onsdag 11. juli 2018

Pust i bakken


Trodde vel egentlig ikke jeg kom til å si det, men i år har jeg savnet regn mer enn en gang. Alt er brunt og tørt og trykkende varmt. Jeg som hadde planer om så mange turer i sommer, men i denne varmen så er det greit å pendle mellom bassenget og skyggen på verandaen. Hvem orker vel å sole seg når det steiker som verst?


Potetene blomstrer, så kanskje det blir noe under bakken også. De har jo fått litt vann fra elva, så det er håp.


Vet om mange som blir så fristet av markjordbær, trer dem på strå og stapper dem inn. Det er ikke ofte jeg spiser det, de er så lave at om noen dyr tisser så blir de tisset på.


Ikke som blåbærene som har litt høyere ris å henge på.


Nei da er det nok bedre å spise bringebærene som henger i passelig spisehøyde.


De røsslyngene som ikke har tørket ut har begynt blomstringen. Men jeg har sett mange som aldri kommer til å blomstre i år i alle fall. Jeg vet ikke om de spretter fra bunnen av om våren om de har hatt et litt røft år. 


Til høsten skal jeg kjøpe meg et slikt tre til så jeg kan lage meg en portal inn til hagen. Jeg hadde egentlig tenkt å bøye denne her så jeg fikk en portal, men pappa skjærte jo stadig vekk ned greinene. Tjukke greiner bare knekker om en bøyer dem, så etter andre året han kuttet greiner så ga jeg opp det prosjektet.


Ronja trenger en klipp igjen. Pelsen vokser raskere enn ugress på den der. Så litt shampoonering og klipping av alle hundene blir vel en helgesyssel tenker jeg. Merethe og Marius stikker innom i helga også. Neste uke skal jeg få en liten tilleggsjobb i produksjonen, som jeg har hatt opplæring på siden slutten av mai. Akkurat det gleder jeg meg litt til. Tre uker skal jeg vikariere for produksjonssjefen.


Tidlig ettermiddag i dag ble det overskyet og en levelig temperatur, så jeg tok med hundene på en tur på andre siden. Tenkte å sjekke ut om det kunne gå ann å passere jernbanen når de tok brua om noen uker. Men det så ikke sånn ut egentlig. Jeg gikk langs med jernbanen oppover et godt stykke før jeg snudde. Men når jeg snudde så kom jammen sola fram igjen og det ble en riktig så varm hjemtur. Den ble avsluttet i bassenget for å få tilbake normal temperatur hos de firbeinte. Utrolig hvor raskt været skifter, skulle nesten tro vi var på fjellet.


Jeg er så glad jeg bor på landet!


2 kommentarer:

  1. Allt har inte torkat bort i värmen hos dig heller. Väldigt fina bilder på bär, hundar och natur. Jag vill också bo på landet. Har gjort det mesta tiden av mitt vuxna liv och det är där jag trivs bäst. Men man får göra det bästa av det man har och jag har i alla fall tillgång till en härlig skog :D

    SvarSlett
  2. Jag är också glad att bo på landet, men i stan finns ju aircondition! Men jag kan ju alltid gå in i vår Coop och be att få sortera frysvaror så får jag lite svalka! Åskan mullrade idag, men bara tio droppar regn!

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!