mandag 16. oktober 2017

Gunhildtjern


Mounty, Hailey, Tessy og Lady


Hvorfor er det flest slike dager når jeg ikke kan benytte meg av dem? Enten så jobber jeg, eller så skal jeg ett eller annet. Men på onsdag lover herr yr.no sol og varmegrader. Da skal jeg oppholde meg ute!


Men man får gjort noen husmorsysler når det er litt småvått ute. I går ble både gulv og hunder badet med såpe og vann. Alvelandsåpa som jeg fikk av Marius i sommer er jeg godt fornøyd med. Nå er det snart bare halvparten igjen av den. 


Reine hunder varer ikke for lenge her i huset, bare litt lenger enn de reine golvene. Snar er det vinter og en har snøen som gjør at det ikke er fult så mye skitt i pels og på gulv.


Til helga arrangeres Norwegian-open på Kongsvinger. Om yr holder den han lover til helga så kan en trygt planlegge en helg innendørs uten vinduer. For da skal det bøtte ned igjen. Kanskje jeg skal ta med meg Hailey og fotoapparatet bare for å titte litt. Det er jo ikke mer enn et par timer til Kongsvinger.


Haileys første tur på Holleia, hun ble ikke særlig sliten. Løp rundt sammen med de andre hele veien helt hjem igjen. 


Først hadde jeg bare tenkt å gå opp på toppen for å gå ned igjen. Man må ta hensyn til sånne små når en har de med på tur. Hailey virket veldig pigg så jeg fant ut at jeg kunne gå litt lenger inn slik at det ble en runde av det. Det er veier og stier på kryss og tvers på Holleia, så om en er litt kjent er det utallige runder en kan gå.


På runden vår fløy det opp 6 storfugl, både tiur, orrhane og røy. Vi så ferske hjortespor og rådyrspor, så det ble mange lukter for de firbeinte å følge etter. Jeg venter ikke på dem, de må selv sørge for å holde seg i nærheten av meg når vi er på tur. Jeg hadde Hailey i øyekroken, for å se om hun heller fulgte etter de andre og glemte meg. Men merkelig nok så snudde hun tidligere enn de andre for å holde følge med meg. Flinke jenta det.


Tessy er vel den som tukter Hailey mest, men det er nesten ikke det heller. Lady får hun gjøre akkurat hva hun vil med. Hun står helt rolig og lar henne gnage på ørene sine uten å si noen ting i det hele tatt.


Hailey i kjent stil når vi er på tur.


Etter litt innkjøringsproblemer med kloklipping, så er det meste fikset nå. Om vi er to stykker og en moseoser og den andre klipper så er det over på et minutt. Det tar nok ikke mange gangene til før jeg kan gjøre det aleine tenker jeg.


Det ble litt jobbing i høyden på jobben i dag. Samme aktive gjæren som ble pakket i andre bokser, da vi skal selge disse selv og ikke via Norgesfor. Spørs om det blir flere i morgen, for skal et nytt produkt lanseres så må man jo ha noen å selge. 


Gunhildtjern blir bare mindre og mindre, i år er det nesten ingenting igjen av et flott tjern. Neste år er det blitt til en myr tenker jeg. Det er trist når det blir slik.


Vannet ble grøftet ut når jeg var liten og det ble laget en vei rett over hele tjernet. På andre siden av veien er det mange år siden det var vann.


På veien ned igjen gikk vi den gamle seterveien. Mange år siden den var i bruk, men brua var sterk og solid fortsatt.


Spinnvill tilbake etter endt utflukt



Mandag kveld er snart over, ny uke er en dag kortere og det er fire dager til helg!


2 kommentarer:

  1. På Norwegien open er det liv og røre og ikke minst mange dyktige folk og hunder, så der kan du få det morsomt.
    Flotte bilder og deilig med en slik dag som i hvert fall vi hadde deler av dagen i går :)

    SvarSlett
  2. Hon är verkligen en flnk jente, lilla Hailey.
    Även om snö är ren och fin så ser jag verkligen inte fram mot den.
    Lillian, av någon outgrundlig anledning har din kommentar i min nya blogg försvunnit, tillsammans ned mitt svar.Jag förstår inte varför men hoppas stt sånt inte är ett återkommande problem. Hur som helst så var det fint att se dig där,som premiärkommentator. :)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...