fredag 13. september 2019

Treskinga er over for i år


Nå er det fritt fram å trave rundt på jordet. Treskinga er over og siste halmbuntene ble presset og pakket inn. Jeg tok med meg hundene ned til elva, men det var bare Bella som ville bade. Rart med det, det er liksom blitt litt høst for hundene også, ikke bare sommer og svømming som står i hodet på dem når vi nærmer oss elva.


Jeg har fått gjort så mye av det jeg har tenkt. Beiset spisestuestolene og trekt om setetrekkene. De ble finerer og finere etterhvert, men siden stoffet er godt stiftet fast, så ville jeg ikke ta oppigjen de første jeg stiftet fast. De ble ikke så aller verst da. Det kommer et eget innlegg om de stolene. Litt stolt av den jobben der. 


Oliver blei med på tur ned til elva også, men han holdt seg langt unna kanten. Var nok redd for å plumpe uti.


Jeg tenkte jeg skulle vaske stua før jeg hengte opp de nye gardinene jeg kjøpte samtidig med stoffet til stolene. Spørs om det blir litt vasking av kjøkken denne uka, så jeg får begynt å male det også. Det kan ta litt tid, for det er endel kriker og kroker, for ikke å snakke om lister som både skal males og noen som ikke må få maling på seg.


Alle hundene er såpet inn og shampoonert etter beste evne. Nå er alle ferdige med løpetiden sin, vel nesten alle. Det mangler bare at Hailey får igang sin også. Kan hende hun venter en liten stund så hun drar igang Bella om noen måneder. Hadde vært litt kjekt om de to kom samtidig så jeg ikke får det virkelig spredt utover, nå som Mounty har begynt å spise bra igjen. Han er blitt tynn, men ikke radmager akkurat.


Ronja har fått noen tugger i ørene sine, så jeg får gjøre en innsats nå som hun er nyvasket. Om jeg ikke får dem opp, så må jeg nesten klippe av tuggene. Da er det greit at det ikke er så kaldt ennå. Vant til å ha bra med pels på ørene så blir det fort kaldt når kuldegradene setter inn.


Tessy bare lukker ørene når jeg roper på henne så sniker hun seg rundt og gjerne nedover veien. Bak uthuset og gjemme seg så jeg skal  "glemme" henne så hun kan beine nedover veien. Hva er det med mine hunder når de blir en 7-8 år? Da legger de i vei i beste tennåringsstil for å gjøre bygda uttrygg. Mounty har da i det minste vett til å vente til jeg har snudd ryggen til han før han sniker seg i vei. Tessy gjør det helt åpenlyst nå. Så hun har fått en veldig begrenset hverdag. Inne, i bånd eller i hundegården. Hun har lagt opp til det selv så det er ikke synd på henne. Hun har fått flere sjanser til å bevise at hun ikke stikker, og poff så er hun borte igjen.


I kveld kommer Marius og Merethe en tur, så får vi se om hun holder seg mer i traktene da enn når det bare er jeg som er hjemme.



Kattene er inne så si hver kveld og natt nå, så de synes nok høsten har kommet litt vel raskt de også.

1 kommentar:

  1. Väldigt vackra bilder! Det syns på ljuset att det är höst på gång. Den golden jag hade samtidigt med Kasper, stack iväg så fort han kunde. Inget hjälpte och om vi ropade hans namn ökade han takten. Kasper var ju vallhund och när vi sa till honom att hämta Rex, då satte han fart, kom ikapp Rex, hängde sig i halspälsen på honom och fick honom att vända. Vi hade inte förväntat oss att Kasper skulle fatta vad vi bad om men oj, vad duktig han var :) Rex fick väldigt sällan vara lös när han hade rymt ett antal gånger. Men vi hade inhägnad tomt så där slapp han i alla fall vara bunden.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...