torsdag 1. november 2018

Hemmelighet


"jeg fandt, hvad der måtte holdes i den dybeste hemmelighed"


Jeg vet at det er en hemmelighet, for det hviskes om det overalt. Selvfølgelig kan jeg holde på en hemmelighet. Det er de jeg forteller den til, som ikke klarer det. Den beste måten å holde på en hemmelighet er ofte å hemmeligholde at det er en hemmelighet.


Det er en side på nettet som heter Norske hemmeligheter, siden finnes også på Facebook og instagram. Hva er det som gjør at folk deler sine hemmeligheter på slike sider, må de bare spre ting de mener og tror, men som de samtidig ikke tørr å stå for slik at de må være anonyme. Blir en hemmelighet hemmelig når mange andre vet den, men ikke hvor den kommer fra. Man kan jo ikke vite hvem som har spredt det, så da kan man jo ikke vite hvem det egentlig gjelder


Det er de som ikke bryr seg om hemmeligheter, ikke det minste spente er de... men er de egentlig det? Så er det de som tror de vet en kjempestor hemmelighet og skal gjøre seg viktige for andre, at de vet noe andre ikke vet. Innimellom så er det en stor hemmelighet, men andre ganger så er det slett ikke noe hverken hemmelig eller spennende for andre. Om du er nysgjerrig på andres hemmeligheter kommer ann på hvem denne andre er tror jeg.


Hemmeligheter har fått en negativ svung de seinere årene synes jeg. Det er ikke spennende med hemmeligheter lenger, fordi det er så mye negativt forbindes med hemmelighet. Barn som blir missbruk og andre som blir utsatt for noe de ikke liker eller ikke foretrekker. Så blir det omtalt som en hemmelighet. Brått så er ikke hemmelighet noe som er hverken morsomt eller spennende lenger.


Kanskje så er hemmeligheter mer spennende når man er liten. Da er vel alt en ikke vet helt fryktelig spennende. Særlig når en blir en av de innvidde og kan fryde seg over å vite noe som andre ikke veit. Men med alderen så bryr en seg mindre om hva andre har som hemmeligheter, skal det være noe så må det være noe skikkelig saftige saker. Så blir en "gammel" og sakene trenger ikke være så saftige lenger for å være en interessant hemmelighet.


Er ting en hemmelighet fordi få eller ingen vet hva det er, eller må det noe mer til for at en ting kan kalles hemmelighet?


Nå som jula nærmer seg så øker antall hemmeligheter i samme takt som dagene til julaften minker. Det er jo hyggelig å klare å overraske noen med noe de ønsker seg veldig, eller noe de ikke forventer å få i det hele tatt. Da blir hemmeligheter en god ting. Det blir en spennende ting som en kan glede seg over om man er den som overrasker eller den som blir overrasket.


De aller fleste er lykkeligere i jula enn resten av året, ifølge en amerikansk studie.  Folk var lykkeligere i jula enn resten av året. Inntekt og utdanning hadde ingenting å si for julegleden. Kvinner meldte om mer stress i jula enn menn gjorde. Men et betydelig mindretall – nær en av ti deltakere – mistrives i jula.


Personer som anså det å gi og få gaver som særs viktig, uttrykte mindre juleglede og mer negative følelser. Kvalitetstid med familien hadde sterkest sammenheng med følelsen av en god jul. De som brukte ekstra stor andel av pengene sine på jul, eller satt igjen med kredittgjeld etter jula, hadde ikke noen bedre jul en de som ikke brukte slike summer. De som mottok julegaver av svært høy verdi i forhold til eget inntektsnivå, ble mer negativt innstilt til julefeiringen. Et siste interessant funn var at de som var opptatt av miljøvennlig forbruk, hadde en særlig god jul.Ha en flott helg snart, skaff deg en liten hemmelighet og overrask en du er glad i...  1 kommentar:

  1. Jag försökte tänka efter hur jag känner för hemligheter och du har alldeles rätt :D
    När jag var barn var det roligt att få veta andras hemligheter och kanske ha någon egen. Men nu bryr jag mig inte särskilt mycket om vad andra människor döljer i sina liv. Vill de berätta så lyssnar jag gärna men jag är inte särskilt nyfiken på just hemligheter. Det är mer spännande att prata om vad de tycker och tänker och vad de vill :D

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!