mandag 17. april 2017

Prosjekt fuglekasse


Årets fuglekasse har fått sine leieboere ser det ut til. Når påskegjestene hadde dratt i dag så plugget jeg inn ledningene for å se på kamera i kassa. Det trenger en liten justering for å få med hele bunnen i kassa, men det har vært noen iherdige sjeler som har sanket tørt plengras etter at jeg tømte den etter fjorårets leieboere. Blir spennende å se om det er samme blåmeisparet som i fjor, eller om det er en annen art. Utvalget av arter har jo tross alt vokst betraktelig fra i fjor. Jeg får følge med litt i de andre kassene som er satt opp som ikke har kamera, for å se om de har fått seg noen leieboere også.


Hadde vært stilig med flere slike påskekyllinger.


Gåsungene på selja sier snart takk for seg også, så det er nok varmere tider på gang.


Snart står det full kø av alskens pollensaker.


I dag tidlig var det kommet mye snø igjen, men med varmegrader i lufta så ble det rimelig raskt bart igjen. Godt er det da jeg har sommerdekk på bilen og jeg skal på jobb i morgen. Det er ikke noe jeg gleder meg til.


I påsken ble det litt uttesting av innstillinger på kamera, så nå begynner jeg å bli ganske kjent med det. I alle fall så kjent at jeg kan dra på fototurer og få et bra resultat med hjem.


Fugler er greie å trene på, da er det ulik bakgrunn og ikke minst et farge og mønster på fjærene som gjør at ikke en eneste er lik som en annen om du studerer dem litt.


Ha en flott uke!

1 kommentar:

  1. Det finns många knappar och rattar på såna kameror så det tar en stund att lära sig de vanligaste. Du verkar ha tränat flitigt i alla fall... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...