søndag 16. april 2017

Prisen for å elske er sorgen av å miste


Til tross for det så ville jeg ikke vært uten en eneste dag eller en eneste pelsdott, de beriker livet ditt på alle mulige måter. De fleste av livets skygger skyldes at vi selv står i veien for solen. Gjør det du føler er din oppgave i livet! Da kan du aldri håpe eller våge for mye.



Påsken har gått fryktelig raskt, til tross for at det er fri i morgen også så er den nærmest over. Leif dro til bake til Danmark i dag og i morgen drar Marius og Merethe hjem. Da blir det hverdagen på meg og Patran igjen. Godt med besøk, men jammen er hverdagen best egentlig. Alt i sin vante gang og rutinene som følges. Været har ikke vært det beste, men en time eller to har det blitt på hundene hver dag. Jeg kan jo ikke bare sitte på rumpa i sofaen og mumse godsaker og drikke brus heller. 


Skal jeg følge planen om å tette noen cachehuller i april, så må jeg jammen starte snart. Halve måneden har gått og det er ikke mange dagene jeg har vært på boksejakt. Jeg og Åse har en liten plan på onsdag, men om snøen fortsetter å lave ned så er det vel ikke til å komme fram. Men yr sier varmegrader, så da får en stole på det. Jeg har nemlig ingen planer om å legge på vinterdekk på bilen igjen før til høsten.


Kaldt vann øker blod- og lymfesirkulasjonen, og gir videre mer næring til huden. Blodet forsyner jo som kjent huden med oksygen, og hudceller med god blodsirkulasjon fornyer seg raskere. Kaldt vann hjelper også blodårene med å trekke seg sammen, noe som derfor hjelper til med å redusere hevelser og mørke ringer under øynene. I antikkens Hellas var det bare kaldt vann som var tilgjengelig om du ønsket å ta et bad. Og selv da grekerne etter hvert utviklet et oppvarmingssystem for sine offentlige bad, fortsatte de i stor grad å bade i kaldt vann fordi de mente dette hadde positiv innvirkning på helsen.


Det har blitt litt av både data og tv-titting i påsken og da er det jo ikke fritt for at en undrer litt til tider. På 80 og 90 tallet fantes det noe rart som het privatliv. Dette var en tanke som omhandlet at ikke noen andre enn deg selv har noe med hva du gjør, sier eller mener. Nå om dagen blir privatliv nesten regnet som et fremmedord. Med Facebook, blogging og Twitter kan man konstant plage offentligheten med et hvert aspekt av livet sitt. Vi lever i et samfunn der man kan utlevere dårlig evne til oppdragelse, matlaging eller økonomisk kontroll i beste sendetid. Der pinlige sykdommer, tenårings-graviditet og grøftefyll er regnet som underholdning. Hvis man vil overvåkes 24 timer i døgnet eller utlevere sine innerste hemmeligheter iført løgndetektor så er det bare å kontakte nærmeste TV-kanal. Et samfunn der ''Se & Hør'' er Norges største ukeblad og der årets høydepunkt er når skattelistene legges ut på internettet.


Ha en fortreffelig første påskekveld fortsatt...

2 kommentarer:

  1. Somliga gillar verkligen att bada... Kramis!

    SvarSlett
  2. Ni ser ut att ha haft en fin helg.Och ja,man behöver inte fundera länge på varför man inte tittar på tv.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...