torsdag 26. oktober 2017

Snømannen


Det finnes ikke en hund som er mer tålmodig med Hailey enn det Lady er. Hun godtar alt, og da mener jeg absolutt alt! Tisper som er ferdige med å ha valpekull har gjerne ikke særlig lang tålmodighet med valper seinere i livet. Men det ser nesten ut som hun ser på Hailey som sin egen høyt elskede datter som som plutselig er gjenforent med flokken. Biting i hodet og gnaging på ørene har ingenting å si. Tessy og Ronja er de som tar seg av oppdragelsen og setter henne litt på plass når hun virkelig tar av. Jeg har ikke engasjert meg særlig for jeg tror flokken blir mer harmonisk om de får finne sin plass selv.


I kveld ble det kino på meg igjen. Film som har litt skrekkblandet fryd i seg tar vi sjansen på. Til tross for  kritikk og terningkast midt på treet, så hadde jeg litt trua på denne filmen. 


 Hollywood-filmen basert på Jo Nesbøs suksessroman "Snømannen", med Michael Fassbender i hovedrollen. En kvinne forsvinner sporløst, og alt som er igjen er en illevarslende snømann. Detektiven Harry Hole (Fassbender) og hans kollega, Katrine Bratt (Rebecca Ferguson), settes på den mystiske saken. Når enda en kvinne meldes savnet, innser de sammenhengen med en rekke uoppklarte, brutale mord noen år tilbake i tid. Seriemorderen er tilbake, og vedkommende slår til hver gang den første snøen faller. Denne spennende thrilleren er regissert av Thomas Alfredson ("La den rette komme inn", "Tinker Tailor Soldier Spy"), og produsert av Martin Scorsese. Filmen ble spilt inn i sin helhet i Oslo, Bergen og på Rjukan i Norge. I tillegg til Michael Fassender og Rebecca Ferguson, finner vi J.K. Simmons, Val Kilmer, Charlotte Gainsbourg og Jakob Oftebro i andre sentrale roller.


Hollywood-filmen basert på Jo Nesbøs suksessroman "Snømannen", med Michael Fassbender i hovedrollen. En kvinne forsvinner sporløst, og alt som er igjen er en illevarslende snømann. Detektiven Harry Hole (Fassbender) og hans kollega, Katrine Bratt (Rebecca Ferguson), settes på den mystiske saken. Når enda en kvinne meldes savnet, innser de sammenhengen med en rekke uoppklarte, brutale mord noen år tilbake i tid. Seriemorderen er tilbake, og vedkommende slår til hver gang den første snøen faller.


Denne spennende thrilleren er regissert av Thomas Alfredson ("La den rette komme inn", "Tinker Tailor Soldier Spy"), og produsert av Martin Scorsese. Filmen ble spilt inn i sin helhet i Oslo, Bergen og på Rjukan i Norge. I tillegg til Michael Fassender og Rebecca Ferguson, finner vi J.K. Simmons, Val Kilmer, Charlotte Gainsbourg og Jakob Oftebro i andre sentrale roller.


Filmen var litt vanskelig å få noe sammenheng på første halvdel. Når jeg skjønte koblingen mellom den vesle gutten som filmen startet med, at det var morderen og ikke politimannen. Så ble slutten litt krampaktig på en måte. Den var absolutt fengende og vi skvatt innimellom, selv om det var litt opplagt det som kom. Filmen hadde mange praktiske glipper, som å lage snømann når det var kaldt, alle snakket engelsk og kjørte rundt i norske biler. Skulle kjøre fra Oslo til Telemark og la kjøreruten om Atlanterhavsveien. Da er det bare å legge seg aleine for å sove til vekkeklokka ringer i morgen tidlig for siste arbeidsdag før helga!

2 kommentarer:

 1. En verklig mångsysslare är du. Det betyder förstås en omväxlande och stimulerande tillvaro. :)
  Fast den där filmen Snömannen - den skulle jag aldrig ge mig på att se. Är alldeles för lättskrämd. Fy vilka mardrömmar jag skulle få.
  Berit E

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, en har bare ett liv så en får prøve litt av hvert. Noe er jo mer gøy enn annet ;)

   Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!