fredag 13. juli 2018

Nattevåk


Har ikke politiet i Hønefoss lært noe siden Utøya? Nå har det vært løsnet 3 skudd (trolig rifle) fra verandaen på huset rett over elva for meg. De er bare noen meter fra riksveien og sikter over taket på bilene som passerer. Først ett skudd nærmere halv elleve i kveld, så ett skudd kvart på elleve. Da ringte jeg politiet første gang. Mange andre av naboene ringte også og de skulle sende en patrulje. For en halv time siden kom skudd nummer tre.


 Da ringte jeg nødnummert og etterlyste denne patruljebilen. Jo hun skulle sjekke opp nærmeste bil og dirigere den hit. Nå er klokka snart midnatt og politiet har ennå ikke dukket opp. Når du vet at personen som bor der er ustabilalkoholiker, og han skyter med rifle... Nei hele nabolaget må vel utryddes før politiet tenker på å finne fram bilnøklene. Burde ikke skyting i tettbebygd bygdestrøk prioriteres? Eller skal vi som bor her utryddes, så de får sentralisert boligene? Kan jo ikke gå å legge seg, for en vet jo ikke hva det neste blir som han finner på. Dette er rett og slett oppsiktsvekkende svak fra politiets side. 


I dag tidlig kunne du lese i lokalavisa:

Fyrte av fenghetter - politiet sjekker om det også er dynamitt i huset. To menn ble sent torsdag kveld pågrepet i et bolighus på Sokna, etter at de hadde fyrt av det som skulle vise seg å være fenghetter. Politiet rykket ut, og fant også dynamittlignende gjenstander. Disse skal undersøkes nærmere.


  Politiets bombegruppe drar til boligen i dag, og sikrer, sier politiets operasjonsleder Kjell Reidar Johansen. Ifølge politiet var de to alene i huset, og de var beruset. De ble tatt med til politiet for avhør. - Det ligge ringen dramatikk i at bombegruppa rykker ut. Det er ingen fare for at noe skal gå av, men dette gjøres for at vi skal være helt sikre, sier Johansen. De to mennene er i henholdsvis 50- og 60-årene. Etter det Ringerikes Blad kjenner til, ble "skuddene" registrert av flere naboer, som valgte å kontakte politiet.


Huset er visst fremdeles avstengt. De fant mye snacks der. fenghetter, sprengstoff, våpen, ammunisjon, narkotika og hjemmebrent. Kunne nok blitt en riktig så trivelig sommer det der.


Politiet ringte meg på jobben i dag for å skrive ned forklaringen min som vitne i saken i og med at jeg meldte til politiet. De skulle ringe alle som hadde ringt inn, så de hadde nok sitt å drive med i dag da, for det var mange som ringte i går kveld. I natt vil jeg ha det stille og rolig! 

Ha en flott helg!

3 kommentarer:

 1. Trygt og godt å bo så sentralt som dere, gitt. Får håpe dere har like mye flaks neste gang!

  SvarSlett
  Svar
  1. Får vel kanskje håpe at vi slipper neste gang. Det var lite trivelig.

   Slett
 2. Men usch, jag skulle ha varit lika upprörd som du. Jag tror inte många vågade gå och lägga sig den natten. Jag hoppas verkligen att ni ska slippa mer oro framöver. Man måste kunna känna sig trygg i sitt hem.
  Fantastiskt vackra bilder på solnedgången :D

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!