flatene når de er med for å få dem med å leike. De er ikke så vonde å be. Ronja har mer sin egen agenda når hun er på jordet. Det lukter jo så mye mus og vønn der.


Alt som Ronja sjekker ut, det må Hailey sjekke ut også. Man kan jo ikke gå glipp av noe når det er sightseeing på jordet, eller skauen for den saks skyld.


Jeg tenkte jeg skulle kjøpt med blod sist jeg var på butikken, men så glemte jeg det helt bort innen jeg kom til frysedisken. Skulle vært artig å prøvd Hailey på et spor før vinteren satte inn. Til neste år skal jeg få sjekket opp om det går noen kurs i nærheten. Er litt enklere å komme igang med noe regelmessig om en går på kurs. Kanskje jeg skulle høre med lokal retrieveravdeling om blodsporkurs til våren.


I år har jeg bestilt alle julegavene på nett, så nå begynner den ene hentemeldingen etter den andre å dukke opp på mail og telefon. Så nå har jeg bare igjen to stykker så er jeg ferdig med alle julegavene for i år. Akkurat det er en god følelse.


Det har blitt både ting og opplevelser, så jeg gleder meg til julaften for å forhåpentligvis se noen fornøyde og overraskede fjes. Eller dårlig skjult skuffelse.


Jeg skal være her julaften, så får jeg se hvor mange andre som vil feire jul med meg... Merethe skal jobbe fredag kveld, 10-22 både lørdag og søndag og mandag morgen, så med henne får vi ta en egen julefeiring. Kanskje hun har litt fri i romjula, om hun ikke reiser etter Marius til Rena isteden.


Når jeg kommer hjem fra jobb på ettermiddagen så går vi en liten tur ned på jordet før middag. Greit å få rast litt ifra seg og tømt magen før en skal inn for å spise etterpå.


Det er ikke bare Hailey som setter pris på den vanen. Mounty langer skikkelig ut i hele sin lengde.


Før han stopper for å vente på de andre som ikke har det fult så travelt med å komme seg ned til jorde kanten. 


Tenkte jeg skulle prøve ett nytt forslag etterhvert. Jeg er godt fornøyd med det foret jeg bruker, men det skader ikke å bytte på litt en gang eller to for å se hvordan annet for fungerer. Noe for liker dem ikke smaken på, og annet blir pelsen matt og rar med. Vi leverer noe premix til Norsk Dyremat på jobben. Jeg fikk noen forprøver og var godt fornøyd. Så neste gang jeg skal bestille for så blir det noen sekker derfra regner jeg med. De har egen vitaminblanding til valper, så Hailey kan også være med på å teste ut det nye foret. Jeg har en fryser som jeg har endel slaktebein i, så i går fikk de noen av dem slik at jeg kan få plass til et par sekker med for.


De har stand på Dogs4All, så jeg kunne komme innom for å tegne oppdretteravtale. Da får en litt annen pris enn rein butikkpris. Det er flere forhandlere i Hønefoss, så det er ikke noe problem å svippe innom etter jobb for å hente hundemat. Da slipper jeg jo også å måtte bestille 10 sekker om gangen, som jeg må nå. 10 sekker tar en god del plass når de ankommer. Jeg bruker nesten 3 sekker i måneden, så det blir spennende å se hvor mye for det går av det nye foret.


Tessy har også fått en vanvittig pels i høst, når hun har rullet seg i halmen så ser hun smellfeit ut. Skulle fått seg en omgang med saksa også, så hun får litt fasong igjen. Tenkte egentlig Merethe kunne gjøre det når hun kommer hjem igjen neste gang, men det kan nok bli en stund til hun dukker opp.


For å være ærlig så ligner hun mer på en bastard enn en flat for øyeblikket.


Lady spiser gras til den store gullmedalje, så en skulle ikke tro hun får mat hjemme. Ikke har hun blitt vegetarianer heller, for mus er også endel av menyen om den skulle dukke opp.


Mounty så sitt snitt til å ta seg en dukkert i elva når jeg snudde ryggen til et øyeblikk. Så han er det bare å legge til tørk ved vedovnen i kveld. Kan jo ikke kose med en våt bamse i sofaen. 


2 kommentarer:

 1. Ja, vinter är på väg. Trevligt att se Ronja igen, i en av sina många tröjor. :) Kasper - liksom Hailey - behöver ingen, och de jag stickade åt fryslorten Grynet tror jag inte att hennes matte någonsin kommer att sätta på henne. Jag tycker inte alls om kyla, men Kasper tycker det är skoj när frost och snö är på väg, precis som dina fyrbenta. Tur att åtminstone någon i mitt hus uppskattar vinter. :)
  Berit E

  SvarSlett
  Svar
  1. "I en av hennes fina tröjor skulle det förstås ha stått...

   Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!