tirsdag 24. juli 2018

Late dager etter jobb


Det er stort sett sånn vi tilbringer dagene etter jobb, etter middag og etter alt som må gjøres. De få timene på verandaen før kveldssola kommer steikende, før den forsvinner bak bjørka igjen. Blir hett her den dagen vi må hogge den, for den nye som jeg har plantet er alt for langt til venstre til å ha noen misjon mot kveldssola på verandaen. 


Etter at jeg hadde lagt ut på snap chat at vi koset oss med bringebær fra egen hage og vaniljesaus, så kom Kenneth og Ingrid en tur opp. De fikk hvert sitt desiliter mål til å plukke i, så fant jeg fram skåler, vaniljesaus og litt brus. Det ble en hyggelig avslutning på helga. Nå har jeg bare 9 arbeidsdager igjen før jeg skal ta resten av ferien min. 


Sist jeg hadde ferie var de to ukene i juni som det var levelig temperaturer, så jeg har bestilt noen uker med levelige temperaturer i august, når jeg skal ha resterende av ferien min. Om jeg er bitte litt kravstor så har jeg også bestilt noen bøtter med vann i forkant, så det ikke er så knuskende tørt alle steder.


Når det er så tørt så slipper en å slå plenen. Men ennå har jeg en stripe fra huset mot garasjen som kunne trene en klipp. Der vokser det fremdeles og er frodig og grønt. Men jeg er redd om jeg klipper det så blir det som plenen under bjørka der Mounty liker å ligge etter at han har duppet seg i bassenget. Både han og Ronja liker å ligge i sola til tørk etter at de har badet. Ikke som de tre andre som helst vil beholde veta og kjøligheten lengst mulig. 


Når jeg fikk feriepengene så ble putene ute på verandaen byttet ut. De gamle var straks 16-17 år, men de har jo holdt seg så godt at det var for ille å kaste dem. Så ble det høst og vips så kom de fram igjen neste vår når hagemøblene skulle fram igjen. Fordelen med å kjøpe så seint på året som i midten av juli er at da er det stort sett mye rabatt på dem. Med 30% så ble de ikke fult så dyre, men dyrt nok når en trenger seks stykker.


Ved nærmere ettertanke så var ikke fargevalget noe sjakktrekk når en har hvit golden i hus. Men hvite puter er i alle fall ikke noe sjakktrekk her heller, så da får en heller børste noen hår før en setter seg. Synes det er litt kos med hund i fanget jeg da. Har en så stivt hjem at de firbeinte ikke kan bevege seg, nei da får en finne på noe annet enn å ha dem i hus.


Når det nærmer seg leggetid for små jenter så blir det gjerne en dubb \på magen min. Da er det litt kjøligere så det blir kos å ha henne der. Ikke uutholdelig varmt som det hadde blitt tidligere på dagen. Da sovner hun virkelig så hun snorker av full hals.


Jeg skal ikke stikke under en stol at det hender det blir en bitte liten dubb på meg også. Det er noe søvndyssende med skyggen på verandaen og en snorkende cocker på brystet. Blir bitte litt trøtt når en har spist middag da. Så våkner en til når sola runder bjørka og skinner for fult en times tid til før den går ned til kvelds.


Det er en bitte liten hake ved slike ettermiddagsdubber, man blir jo ikke trøtt når man burde funnet senga si og sovet til kvelds. Godt og drøye det litt til den kjølige kveldslufta kommer, men det får da være måte på også da hvor seint en skal drøye.  Det merkelige er at jeg er ikke spesielt trøtt når vekkeklokka ringer heller, men du verden som jeg merker det på slutten av arbeidsdagen. Godt det er både sommertid og fleksitid der, så en kan snike seg hjem litt tidligere enn klokka sier en kan gå. Har noen timer opparbeidet overtid så jeg har ganske mye å gå på ennå.


2 kommentarer:

  1. Det ser skönt ut med lata dagar och väldigt mysigt med en sovstund med en fin och mjuk vovve i famnen. Jag håller tummarna för mycket regn nu och fint väder till din semester. Men det är nog mer troligt med sol och värme hela tiden.

    SvarSlett
    Svar
    1. Uff ja jeg er redd du har rett, det ser vanskelig ut for å få litt vann fra himmelen i sommer.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...