søndag 8. juli 2018

Vannljedrøm


Jeg har vel nevnt det i en bisetning tidligere at jeg var på vannliljejakt tidligere i uka. Da er det på tide å komme med disse bildene da. Jeg hadde egentlig tenkt å ta en tur litt seinere for å ta bilder, da de var litt få som sto i blomst når jeg var der. Det har jeg ikke fått suset meg til ennå, så jeg får se om jeg rekker det før de er avblomstret.


I dag ble det ingen tur på hundene på formiddagen, det var alt for varmt allerede når jeg sto opp. De fikk sin runde i bassenget og nok ballkasting til at de ble litt "slitne", men nok får de aldri etter sin mening. Mounty klarer seg med et par ganger, da synes han det er helt flott å sitte i skyggen under brudespireaen og nyte spruten fra de andre. 


Vannliljer (Nymphaea spp.) er noen av verdens vakreste og mest gjenkjennelige planter. Fra kald-hardføre stalwarts på anbud tropicals, kan de være hardføre US Department of Agriculture anlegget hardførhet-soner 4 til 12. Elegante vannliljer er strålende floral topping til klassiske frosk-laden lily pads. Kalde hardførhet er ikke den eneste forskjellen mellom de to hovedkategoriene av vannliljer. Hardfør vannlilje varianter flower og bloom bare i dagslys. Om natten lukke de forsiktig. Tropiske varianter blomstre under enhver tid på døgnet og blomstrer åpent til de visne.


Om vannliljer ser som om de er sprouting fra vannet, er de faktisk flyte over vannet, med sine røtter bundet dypt ned i vann-logget jorda nederst på sjøen eller dammen. Lily pad under blomstene er blad av vannlilje anlegget. Vannlilje blomster er så forskjellige som deres opprinnelse, men deres figurer og kronbladene er like. Hardy, innfødt vannliljer har enklere blomster som beholder en vannaktig wildflower se og er vanligvis hvit og gul. Tropiske varianter ofte har mange flere kronblad og mer intense farger enn de opprinnelige liljene.


Foruten å være en fødsel blomst for juli, den blå lotus (hvite nøkkeroser caerulea), hardfør i USDA soner 10 til 12, er også det berømte nasjonale blomsten av Sri Lanka, et land av den sørøstlige kysten av India. Det er en duft for parfymer.


Etter en ukes tid så bør de fleste være i full blomst, så kanskje jeg skal ta meg en kjøretur i ettermiddag for å sjekke ut. I morgen ettermiddag er det spådd regn, så kanskje jeg skal drøye til tirsdag. Men drøyer en for lenge så blir de avblomstret.


For at hundene skulle få avkjølt seg litt og ikke minst få litt trim, så dro vi opp på Kollsjø'n etter fotoseansen. Ronja får dusj fra topp til tå når Hailey legger i vei i fullfart ut i vannet og rister seg etterpå.


Hailey er litt engstelig ute i det fri når hun ikke når bunnen, så hun vasser ut og legger seg ned. Isteden for full fart og stupe uti som hun gjør i bassenget.


Skeptisk, her ser det dypt ut...


Et par skritt til nå så...


Nei best å sette seg så får jeg lure Ronja utover for å se om hun når bunnen...


Whoopi's Worth Every Penny


Occis Beginners Luck


Etterhvert som Ronja vasset utover fulgte Hailey etter.


Men aller best å ligge på bunnen og kose seg i vannskorpa.


Når hun var avkjølt nok så tok det plutselig helt av og hun løp som gal opp på land og ut i vannet, runde på runde. Ronja ble egentlig litt satt ut og bare sto helt rolig og så på henne.


I svingene lå hun nesten sideveis.


Klar for nytt stup ut i vannet...


og ny runde opp på land igjen.


Regnet med at det hadde vært en flott eller to på dem når vi kom tilbake, men jeg fant ingen etterpå.


Så var det å roe ned litt før vi gikk langs vannet tilbake til bilen.


6 kommentarer:

 1. Vilken livsglädje i de fina bilderna på Hailey :D och wow, vilka tjusiga bilder på näckrosorna.
  Bästa bilden den här gången är nog när Hailey ligger ner i vattnet :D
  Kram

  SvarSlett
 2. Hun er en skikkelig sjarmerende frøken.

  SvarSlett
 3. Så skoj hundarna har då de leker och simmar! Badade du också? Ni kallar dem vattenliljor, istället för näckrosor, o det är ju precis vad de är! Jag tycker både de vita och gula blommat ovanligt länge i sommar. Men de är ju så fina att titta på, men bladen är inte roliga i vattnet där man simmar. Snärjer sig kring benen. Jag har aldrig lyckats fota den vita näckrosen lika fint som du gjort, jag tycker det är svårt med den vita färgen som lätt blir för skarp.

  SvarSlett
 4. Vannliljer er nydelige blomster. De eneste blomstene som ikke er så enkle å plukke med seg.

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!