søndag 2. april 2017

Hjemmejobbing


Isen brytes av i store flak da elva stadig vokser og trenger mer plass for å finne veien til havet.


Med 10-15 varmegrader i skyggen så smelter det alle steder. Der det ikke pleier å renne vann så buldrer små og store bekker fram fra ingenting.


Smeltevannet er ikke særlig blankt og glitrende, men når det blir normal vannstand igjen så hjelper det på.


Ronja følger villig med på tur til elva. Det er første gangen vi går der i vår, så det er mye å sjekke ut. Jeg var mest ute etter noen smeltebilder og aller helst en hestehov eller to, men de lar vente på seg i helga også. 


I helga har jeg vært rimelig aktiv med både ting som frister og med MÅ ting. Lørdagmorgen var det handling til Leif skulle komme hjem. Det ble en lang tur på hundene ut til Veme og tilbake. Til en forandring så var mamma med også, ikke bare pappa. Etter middag så fant jeg fram rake og tok hele hundegården. Plenen er litt i våteste laget ennå, så jeg får ta hundemøkka der seinere. Kanskje en ettermiddag til uka.


Siden vannmassene slår inn på land så blir det unike isklumper i vannkanten.


I dag ble det tur runden rundt bygda på meg og pappa sammen med hundene. Etter en sjekk på yr.no så så det ikke ut til at det skulle snø med det første, så jeg la om til sommerdekk. Det er en skikkelig grisejobb, klart det hadde sikkert vært mindre gris om jeg hadde vasket bilen først.


Ronja sjekket såvidt badetemperaturen, men svømmeturen fristet nok ikke i helga heller.


Små nysgjerrige troll lar deg fascinere av det meste.


Cockere og skautur er ikke det mest ideelle, ikke når det er forholdsvis bløtt i skauen i alle fall. Men en får heller ta jobben med å plukke kvister når hun har ligget til tørk litt inne. Mye derfor det ikke blir en cocker til her i huset. Jeg må ha en hund jeg kan bruke til det meste.


Til sommeren er det bare svaberg her, nesten som ved sjøen. På onsdag skal jeg og Åse prøve oss på Bygdøy for andre gang, det kan hende vi får logget en cache eller to denne gangen. Mye derfor jeg skiftet til sommerhjul på bilen, pigger er ikke noe tess i "stora staden" og jeg skal ikke til fjells før det er bart nå. Skiene er ryddet bort og bilen vasket innvendig og støvsuget til og med. Så nå blir det skikkelig herregårdsvogn for oss på tur. Kanskje jeg får tatt noen bilder av vårblomster der, men det skulle ikke meg forundre om de er avblomstret allerede. 


På toppen av fossen gikk det to sangsvaner på isen. Men de tok raskt på vingene når vi kom.


Siden Leif har vært på guttetur et par uker så hadde han litt skittentøy, jeg bryr meg lite om det er søndag eller ei. Med det været som er nå så havner klærne ut på snora om det er hverdag eller om det er søndag. I morgen drar han til Danmark for å gjøre ferdig skolen, så da blir jeg gressenke noen måneder. Ikke lenge til Patran skal konfirmeres heller, så jeg tror nok tiden fram til sommeren kommer til å gå rimelig kjapt i år.


Nå er det på tide å ta med seg litt brød og dra til Steinsfjorden for å ta bilde av svanene der. De er ikke så sky og poserer nærmest for fotografen.


Endene tok også ibruk vingene når vi kom, enda jeg og Ronja var helt stille. 


Ronja prøvde til og med å holde seg skjult.


Jeg la inn en liten statusoppdatering på FB i ettermiddag:

"Innimellom så lurer jeg bare bitte bitte litt på hva jeg skal med en fordømt laupasjuk mann??? Men jeg skifter til sommer dekk selv jeg, jeg vasker bilen inni selv jeg, jeg raker i hundegården selv jeg, jeg vasker klær selv jeg... til tross for at det er søndag! God helg, det er ikke sikkert uka som kommer blir noe bra..."

Da var det ikke mindre en to stykker som la inn denne her i kommentarfeltet... Skjønner ikke hva de mente med den 😮?

* *

2 kommentarer:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...