lørdag 14. juli 2018

Prosjekt pusekatt


Ett blikk sier mer enn 1000 ord.


Dem sier at hundefolk er rare, men jammen er nå kattefolk litt snåle også. At det er overflod av katter har jeg også litt vondt for å tro. Jeg har nå en stund fulgt med på Finn.no for å sjekke markedet på de firbeinte pelsdottene som er å oppdrive.


For det første så burde du verifisere brukeren din på Finn når du legger ut en annonse, særlig om du ikke kan skrive norsk tilnærmet bra. Kan ikke kreve depositum på konto da. Jeg hadde ikke betalt inn mye på noe sånt i alle fall. Jeg har sett både på rasekatter og mixkatter. Skjønner godt at de vil ha noen kroner for pusen sin jeg, men har skjønt at om en skal ha rasekatt så må den være inne og når den er ute må den være i innhegning med tak. Kan jo ikke slippe løs noe til femsifret beløp som potensiell revemat og bilblink. 


For det andre så kan dem jo ikke ta bilder heller. Første bud er at bildet er i fokus, en tåkedott lettere gjemt inne i et halvmørk rom, eller som ser en helt annen vei enn der kamera er, eller som rett og slett ser livredd ut fordi den befinner seg et sted den aldri har vært tidligere. 


For det tredje så må de jo oppdaterte annonsen sin. Bilder av en klump med pelsdotter som er et par uker, gjerne bare ett eller to bilder, mangelfull tekst i annonsen. Noen holder seg jo til kattunger gis bort, eller kattunger selges. Noen skriver noe mer som farge, kjønn og lang korthåret. Ja langhåret skriver dem, men du ser jo på bildene at de er korthåret. Eller så er de så små at de ikke kan se hva de blir.


Noen ytterst få skriver på etterhvert som kattungene er reservert eller ledige. Men toppen av kransekaka var en annonse her om dagen. Fin langhåret lodden jentepus som jeg hadde avtalt at jeg skulle komme for å se på på onsdag. Den var ikke leveringsklar før i slutten av august, så det var jo ingen hast sånn sett. Siden det var et stykke å kjøre så passet det dårlig med et besøk en ettermiddag. I helga var de på hytta så da passet det heller ikke. 


I dag tidlig fikk jeg melding om at katten var solgt og det var ikke til meg. Jeg sendte en melding tilbake om at jeg hadde regnet med at den var holdt av til meg siden jeg kom på onsdag. Nei, lød svaret det var så mange som hadde ringt som hun ikke hadde hørt noe mer fra, så hun praktiserte først til mølla prinsippet! Ærlig talt, jeg var da først til denne mølla hennes, for den var ledig da jeg først tok kontakt og avtalte besøk. 


Jeg synes det er litt i lengste laget å dra til Bergen og Trondheim, Lindesnes og Stavanger for å hente meg katt. Men jeg må kanskje det? Jeg hadde jo dratt dit for å hentet meg en hund jeg foretrakk, så hvorfor ikke en katt. 


For en tid tilbake har jeg sagt fra at jeg kan være forsterhjem for dyrebeskyttelsen for kattekull eller småsøsken, så jeg har handlet inn litt utstyr på nettet. Så det er ikke det det skal stå på. Jeg kan ta imot pus i dag jeg om det skulle være så. 


Jeg har tid til å følge med utover jeg så den ultimate pusekatten dukker opp som passer hos meg. Jeg skal ha to stykker så de har litt selskap i hverandre. De skal være langhåret og de får være som de er bare de er litt forskjellige... 


Det er ikke ofte en ser stjerner på sommerhimmelen, men jeg skal finne mine pusestjerner. Jeg knakk nemlig Finn.no's langhårete kattungekode. Følge med hele tiden og sende en melding med en eneste gang annonsen ble oppdaget.


På tirsdag var jeg og Patran en snartur til Tranby for å kikke på et kattekull. Og for noen flotte nøster som møtte oss i stua. En kjempetrivelig dame som fortalte villig om både mamma Zelda og alle avkommene.


Knipset litt i hytt og pine, for det var jo pusekos som sto i sentrum. Når de etter en stund ble litt småtrøtte så la de seg ned og malte en etter en. Det er vel ikke noe som er mer hyggelig enn å høre en katt som virkelig koser seg?


Ikke alle var lite poseringsvillige, men regner med at litt øvelse gjør mester...


Noen var veldig nysgjerrige, og sa ikke neitakk til litt leiking.


Det skal ikke mer enn ei klesklype til å more kattunger


Klypa ble brått til en mus og behandlet deretter.


Ikke like mettende, men smakes på skal den,


Skal ikke mye til å aktivisere sånne små.


Blir kos å få pus i hus etter mange år uten.


Skipskatt som ser ut som den går med votter.


Godt med søsken en kan måle krefter med


Hellig overbevist om at en trenger litt selskap i hverdagen når jeg er på jobb.2 kommentarer:

 1. Jag trodde att det var lätt att hitta kattungar om man vill. Förr, när vi bodde ute på landet, hände det flera gånger att vi fick frågan om vi ville ha en eller flera och vid ett tillfälle tackade vi jag till en underbar liten kattflicka. Tyvärr levde hon bara några år och efter det vill jag inte ha någon mer utekatt. Min ena dotter och hennes man har två otroligt fina kattbröder och jag gosar med dem när jag får tillfälle :D
  Lycka till med nya familjemedlemmarna. Hoppas hundarna blir lika glada för nya flockmedlemmar :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Korthårede er det nok ikke vanskelig å få tak i, men om du vil ha en med litt pels som ikke er rasekatt og du må betale 10 000 kroner for. SÅ er det om å gjøre å være rask på labben.

   Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!