onsdag 25. juli 2018

Små ting du ikke ser


Nesten jubel over helgeværet som kommer. Det er jammen spådd regn både lørdag og søndag, kanskje litt på mandag også. Så i dag var jeg riktig så flink, jeg vasket begge golvteppene mine og alle hundeteppene. Siden vi har vann fra elva er det bare å fråtse og spyle til alt hundehår og såpe var borte. Nå har jeg hundegården full av tepper til tørk. Ulempen er at nå må jeg vaske hunderommet skikkelig før jeg flytter ting inn der igjen.


Kan godt ha noen dager med skikkelig regn jeg nå, så en kanskje kan få litt normal hverdag igjen. Jeg skal jobbe en og en halv uke til før jeg har ferie, så det kan regne hele uka for min del.


Når det er sprutet ut en god del av bassenget så er det litt høyt fra kanten og ned for Ronja. Så før hun har hoppet en gang eller to er det litt lovering på kanten for å komme seg uti og hente opp ballen. 


Da prøver hun å jukse, karre til seg ballen med labben så hun kan bøye seg over kanten og fiske den opp. 


Det er veldig spesielt i år, for alle blomstene mine i hagen er allerede avblomstret. Noen av dem har jeg pleid å kunne ta bilder av om høsten med rim på. Og nå er de over allerede og vi har ikke startet på august engang ennå. 


Hailey kan ikke skjønne hvorfor ting tar sånn tid. De får hver sin ball, men har en tendens til å fokusere på den andre sin ball. Den er mye mer spennende så klart.


I dag tenkte jeg å sjekke ut elva litt etter middagen. Pappa skulle ned i elva for å sjekke innsuget til pumpa som står der. Siden det begynner å bli så lite vann, må en følge med om den har noe vann å suge, ellers går det skeis. 


Dette gidder ikke Hailey å vente på, så hun tar saken i egne poter.


Vips så er prosjekt redde opp ball et faktum.


Så var det igang og da gir hun seg ikke med det første.


Vesle teita får plass til tennisballen inne i den vesle munnen sin.


Det er ikke samme farten på disse to som det er på flatene når en kaster ball. Så når jeg prøvde å få bilde av begge to i svevet så ble det ikke særlig vellykket.


Men kanskje jeg kan få det til før sommeren er over?


Med litt hjelp og en smule mer fart på denne frøkna så er det håp.


Hailey går etterhvert lei og går på oppdagelsesferd bak bassenget eller ruller seg på plenen. Men Ronja driver på lenge når hun først har kommet igang.


Du ser hvordan hun fryder seg for hvert hopp.


Det er ikke satsen det skal stå på i alle fall.


Med nedslag som en skihopper kan være misunnelig på.


Rein, nei det er ikke lenge om gangen.


I morgen er dagen kommet for Lady sin del... det blir veldig tomt og veldig fredelig etter henne. Hun har blitt ganske høylytt på sine gamle dager. Det ble mammaen hennes også på slutten. Ada bjeffet fra jeg kom hjem fra jobb og parkerte bilen i garasjen til hun hadde fått servert middagen sin. Greit nok på en måte, men de dagene jeg kom hjem som jeg ikke hadde vært på jobb, eller reist litt tidligere fra jobb. Da var det skikkelig styr for å få henne til å rett og slett holde kjeft.


Når jeg først hadde startet opp litt i kjelleren, så bar jeg like godt ut alle tomflaskene og fylte opp bilen. Det ble noen kroner i pant det der, så jeg tenkte jeg skulle ta helgehandelen allerede. Jeg kjøpte meg en vikinglotto med joker for de kommende fem ukene, så nå håper jeg på skikkelig hell i spill noen uker framover. Litt middag på verandaen i kveldinga, så nå skal jeg prøve å starte på ei ny bok som jeg kjøpte meg i dag.


Jeg er ikke en type som tjatrer i telefonene i tide og utide. Når jeg ringer så er det noe. Jeg ringer ikke for å høre hvordan noen har det, eller noe annet svada. Så når Merethe så at jeg hadde ringt i dag mens hun er på jobb så ble jeg oppringt rimelig raskt igjen. Lettere oppskjørtet lurte hun på hva som var gal ettersom jeg ringte. Jeg tenkte vel egentlig ikke over at jeg ringer så sjelden, men skulle bare være hyggelig i dag. Hun fikk et mønsterhefte til bursdagen sin og det garnet har de bare på Rema1000 der jeg kjøpte heftet. Så når jeg var der i dag da, så tenkte jeg at jeg skulle høre om jeg skulle kjøpe med noen nøster til henne når jeg var der av likevel. Da hun ikke svarte så snappet jeg en filmsnutt av utvalget og sendte henne, Men hun hadde ikke sjekket noe snap eller melding eller noe før hun ringte meg. Så nå har hun sikkert en mye roligere vakt og kan sjekke garnutvalget i ro og mak etter jobb.

God vakt jenta mi!

4 kommentarer:

 1. Här lovas det också regn till helgen men jag tror på det när jag ser det ;) Som vanligt har du härliga bilder på dina fina hundar och jag tycker att du fick några fina bilder på båda tillsammans :)
  Jag ska tänka på dig idag för jag vet att det är svårt att låta en hund somna in, även om det inte finns något alternativ <3

  SvarSlett
 2. Så sorglig dag för dig, även om du är förberedd och visste att det är dags. Jag fasar för den dagen, jag har alltid tidigare haft två hundar men nu har jag bara en så saknaden kommer att bli så mycket större. Tänker ibland att jag hoppas jag går bort före henne...Men, jag tror hon skulle sörja ihjäl sig. Hon är så präglad av mig så hon hade svårt att anpassa sig till någon annan matte. Styrkekram från pörtet

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for omtanken, man blir vel aldri nok forberedt, eller godt nok forberedt.

   Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!