torsdag 15. november 2018

Jungiansk Type Index


Man skal nyte livet! Jeg vet ikke hva denne saken heter eller hvor den har kommet fra, men den er til å massere hodebunden. Jeg synes det er knallgodt og når vi finner fram denne dingsen så kommer Ronja krypende også. Hun rett og slett bare nyter denne saken her.


Når vi gir oss så gløtter hun opp og lurer på hvorfor vi ikke fortsetter.


Mounty er ikke så begeistret for den, men sofakos er en ting han setter stor pris på. Så kveldene her består av mye kos for de firbeinte individene i huset. Jeg har jo vært på jobb om dagen, så da går resten av kvelden med til dyra. Det er jo ikke noe vits i å ha dyr om en ikke skal ta seg av dem, og ikke minst kose med dem. Så er vi kommet fram til sakens kjærne:

Energi – hvor retter du i hovedsak din energi, og hvor blir den fornyet?
Opplevelse – hvordan nærmer du deg omverdenen, hvor retter du primært din oppmerksomhet?
Avgjørelse – hva er din beslutningsstil – hvordan tar du avgjørelser?
Livsstil – hvordan håndterer du din ytre verden?


Bli bevisst hvordan du kommuniserer. Bli forstått, få gjennomslag. Få innsikt i hvordan ditt budskap oppfattes av andre. Først når du forstår mer hvordan du tar beslutninger og hva du må være spesielt oppmerksom på, vil din konklusjon føles meningsfylt og rett.Når du har mer innsikt i dine egne styrker og utviklingsområder kan du lettere nå dine mål. Forstå bedre hva du og andre liker og trenger når du er sammen med mennesker. Når du kjenner dine styrker kan du styre unna forutinntatthet og selvbegrensende tanker om hva du kan lykkes med.

Den Jungianske Type Index (JTI) er et ikke-evaluerende psykologisk verktøy, dvs den sier noe om hvordan mennesker kan være forskjellige, uten at dette innebærer noen sortering i «bra» eller «mindre bra». JTI er basert på den sveitsiske psykologen C. G. Jungs lære om psykologiske typer, videreutviklet av Ringstad og Ødegård. JTI er enkel å bruke og lett å forstå. Den gjør det mulig å si noe om hva som er typisk for en person, dvs hva som faller naturlig for personen å gjøre (personens preferanse) i en gitt situasjon, uten at personen nødvendigvis behøver å opptre likt hele tiden. JTI er nyttig i mange sammenhenger. Den kan hjelpe oss til å forstå likheter og forskjeller mellom oss selv og andre mennesker, hvorfor vi foretrekker noen arbeidsoppgaver og arbeidsmåter framfor andre, hvorfor vi raskt «finner tonen» med noen mennesker, mens vi kan oppleve andre som vanskeligere å kommunisere med.


Bli mer bevisst på deg selv og hvordan du bruker din tid og din energi... Husk du skal ha mer påfyll enn lekasjer... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...