mandag 10. april 2017

Påskekrim del 1


Miss Jane Marple er en fiktiv person som opptrer i 12 av Agatha Christies kriminalromaner. Miss Marple er en gammel frøken som opptrer som amatøretterforsker, og ofte klarer å løse mysterier bedre enn politiet. Hun refererer stadig til «The human being». Hun bor i St. Mary Mead, en typisk gammeldags engelsk landsby.


Med i nesten alle historierne om fiktive Sherlock Holmes er også hans trofaste venn, doktor Watson, som ofte har sine egne, skjønt ikke alltid helt gode teorier om de mysterier som de to undersøker. Watson er alltid full av beundring når Holmes endelig avslører tingenes riktige sammenheng. I historiene er det dr. Watson som er fortellerstemmen ved at Watson er Holmes kronikør. De fleste fortellingene blir fortalt som rapporter notert av Watson om Holmes' løsninger på reelle forbrytelser. I noen senere historier blir Watson kritisert av Holmes fordi han forteller dem som spennende og unnlater å være detaljert og objektiv.


Krimforfatteren og amatørdetektiven Jessica Fletcher. Hennes interesse for krim ledet henne ofte inn i virkelige krimgåter. Hennes største egenskap var henns nysgjerrighet, særlig overfor mord. Når politiet grep inn og arresterte den de mente er den skyldig, ante Jessica ofte at vedkommende var uskyldig. Hun satte derfor igang sin egen forsiktige og metodiske etterforskning.


Familien Påske. Pappa Påske og Mamma Påske med barne Eggeskall, Eggehvitte og Eggeplomme.


Familien Påske har hytte langt inne på fjellet. Hytta på fjellet er alltid i bruk i påsken. Men i år var det ikke noe snø på hytta i påsken! Hva i all verden skal den skiglade familien finne på da? Hytte tur med skiturer er jo noe som hører en skikkelig påske til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...